COPA AMERICA

"Πληρωμένη" απάντηση από Ντούνγκα

"Πληρωμένη" απάντηση από Ντούνγκα
Ζόσουε-Βραζιλία

Μετά το επιβλητικό 6-1 επί της Χιλής, ο Ντούνγκα εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις τακτικές του, που δέχονται αυστηρή κριτική από τον Τύπο της Βραζιλίας

Μετά το 6-1 όμως επί της Χιλής στον προημιτελικό, όπου ο Ρομπίνιο (μοναδικός σκόρερ της "σελεσάο" στα τρία πρώτα παιχνίδια με 4 γκολ) βρήκε πολλούς άξιους συμπαραστάτες, και την πανηγυρίση πρόκριση της κατόχου του τίτλου στα ημιτελικά όπου θα βρει αντίπαλο την Ουρουγουάη, ο παλιός αρχηγός της Βραζιλίας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους επικριτές του.
"Μία νίκη πάντα σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτό που τους κάνεις ή δεν συμφωνούν με τον τρόπο που επιλέγεις την ομάδα, αρκεί να τους πείθεις", τόνισε στις δηλώσεις του ο Ντούνγκα μετά τον θρίαμβο επί των Χιλιανών και πρόσθεσε:

"Δεν μπορείς να αλλάζεις συνέχεια την 11αδα επειδή το ζητάει ο κόσμος. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι να φροντίζεις οι παίκτες να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους".

Αναφορικά με την επιθετική πολυφωνία που χαρακτήρισε την ομάδα του στην αναμέτρηση, με τον Ρομπίνιο να πετυχαίνει δύο τέρματα (έφτασε τα έξι στο σύνολο οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ στη διοργάνωση) και τους Μπαπτίστα, Ζουάν, Ζόσουα και Βάγνκερ Λοβ να πετυχαίνουν από ένα τέρμα, επεσήμανε:

"Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, τα πράγματα βελτιώθηκαν. Το ταλέντο του Ρομπίνιο και του Βάγκνερ Λοβ θα εμφανίζεται αρκετά συχνά, όμως όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί".

Τέλος, απαντώντας για μία ακόμη φορά για την κατηγορία που δέχεται, ότι χρησιμοποιεί δηλαδή τρεις αμυντικούς μέσους σε κάθε παιχνίδι, είπε:

"Ο Ζόσουε είναι καλός πασέρ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μας δίνει προστασία και ο Μινέιρο προωθείται. Η νίκη με το Εκουαδόρ δεν ήταν κόλαση και η νίκη με την Χιλή δεν είναι παράδεισος", ήταν το σχόλιό του.










TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ