ΙΩΝΙΚΟΣ

Πήρε και Φανγκουέιρο Σοάρες

Πήρε και Φανγκουέιρο Σοάρες
Φανγκουειρο

Μετά από τον Ζακ Ολιβιέ Παβιό, ο Ιωνικός πραγματοποίησε την δεύτερη μεταγραφή του, αποκτώντας τον Πορτογάλο Κάρλος Φανγκουέιρο.

Ο Φανγκουέιρο, που αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας, Αουγκούστο Ινάσιο, ήρθε στην Αθήνα και αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 1976, έχει ύψος 1.74 μ, βάρος 70 κιλά και αγωνίζεται τόσο στη μεσαία γραμμή αλλά κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός. Η επαγγελματική καριέρα του άρχισε την περίοδο 1996-97 με τη Λεϊξόες στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της Πορτογαλίας, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (1997-98) πήρε μεταγραφή για τη Βιτόρια Γκιμαράες, η οποία στη συνέχεια τον έδωσε δύο χρονιές δανεικό στη Μαϊα (1998-99) και στη Ζιλ Βιθέντε (1999-2000). Ακολούθως επέστρεψε στη Βιτόρια Γκιμαράες με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν (2000-2004) έχοντας 123 συμμετοχές και σημειώνοντας 24 γκολ, ενώ συνολικά στην Α κατηγορία της Πορτογαλίας έχει σημειώσει 31 τέρματα.

Την περίοδο 2005-06 αγωνίστηκε στη Λεϊρία και την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για την Αγγλία υπογράφοντας συμβόλαιο στη Μίλγουολ, από την οποία φέτος δόθηκε δανεικός στη Γουόλσολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Αουγκούστο Ινάσιο έχει συνεργαστεί στη Γκιμαράες με την οποία έχει παίξει και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας (παίδων, εφήβων, νέων και ελπίδων).

Φανγκουέιρο: "να παραμείνει ο Ιωνικός στην κατηγορία"

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Κάρλος Φανγκουέιρο, δήλωσε τα εξής: " Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα σε μια χώρα που έχει πολλά κοινά με την πατρίδα μου. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η παρουσία του Αουγκούστο Ινάσιο, καθώς γνωρίζω τον τρόπο που δουλεύει από τη συνύπαρξή μας στη Γκιμαράες.

Ο κ. Ινάσιο μου μίλησε για τον Ιωνικό και μου ζήτησε να βοηθήσω από την πλευρά μου όσο μπορώ για να παραμείνει και του χρόνου η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Τόσο ο κ. Ινάσιο όσο και ο βοηθός του μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους Ελληνες εν γένει.



Από την πλευρά μου υπόσχομαι, πρώτα στον εαυτό μου, πως θα δουλέψω σκληρά και στους φιλάθλους θέλω να πω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να παραμείνει ο Ιωνικός στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα.

Ο κ. Ινάσιο είναι ένας μεγάλος προπονητής με βαθιές γνώσεις για το ποδόσφαιρο και ελπίζω και ξέρω μέσα μου, πως με τον Ινάσιο προπονητή, αλλά και με τη δική μου βοήθεια καθώς και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την παραμονή".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται ο Φανγκουέιρο, είπε πώς έχει αγωνιστεί τόσο στη μεσαία γραμμή, αλλά και στις ακριανές θέσεις της επίθεσης, ενώ στη Γουόλσολ αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε κανένα κώλυμα με τις θέσεις και θα παίξει όπου του ζητήσει ο προπονητής του.

Hμέρα πληρωμών ήταν η αποψινή για τους παίκτες του Ιωνικού, οι οποίοι πέρασαν από τα γραφεία της ΠΑΕ και πληρώθηκαν δόσεις συμβολαίων ενώ την Παρασκευή θα πάρουν όλοι τον μισθό τους.

Συνεπώς οι παίκτες θα παίξουν εναντίον του Ηρακλή με γεμάτες τσέπες και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που αποτελεί καθεστώς στον Ιωνικό. Η διοίκηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της (πληρωμές, μεταγραφές, δωρεάν εισιτήρια στους φιλάθλους) για την ομάδα και καλεί όλους σε γενική συστράτευση προκειμένου να επανέλθει ο Ιωνικός στις νίκες και να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.



















TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ