ΑΕΚ

Πήρε Ιορντάκε, πλησιάζει σε Μάκο

Πήρε Ιορντάκε, πλησιάζει σε Μάκο
Ογκαράρου

Όλο και πιο κοντά ο Μάκος. Για 3 χρόνια υπέγραψε ο Ιορντάκε. Η Ένωση θέλει Ογκαράρου και Αγκέλοφ (videos)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ίλιε Ιορντάκε. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων, που περιλαμβάνει κλιμακωτές αυξανόμενες αποδοχές. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος τον πρώτο χρόνο θα λάβει 160.000 ευρώ, το δεύτερο 210.000 και τον τρίτο 260.000. Επίσης υπάρχει και ένας όρος που καλύπτει τους κιτρινόμαυρους σε περίπτωση που η Παντούρι (πρώην ομάδα) ζητήσει χρήματα για την μεταγραφή.
Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο Ιορντάκε δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο της ομάδας, έχω ακούσει ότι είναι συγκλονιστικός και ότι στηρίζει πολύ τους παίκτες. Απο την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πολύ καλά στην ομάδα, όλοι με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Γνωρίζω αρκετούς παίκτες από όταν ήρθα και προπονήθηκα με την ομάδα προκειμένου να με δει ο προπονητής, έτσι θα είναι πιο εύκολες οι πρώτες μου ημέρες εδώ, με την ομάδα. Επίσης η ΑΕΚ είναι γνωστή και από άλλους συμπατριώτες μου όπως ο Ντόμπος που έπαιζε στην ΑΕΚ αλλά και οι Ι. Ντουμιτρέσκου και Ν. Ντουμιτρίου που ήταν προπονητές στην ομάδα αυτή.

Θέλω να βοηθήσω κι εγώ ώστε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Να πάρουμε έναν τίτλο φέτος. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και ελπίζω και τα τρία να έχουν τίτλους. Είμαι ένας παίκτης που μου αρέσει να ξεσηκώνω τον κόσμο με τις ενέργειες μου, να προσφέρω θέαμα αλλά το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Εύχομαι να έχω μια πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς που με επέλεξε γιατί έχω ακόμη πολλά να μάθω. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα»





.

Ποιος είναι ο Ιορντάκε

Ο Ίλιε Ιορντάκε, που είναι και διεθνής (πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 2009 σε φιλικό ματς απέναντι στην Αυστρία), γεννήθηκε στο Βουκουρέστι στις 23 Μαρτίου 1986.Θεωρείται ως ένα από αυθεντικότερα ταλέντα της Βαλκανικής χώρας. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερη αίσθηση του χώρου, ταχύτητα, δυνατό σουτ αλλά και καλή τεχνική κατάρτιση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι είχει αναλάβει την εκτέλεση όλων των στημένων φάσεων στην προηγούμενη ομάδα του. Αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη Ντιναμό Βουκουρεστίου, σημειώνοντας 13 γκολ σε 52 συμμετοχές. Προηγούμενη ομάδα του, ήταν η Παντούρι (2006-2009) στην οποία είχε 71 συμμετοχές και 22 γκολ.

Δείτε σε βίντεο τον Ίλιε Ιορντάκε





Όλο και πιο κοντά ο Μάκος

Το πρώτο κιτρινόμαυρο σήριαλ του καλοκαιριού φαίνεται πως θα έχει happy end για την Ένωση. Ο Γρηγόρης Μάκος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στους Θρακομακεδώνες καθώς μετά τη συνάντηση που είχαν ο Νίκος Θανόπουλος με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές μίκρυνε αρκετά.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την δήλωση του αμυντικού μέσου του Πανιωνίου πως ο κύκλος του έκλεισε στον Πανιώνιο. Όπως φαίνεται η κίνηση να μιλήσει για ακόμη μία φορά για την επιθυμία τους να αλλάξει ομάδα λειτούργησε θετικά και βοήθησε ώστε να γύρει η πλάστιγγα υπέρ της μεταγραφής του.

Σε περίπτωση που οι φήμες για πιθανή ολοκλήρωση της μεταγραφής επαληθευθούν τότε η διοίκηση της ΑΕΚ θα έχει κερδίσει το πρώτο της καλοκαιρινό στοίχημα. Ο Μάκος είναι από τους παίκτες που επιθυμεί να αποκτήσει διακαώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και σίγουρα θα αλλάξει το κλίμα στην Ένωση.



Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από το καλό κλίμα που υπήρχε στη συνάντηση των Θανόπουλου-Τσακίρη. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει και νέο ραντεβού καθώς οριστική συμφωνία δεν υπήρξε.

Το "πρόβλημα" εντοπίζεται στον τρόπο καταβολής των χρημάτων καθώς ο Πανιώνιος φέρεται να ζητάει όλα τα λεφτά για την μεταγραφή και όχι σε δόσεις. Εντωμεταξύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ΑΕΚ και Πανιώνιος έχουν ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με τις δόσεις τους Τζεμπούρ.

Επιστρέφει Ελλάδα ο Λεονάρντο

Το θέμα του Λεονάρντο δεν έχει απασχολήσει την ΑΕΚ όσο του Μάκου αφού πρόθεση της κιτρινόμαυρης διοίκησης είναι να τελειώσει αρχικά με τον αμυντικό μέσο του Πανιωνίου και στη συνέχεια να προχωρήσει με τον Βραζιλιάνο.

Παρ όλα αυτά, η περίπτωσή του έχει "ενοχλήσει" αρκετά ειδικά τους φίλους της Ένωσης. Οι δηλώσεις Κομπότη είναι αρκετές φορές μειωτικές για την ΑΕΚ και την διοίκησή της αλλά στον Δικέφαλο δεν ασχολούνται μέχρι στιγμής.

Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να αποκτήσει τον παίκτη που είναι επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς (πολύ ψηλά στη λίστα μάλιστα) και όχι να ξεκινήσει με απαντήσεις/δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ επιστρέφει στην Ελλάδα την Πέμπτη (18/6) και όπως δήλωσε ο ίδιος στον sportfm δεν έχει καμία πρόταση από την ΑΕΚ. Επίσης τόνισε πως θα ήθελε να πάει σε μία μεγαλύτερη ομάδα ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Μπάγεβιτς.

" Διάβασα στις εφημερίδες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ και ο κ. Κομπότης δήλωσε υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και από δύο ελληνικές. Ο μανατζέρ μου, μου είπε ότι θα πρέπει να επιστρέψω στην Ελλάδα για να συζητήσουμε για το θέμα από κοντά.

Θα πρέπει να έρθω στην Αθήνα για να μιλήσω από κοντά μαζί του και να δούμε τι θα γίνει. Δεν έχω μιλήσει με την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για εμένα και για πολλούς άλλους είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα

".

Ενδιαφέρον για Ογκαράρου

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον Νίκο Καράμπελα ως αριστερό μπακ, αλλά η θέση που φαίνεται πως έχει σημαντικό πρόβλημα είναι του δεξιού μπακ. Σε αυτή τη θέση λοιπόν, η Ένωση έχει στη λίστα της τον 29χρονο Ρουμάνο Γκεόργκε Ογκαράρου.

Ένα μπακ που λείπει...

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στα ακραία μπακ και μάλιστα πολλοί θεωρούν πως μετά την εποχή Κασάπη η Ένωση δεν έχει βρει κάποιο μπακ που να θυμίζει εκείνα τα χρόνια.

Για αυτό το λόγο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει στη μεταγραφική λίστα προτάσεις για μπακ που θα μπορέσει να στηριχθεί ο ίδιος πάνω σε αυτούς.

Σε αυτή τη λίστα ο Γκεόργκε Ογκαράρου ξεχωρίζει με καριέρα στον Άγιαξ αλλά και την Στεάουα Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα παίκτη που το 2006 είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του Άγιαξ και του Τεν Κάτε για τον οποίο οι Ολλανδοί δαπάνησαν 3,5 εκ. ευρώ.

WHO IS WHO


Ο Γκεόργκε Κριστιάν Ογκαράρου όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1980 στο Βουκουρέστι και στα 18 του χρόνια βρέθηκε στην κορυφαία ομάδα της χώρα του, τη Στεάουα.

Έχει ύψος 1.78 και καλύπτει τη θέση του δεξί μπακ αλλά έχει τη δυνατότητα να παίξει και όλη τη πλευρά. Εδώ μπορείτε να βρείτε το προσωπικό site του παίκτη και να μάθετε περισσότερα στοιχεία.

Ογκαράρου πριν φύγει για τον Άγιαξ



Γκολ Ογκαράρου



ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
1998–2006 ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 105 3
2000–2001 ΡΕΣΙΤΑ(ΔΑΝ) 25 1
2001–2002 ΟΤΕΛΟΥΛ ΓΚΑΛΑΤΙ(ΔΑΝ) 20 1
2006–2008 ΑΓΙΑΞ 48 0
2008–2009 ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ(ΔΑΝ) 20 0
ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ 11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

who is who απο το κανάλι του Άγιαξ για Ογκαράρου



"Άγγελος" - πολυεργαλείο

Στο μεταξύ το δεύτερο όνομα που φέρεται να απασχολεί του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη θέση του δεξιού άκρου και όχι μόνο, είναι ο Στάνισλαβ Αγκέλοφ. Ο 31χρονος μέσος/αμυντικός, ανήκει στην Κότμπους και έχει συμβόλαιο ως το 2010.

Ήταν συμπαίκτης με τον Στάθη Αλωνεύτη την περίοδο 2007-2008 και τα στοιχεία που τον συνοδεύουν δείχνουν πως πρόκειται για ένα πολυεργαλείο που καλύπτει 3 θέσεις (μέσος, μπακ, χαφ). Στην γερμανική ομάδα αγωνίζεται περισσότερο ως μπακ αλλά την Εθνική Βουλγαρίας αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου.

Πάντως ο παίκτης θεωρείται περισσότερο ως παίκτης του κέντρου και στη συγκεκριμένη περίπτωση δύσκολα η ΑΕΚ να κάνει κίνηση για παίκτη που καλύπτει καλύτερα το κέντρο σε σχέση με τη δεξιά πλευρά.

WHO IS WHO



Ο Στάνισλαβ Αγκέλοφ, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1978 στη Σόφια και στα 20 του χρόνια βρέθηκε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Πριν μετακομίσει στο γερμανικό πρωτάθλημα και την Κότμπους, ο Αγκέλοφ υπήρξε μέλος της Λέφσκι Σόφιας και έμεινε στην ιστορία καθώς είναι η πρώτη ομάδα της Βουλγαρίας που έφτασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχει ύψος 1.78 και καλύπτει τη θέση του αμυντικού μέσου, του δεξί μπακ αλλά έχει τη δυνατότητα να παίξει και όλη τη πλευρά ή μόνο δεξί χαφ!

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
1998-2001 ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 33 1
2001-2007 ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ 219 9
2007-2008 ΚΟΤΜΠΟΥΣ 31 1
2008-2009 ΚΟΤΜΠΟΥΣ 29 2

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΧΕΙ 23 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ 1 ΓΚΟΛ

Στον Καναδά οι βετεράνοι της ΑΕΚ

Με σκοπό να διαιωνίσει την ιδέα της ΑΕΚ και στην ομογένεια, η "κιτρινόμαυρη" ομάδα των βετεράνων αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Καναδά, όπου και θα παραμείνει για οκτώ ημέρες. Σ΄ αυτό το διάστημα οι αστέρες του παρελθόντος θα δώσουν δύο αγώνες για τους ομογενείς, με αντιπάλους τους βετεράνους ποδοσφαιριστές των ελληνικών κοινοτήτων.

Η πρώτη συνάντηση θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο Τορόντο. Στο χωρητικότητας 5000 θεατών και με πλαστικό χορτοτάπητα νέας γενιά "Birchmount Stadium", στις 16:00 τοπική ώρα, οι βετεράνοι της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους της καναδικής μεγαλούπολης. Τρεις ημέρες αργότερα, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη, στο βοηθητικό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Μόντρεαλ θα αντιμετωπίσουν τους βετεράνους της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Με την αποστολή θα ταξιδέψουν οι Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Καραφέσκος, Χρήστος Αρδίζογλου, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Παύλος Παπαϊωάννου, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μιχάλης Βλάχος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Μανόλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παραπραστανίτης, Βαγγέλης Χατζηαναγνώστου, Λεωνίδας και Κώστας Δαδίτσος, Δημήτρης Ζήσης, Ανδρέας Καρακίδης, Αλέξης Νικολαϊδης, Άρης Τσαχουρίδης και οι προπονητές Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος. Τα έσοδα από τους δύο αγώνες θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, σε Μόντρεαλ και Τορόντο.


























































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ