PREMIER LEAGUE

Πιθανό μπαράζ μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι

Πιθανό μπαράζ μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι

Άρσεναλ και Τσέλσι μπορεί να χρειαστεί να δώσουν αγώνα κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της Premier League, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος θα βγει τρίτος και θα μπει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Διαβάστε πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Μπορεί ο πρωταθλητής και οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν να είναι γνωστά πλέον στην Premier League, όμως, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την τελευταία αγωνιστική.

Αρχικά το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουν Άρσεναλ και Τότεναμ καθώς είναι οι δύο ομάδες που μάχονται για την είσοδο στην τετράδα, η οποία οδηγεί στο Champions League.

Ωστόσο, ακόμα και σε περίπτωση που η Άρσεναλ νικήσει και εξασφαλίσει οριστικά την τετράδα το αποτέλεσμά της μπορεί να έχει σημασία. Αυτό θα συμβεί μόνο αν η Τσέλσι την ίδια στιγμή έχει έρθει ισόπαλη εντός έδρας με την Έβερτον.

Σε αυτό το σενάριο οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούν στους 73 βαθμούς. Επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια η επίθεση και η άμυνα της κάθε μίας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η Άρσεναλ νικήσει με διαφορά ενός γκολ (σ.σ. εκτός του 1-0) και σκοράρει ένα γκολ περισσότερο από την Τσέλσι, τότε οι δύο λονδρέζικοι σύλλογοι θα είναι έχουν ίδιους αριθμούς σε όλες τις κατηγορίες.

Έτσι η μόνη λύση θα είναι το μπαράζ, αφού η τρίτη θέση σε αντίθεση με την τέταρτη οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Να σημειωθεί πως το μπαράζ δε θα ήταν ό,τι καλύτερο για τις δύο ομάδες που έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι.

Ομάδα Βαθμοί Δ. Τερμάτων Γκολ Υπέρ Γκολ Κατά
Τσέλσι 72 +35 73 38
Άρσεναλ 70 +34 71 37
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ