CHAMPIONS LEAGUE

"Ποδόσφαιρο από τα βιβλία η Μπάρτσα"

"Ποδόσφαιρο από τα βιβλία η Μπάρτσα"
Ζήκος - τέλος

Oι Άκης Ζήκος και Βέλιμιρ Ζάετς δίνουν τις προβλέψεις τους στο SPORT 24 για τον τελικό (video)

Ο Άκης Ζήκος γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία ενός τελικού, καθώς αγωνίστηκε το 2004 με την φανέλα της Μονακό κόντρα στην Πόρτο. Ο Βέλιμιρ Ζάετς δίνει την δική τoυ εκτίμηση στο SPORT 24, εμβαθύνοντας περισσότερο στον τρόπο που πιθανόν να αγωνιστούν οι δύο αντίπαλοι.

Η κόντρα των Μέσι και Ρονάλντο κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο του Βέλιμιρ Ζάετς όσο και του Άκη Ζήκου, με τον δεύτερο να δίνει μικρό προβάδισμα στον Αργεντίνο.

Και οι δύο αναμένουν έναν τελικό που θα είναι αντάξιο της φήμης και της αξίας των δύο ομάδων.

Βέλιμιρ Ζάετς: "Ποδόσφαιρο από τα βιβλία η Μπαρτσελόνα"

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού, δηλώνει εντυπωσιασμένος από τους παίκτες που διαθέτουν οι δύο "μονομάχοι", τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τελικός και δίνει αβαντάζ στους "μπέμπηδες" λόγω των απουσιών της Μπαρτσελόνα, αλλα και την "αύρα" του Φέργκιουσον.

" Eiναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες στον κόσμο. Έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα στην χώρα τους και έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ έχει το κίνητρο να πάρει το τρόπαιο δύο φορές στην σειρά και η Μπαρτσελόνα να αποδείξει ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Δίνω στην Μάντσεστερ μικρό προβάδισμα λόγω ετοιμότητας, χωρίς τραυματισμούς σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που θα της λείψουν βασικοί παίκτες.

H μοναδική απώλεια για την Μάντσεστερ θα είναι ο Φλέτσερ αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες να τον αντικαταστήσουν όπως ο Κάρικ και ο Άντερσον, που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά.

Πιστεύω ότι θα δούμε δύο στρατηγικές. Η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο με πολλές επαφές της μπάλας. Στο τρίγωνο του κέντρου οι Τσάβι, Ινιέστα και Κεϊτα και στην επίθεση οι Μέσι, Ετό και Ανρί παίζουν ποδόσφαιρο από τα βιβλία. Εχουν τρομερή φαντασία, "οne touch" ποδόσφαιρο. Μπαίνουν πολύ εύκολα στην περιοχή και κανείς δεν ξέρει τι μπορούν να κάνουν.

Η Μάντσεστερ πιστεύω θα παίξει όπως έπαιξε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ρονάλντο στην κορυφή. Ο Ρούνεϊ θα είναι από την μία πλευρά και ο Τέβες πιθανόν από την άλλη. Δεν νομίζω ότι θα αγωνιστεί ο Μπερμπάτοφ. Σε αυτή την περίπτωση ο Ρονάλντο θα πάει στα πλάγια.

O Φέργκιουσον θα γεμίσει το κέντρο με τρεις παίκτες με σχέση στο παιχνίδι της ομάδας οργάνωση, άμυνα και επίθεση. Θα πιέσουν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα ώστε να μην τους επιτρέψουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί ότι και με την Τσέλσι. Θα χρησιμοποιήσει "man-to-man".

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι στημένες φάσεις. Όπως επίσης και όποιος προηγηθεί στο σκορ. Έίναι έμπειρες ομάδες και σε περίπτωση που συμβεί αυτό τότε μπορούν να κρατήσουν μπάλα και αποτέλεσμα".













O Λιονέλ Μέσι είναι ο παίκτης που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας για την Μπαρτσελόνα και τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσει ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Βέλιμιρ Ζάετς θεωρεί ότι περισσότεροι από ένας παίκτες θα αντιμετωπίσουν τον Αργεντίνο: " Ο Μέσι είναι ένας παίκτης βιρτουόζος που βγαίνει από τα πλάγια. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από μόνον ένα παίκτη.

Ο Χίντινκ "ντουμπλάρισε" τον Μέσι και στις δύο αναμετρήσεις βάζοντας κεντρικό χαφ και όχι στόπερ. Τον ρόλο αυτό τον ανέθεσε στον Εσιέν. Eπίσης οι προσωπικές μάχες δίνουν το προβάδισμα σε αυτούς που θα είναι δυνατοί και πιστεύω ότι θα δούμε ένα όμορφο ματς

".

Άκης Ζήκος: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"

O Άκης Ζήκος, ως ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ένα παραπάνω λόγο να εκφράσει την άποψη του για τον μεγάλο τελικό.

Ο πρώην μέσος της ΑΕΚ μακριά πλέον από τους αγωνιστικούς χώρους και ως απλός φίλαθλος εκφράζει την δική του άποψη για τον τελικό, χωρίς να δίνει προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες.

" Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Σε έναν τελικό όπως αυτόν δεν μπορείς να δώσεις προβάδισμα σε κάποια ομάδα. Είναι ο καλύτερος τελικός που θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι ένα καλό θέαμα και οι δύο ομάδες να φανούν αντάξιες των ονομάτων τους, των προσδοκιών του κόσμου και των φετινών τους εμφανίσεων.

Η Μπαρτσελόνα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, πετυχαίνει πολύ εύκολα γκολ αλλά είναι ευάλωτη στην άμυνα. Στον τελικό θα έχει ακόμα ένα πρόβλημα αφού τις λείπουν βασικοί παίκτες. Σημαντικό ρόλο σε τέτοιους αγώνες παίζει και η ημέρα που θα βρεθούν οι oμάδες. Από εκεί και πέρα η ψυχή των παικτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Όταν δύο ομάδες φθάνουν στον τελικό σίγουρα αξίζουν την νίκη.



Ο Άκης Ζήκος, αναφέρθηκε και στην κόντρα Ρονάλντο-Μέσι, εκφράζοντας την εκτίμηση του στον Αργεντίνο: " Έχουν το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Είναι το ίδιο εκρηκτικοί, γρήγοροι και διεισδητικοί. Ο Ρονάλντο σοβάρεψε αρκετά στο παιχνίδι του αλλά δεν έχει φτάσει το επίπεδο του Μέσι, που δείχνει ότι αγωνίζεται πιο συγκεντρωμένα. Ο Αργεντίνος παίζει πιο πολύ για την ομάδα και αποτελεί εφιάλτη για κάθε αντίπαλο. Στην καλή του βραδιά μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο μόνος του".

Το τρέιλερ του SPORT 24 για τον τελικό



























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ