FIFA

Ποινή 10 αγωνιστικών από τη FIFA στον Ιταλό αμυντικό, Μάρκο Κούρτο, για ρατσιστική επίθεση στον Χουάνγκ Χι Τσαν της Γουλβς

Ο Χουάνγκ Χι Τσαν
Ο Χουάνγκ Χι Τσαν ASSOCIATED PRESS - RUI VIEIRA

Η FIFA τιμώρησε με αποκλεισμό 10 αγώνων τον Ιταλό αμυντικό, Μάρκο Κούρτο, τον οποίο είχε γρονθοκοπήσει ο Ντάνιελ Ποντένσε, μετά από τη ρατσιστική επίθεση του πρώτου στον Χουάνγκ Χι Τσαν της Γουλβς.

Βαριά ήταν η καμπάνα για τον Μάρκο Κούρτο, καθώς η FIFA του επέβαλε ποινή 10 αγωνιστικών για τη ρατσιστική επίθεση που είχε κάνει - ως παίκτης της Κόμο - στον επιθετικό της Γουλβς, Χουάνγκ Χι Τσαν κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή του Ιταλού αμυντικού είχε πυροδοτήσει την αντίδραση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον συμπαίκτη του στη Γουλβς, είχε γρονθοκοπήσει τον παίκτη της Κόμο.

Ο Κούρτο έχει παραχωρηθεί δανεικός από την Κόμο στην Τσεζένα της Serie B και θα εκτίσει άμεσα το πρώτο μισό της τιμωρίας του, ενώ το δεύτερο μισό θα έχει διετή αναστολή.

Εκπρόσωπος της FIFA, αναφερόμενος στην απόφαση, δήλωσε: "Ο παίκτης Μάρκο Κούρτο κρίθηκε υπεύθυνος για αρνητική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε τιμωρία 10 αγώνων. Ο παίκτης έχει εντολή να προσφέρει κοινοτικές υπηρεσίες και να υποβληθεί σε εκπαίδευση από έναν οργανισμό εγκεκριμένο από τη FIFA".

Η Γουλβς από τη μεριά της, ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή ποδοσφαίρου της, Ματ Γουάιλντ: "Χαιρετίζουμε την απόφαση της FIFA να επιβάλει κυρώσεις στον Μάρκο Κούρτο μετά το μεροληπτικό περιστατικό κατά τη διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας με την Κόμο 1907.

Η τιμωρία στον παίκτη στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο ρατσισμός και η μεροληπτική συμπεριφορά δεν θα γίνουν ανεκτά στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία."

Η Κόμο, που εξαρχής στάθηκε στο πλευρό του παίκτη της και υποστήριξε ότι εκείνος αποκάλεσε τον παίκτη της Γουλβς "Τζάκι-Τσαν" εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: "Όσον αφορά στον σύλλογό μας, ο παίκτης μας δεν είπε τίποτα με υποτιμητικό τρόπο. Είμαστε απογοητευμένοι που η αντίδραση ορισμένων παικτών της Γουλβς έκανε την κατάσταση να ξεφεύγει".

TAGS FIFA ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ