ΙΩΝΙΚΟΣ

''Πόλεμος'' με Ονουάτσι-Ντα Κόστα

''Πόλεμος'' με Ονουάτσι-Ντα Κόστα
Ονουατσι, Ντα Κοστα

Ο Ιωνικός χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά των Ονουάτσι και Ντα Κοστά

Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει πάει στο Βέλγιο και ζητάει να πάρει μεταγραφή, ενώ ο Ντα Κόστα επέστρεψε στην Πορτογαλία, επειδή ο πατέρας του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ζήτησε μεταγραφή σε ομάδα της χώρας του, ώστε να είναι κοντά στην οικογένεια του.
Όλα αυτά εξόργισαν την διοίκηση του Ιωνικού, που εξέδωσε ανακοίνωση, όπου χαρακτηρίζει εκβιαστές τους δυο ποδοσφαιριστές και τονίζει οτι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά

Αναλυτικά η ανακοίνωση

''Η ΠΑΕ Ιωνικός φρόντισε έγκαιρα να βγάλει βίζα στον Ονουάτσι, προκειμένου αυτός να έλθει από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Αντί όμως να έλθει στην Ελλάδα, βρέθηκε στο Βέλγιο και το μόνο που κάνει εδώ και 20 ημέρες είναι να ζητάει επίμονα μεταγραφή. Πως, όμως, να δοθεί μεταγραφή σε έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν υπάρχει πρόταση από καμία ομάδα είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας;

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Νιγηριανός προσπαθεί να εκβιάσει τον Ιωνικό, αλλά τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να περάσουν γιατί ο Ιωνικός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Κάναμε υπομονή επί 20 ημέρες πιστεύοντας ότι ο παίκτης θα άλλαζε τακτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απέφευγε την τιμωρία.

Δυστυχώς όμως η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου μας. Ο Ονουάτσι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά τόσο με διακοπή συμβολαίου όσο και με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Και για να γίνει αντιληπτή η σχέση Ιωνικού-Ονουάτσι, αρκεί να παραθέσουμε τα εξής: Ο Νιγηριανός για τον πρώτο χρόνο του στον Ιωνικό εισέπραξε 75.000 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2006 συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα 4,5 χρόνια, έναντι 400.000 ευρώ. Δηλαδή το νέο συμβόλαιο του Ονουάτσι ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου 2007 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 και είναι κλειστό.

Η ΠΑΕ Ιωνικός είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις της προς τον παίκτη ο οποίος με την αντιεπαγγελματική και απαράδεκτη συμπεριφορά του μας αναγκάζει να τον τιμωρήσουμε παραδειγματικά, όπως παραδειγματικά θα τιμωρηθεί και ο Πορτογάλος Φιλίπ Ντα Κόστα, ο οποίος έφυγε αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το Καρπενήσι, μεταβαίνοντας στην πατρίδα του, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

Ωστόσο, λίγα 24ωρα μετά τη φυγή του μας ζήτησε μεταγραφή για ομάδα της Πορτογαλίας προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον άρρωστο πατέρα του. Για τον κύριο Ντα Κόστα ισχύει ότι και για τον κ. Ονουάτσι, αφού και αυτός στις 18 Ιανουαρίου 2007 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ιωνικό το οποίο λήγει στις 30/6/2011 και επίσης είναι κλειστό. Και η συμπεριφορά του Ντα Κόστα είναι αντιεπαγγελματική και απαράδεκτη και για τον λόγο αυτό θα τιμωρηθεί και αυτός παραδειγματικά, αφού η ΠΑΕ Ιωνικός δεν εκβιάζεται από κανέναν.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η διοίκηση της ΠΑΕ Ιωνικός θα προχωρήσει στην απόκτηση τριών ακόμη ποδοσφαιριστών, σε πρώτη φάση ενός χαφ και ενός επιθετικού, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα''.










Ξανθόπουλος: ''Απαράδεκτη συμπεριφορά''

Αναφερόμενος στους Ονουάτσι και Ντα Κόστα, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Ξανθόπουλος, δήλωσε:

''Οι δύο ξένοι ποδοσφαιριστές υπέπεσαν σε βαρύτατα και σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Ο Ιωνικός είναι ομάδα συνόλου και όχι ομάδα ατόμων και όπως δείξαμε από την αρχή της προετοιμασίας δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Θα διατηρήσουμε την πειθαρχία και το καλό κλίμα με κάθε κόστος.

Οι Ντα Κόστα και Ονουάτσι έχουν κλειστά συμβόλαια μέχρι τον Ιούνιο του 2011, τα οποία μάλιστα υπέγραψαν σχετικά πρόσφατα. Τώρα έρχονται και λένε ότι θέλουν μεταγραφή, αλλά για ποια μεταγραφή μιλάμε όταν στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει έρθει καμία πρόταση από καμία ομάδα. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά με διακοπή συμβολαίου και χρηματικό πρόστιμο για να μάθουν ότι ο Ιωνικός δεν εκβιάζεται από κανέναν''.











TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ