ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλησιάζει ο Νενέ

Πλησιάζει ο Νενέ
Νενέ μέσα

Ο Νενέ θα είναι πιθανότατα το επόμενο απόκτημα των πρωταθλητών, που περιμένουν απάντηση... από Βίγκο

Ο Άντερσον Λουΐς Ντε Καρβάλιο, γνωστός και ως "Νενέ", αποτελεί το διακαή πόθο των Ολυμπιακών για τη θέση του αριστερού μέσου και οι πιθανότητες είναι κάτι παραπάνω από αρκετές για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε έντονα και η φιναλίστ του κυπέλλου Ισπανίας, Χετάφε.
Ο Τύπος της Γαλικίας, λοιπόν, αποκάλυψε πως οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν επίσημη πρόταση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του εξαιρετικού Βραζιλιάνου χαφ (με το ισπανικό διαβατήριο), ο οποίος είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε μία ομάδα, καθώς πρόκειται για μία ιδανική περίπτωση.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τον Νενέ, όπως και την επίσημη πρόταση που κατέθεσε στη Θέλτα (ίσως είναι λίγο μικρότερη από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ). Πλέον, στο μεγάλο λιμάνι περιμένουν την απάντηση του ισπανικού συλλόγου, η οποία δεν αποκλείεται να έρθει ακόμα και την Παρασκευή (3/8) και όλα δείχνουν πως θα είναι θετική! Αν έρθει αυτή η πολυπόθητη θετική απάντηση, το Σάββατο (4/8) ο Ίλια Ίβιτς αναμένεται να ταξιδέψει στην Ισπανία για να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή.

Ο Νενέ, που έχει συμβόλαιο με τη Θέλτα έως το καλοκαίρι του 2011, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στην πρόκληση του Champions League, ενώ σε δήλωσή του, που φιλοξενείται στο επίσημο site που διαθέτει στο διαδίκτυο, τόνισε: " Ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική ομάδα, όμως από μόνος μου, δεν μπορώ να κάνω τη μετεγγραφή, καθώς έχω συμβόλαιο με τη Θέλτα. Πρέπει να αποφασίσει η διοίκηση της ομάδας μου".

To who is who του Νενέ

Ο 26χρονος (19/07/1981) άσος έχει ύψος 1.81, βάρος 73 κιλά και αγωνίζεται ως αριστερός μέσος. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Θέλτα, προερχόμενος από την Αλαβές. Η ομάδα της Γαλικίας δαπάνησε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από το σύλλογο της Βασκονίας. Στην πρώτη του σεζόν στο "Μπαλαΐδος" ήταν κάτι παραπάνω από καλός (πέτυχε 8 γκολ σε 38 αγώνες της Primera Division, καθώς δεν έχασε ματς!), όμως η Θέλτα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ούσα σε τραγική αγωνιστική κατάσταση.

Ο Νενέ άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Έτι Ζουαντιάι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας της Βραζιλίας το 2001. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στις Παλμέιρας και Σάντος, ενώ το καλοκαίρι του 2003 έκανε το ευρωπαϊκό βήμα, παίρνοντας μετεγγραφή στη Μαγιόρκα. Στην Ισπανία, έπαιζε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας "γεμάτες" σεζόν και εξαιρετικές επιδόσεις στο σκοράρισμα, αν και μέσος.

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
2002 Παλμέιρας 24 5
2003 Σάντος 22 8
2003/04 Μαγιόρκα 29 2
2004/05 Αλαβές (Β' Ισπανίας) 40 12
2005/06 Αλαβές 38 9
2006/07 Θέλτα 38 8


Ιδού ο Νενέ:



"Πρώτη" Λεντέσμα

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα, την πρώτη τους προπόνηση μετά την επιστροφή τους από την Αυστρία, στην οποία έδωσε το "παρών" για πρώτη φορά ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, που αποκτήθηκε από τη Σαν Λορέντσο, είχε την πρώτη του γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του, αλλά και τους Τάκη Λεμονή-Ίλια Ίβιτς.

Από την προπόνηση απουσίασαν με άδεια ο Κοβάτσεβιτς προκειμένου να τακτοποιήσει τη βίζα του, ο Μήτρογλου (έχει λίγες μέρες άδεια μετά την παρουσία του στην Εθνική ομάδα Νέων) και ο Λάτσκο. Ο Ούγγρος μέσος μπορεί να υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως στην πρώτη του σεζόν στη χώρα μας θα αγωνιστεί πιθανότατα στο Λεβαδειακό με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, καθώς η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, μετά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Νενέ, έχει δυναμώσει πάρα πολύ.

Να σημειωθεί πως πριν από την προπόνηση, υποβλήθηκαν από το ΕΣΚΑΝ, σε μη προγραμματισμένο έλεγχο αντιντόπινγκ, επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας και πιο συγκεκριμένα οι Μπούτινα, Γιάννου, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Λεοζίνιο, Σίκοφ και Ντομί.

Την Παρασκευή (3/80, οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 19:00.

Ο Σεγούρα στη θέση του Βερμιούλεν
Σύντομη αποδείχθηκε η παραμονή του Χέρμαν Βερμιούλεν στο πόστο του βοηθού προπονητή στον Ολυμπιακό. Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ο Βέλγος ζήτησε να συνεχίσει το έργο του στις Ακαδημίες, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Νέος βοηθός του Τάκη Λεμονή είναι ο Ισπανός, Χοσέ Σεγούρα (με θητεία στην ΑΕΚ).

Στις 4 Ιουλίου του 2007 (ημέρα όπου άρχισε η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο), η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωνε την αναβάθμιση του Χέρμαν Βερμιούλεν. Από Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ο 53χρονος τεχνικός πήρε προαγωγή στη θέση του βοηθού προπονητή της πειραϊκής ομάδας, στο πλευρό του Τάκη Λεμονή.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και ο Βέλγος προπονητής, που ήρθε στον Ολυμπιακό επί εποχής Τροντ Σόλιντ (ο Βερμιούλεν ήταν ο μόνος που έμεινε από το τιμ του Νορβηγού προπονητή, καθώς εκτιμήθηκε η δουλειά του στα φυτώρια), ζήτησε να επιστρέψει στις Ακαδημίες, όπου άλλωστε ειδικεύεται, καθώς θέλει να ολοκληρώσει το έργο του.

Το αίτημα του Χέρμαν Βερμιούλεν έγινε αποδεκτό από το σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, ο οποίος βρήκε τον αντικαταστάτη του Βέλγου στο πρόσωπο του Χοσέ Σεγούρα. Ο Ισπανός, ο οποίος πέρυσι ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ, βρισκόταν από καιρό στη λίστα του Ολυμπιακού, όμως είχε προτιμηθεί τελικά η λύση Βερμιούλεν.

Τελικά, ο Σεγούρα με λίγη καθυστέρηση "έπιασε" λιμάνι, έχοντας μάλιστα προϋπηρεσία οκτώ ετών στην Μπαρτσελόνα. Αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Ίλια Ίβιτς.

Το δελτίο Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρει: " Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γνωστοποιεί ότι ο μέχρι σήμερα (2/8) βοηθός προπονητή της ομάδας μας, Χέρμαν Βερμιούλεν, ζήτησε από τη Διοίκηση να συνεχίσει το έργο που είχε αναλάβει ως επικεφαλής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς όπως τόνισε η επιθυμία του είναι να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι. Η Διοίκηση έκανε αποδεκτό το αίτημα του κ. Βερμιούλεν.

Στη θέση του κ. Βερμιούλεν, στο τεχνικό επιτελείο της επαγγελματικής ομάδας, αναλαμβάνει, ο Ισπανός, Jose Segura.

O Jose Segura, που ήταν πέρυσι μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ, έχει εργαστεί για διάστημα 8 ετών στην Μπαρτσελόνα τόσο ως βοηθός προπονητή, όσο και στο τμήμα scouting



".






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ