ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφτηκε από ρωσικές ρουκέτες το ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε την Σαχτάρ

FILE - Shakhtar's Heorhiy Sudakov plays the ball during the Champions League group F soccer match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, Oct. 5, 2022. Ukrainian soccer star Heorhiy Sudakov is on course to achieve his dream of becoming one of the best players in Europe. His dream of returning home seems more distant. (AP Photo/Bernat Armangue, File)
FILE - Shakhtar's Heorhiy Sudakov plays the ball during the Champions League group F soccer match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, Oct. 5, 2022. Ukrainian soccer star Heorhiy Sudakov is on course to achieve his dream of becoming one of the best players in Europe. His dream of returning home seems more distant. (AP Photo/Bernat Armangue, File) @2022 BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της Σαχτάρ, με το ξενοδοχείο που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την ομάδα ενόψει του επόμενου αγώνα της να καταστρέφεται από ρωσικούς πυραύλους.

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή και οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται, με τον αριθμό των θυμάτων να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Σε αυτή τη μακάβρια λίστα έφτασε ένα βήμα από το να βρεθεί και η ομάδα της Σαχτάρ, με την τραγωδία που θα είχε μέσα και τους ανθρώπους της διάσημης ουκρανικής ομάδας να αποφεύγεται κατά τύχη.

Όπως έγινε γνωστό, ενόψει του επόμενου αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κρίβμπας, η Σαχτάρ είχε προγραμματίσει να καταλύσει σε ξενοδοχείο στην πόλη Κρίβι Ριχ, με το εν λόγω μέρος να δέχεται όμως επίθεση από ρωσικούς πυραύλους και να καταστρέφεται.

Την σοκαριστική αυτή είδηση την κοινοποίησε ο ίδιος ο σύλλογος, με τις ουκρανικές αρχές να αναφέρουν πως οι ρωσικοί πύραλοι δεν προκάλεσαν μόνο την καταστροφή του ξενοδοχείου αλλά σκόρπισαν δυστυχώς το θάνατο, με τον τραγικό απολογισμό να είναι δύο νεκροί, πέντε τραυματίες και δύο αγνοούμενοι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ