ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιρόλα: "Θέλω να κατακτήσω το Μουντιάλ με την Ιταλία και το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό"

Ο Λορέντσο Πιρόλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Λορέντσο Πιρόλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Λορέντσο Πιρόλα παραχώρησε δηλώσεις στην Ιταλία μιλώντας για τους μεγάλους του στόχους με την Εθνική Ιταλίας και τον Ολυμπιακό ενώ ανέτρεξε στη συνεργασία του με τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Λορέντσο Πιρόλα μίλησε στην Gazzetta dello Sport στο πλαίσιο της παρουσίας του στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων της Ιταλίας, της οποίας είναι και αρχηγός.

Ο 22χρονος στόπερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει την Ιταλία και να υπογράψει στους κατόχους του Conference League: "Λυπήθηκα που έφυγα από την Ιταλία; Λίγο, ναι, κυρίως επειδή είμαστε ευτυχισμένοι εδώ. Αλλά θέλω να κερδίσω εδώ: φέτος ο Ολυμπιακός γίνεται 100 ετών και ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαι ο δεύτερος Ιταλός που θα το καταφέρει μετά τον Λεάντρο Γκρέκο. Είναι πηγή υπερηφάνειας. Και όταν με προσέγγισαν δεν δίστασα", υπογράμμισε αρχικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε και ποιό είναι το όνειρό του: "Να κερδίσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία. Και τον τίτλο με τον Ολυμπιακό".

Ο Πιρόλα ανέτρεξε επίσης στην εποχή που συνεργάστηκε με τον Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ τονίζοντας πως: "Οι καλύτερές μου αναμνήσεις από την Ίντερ είναι τα δύο πρωταθλήματα που κέρδισα με τις ομάδες κάτω των 16 και κάτω των 17 ετών και το ντεμπούτο μου στη Serie A εναντίον της Σπαλ. Ο Κόντε μου έδωσε το ντεμπούτο μου. Ήμασταν μια πολύ δυνατή ομάδα: εγώ, ο Εσποσίτο, ο Οριστάνιο. Η Ίντερ ήταν η ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Τέλος, σχετικά με την παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, ο Πιρόλα σχολίασε πως: "Το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι πηγή υπερηφάνειας και δεν θα το κρύψω: θέλουμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα . Στα δύο τελευταία, αποκλειστήκαμε μια φορά στα προημιτελικά και μια φορά στη φάση των ομίλων. Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στην ομάδα κάτω των 15 ετών με μια νίκη, θα τα δώσω όλα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ