ΑΓΓΛΙΑ

Πώληση έναντι 260 εκ.λιρών για Νιούκαστλ;

Πώληση έναντι 260 εκ.λιρών για Νιούκαστλ;
Κίγκαν-Νιούκαστλ

Ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Ανίλ Αμπάνι, συζητάει για να αναλάβει ιδιοκτήτης στη Νιούκαστλ!

Όπως αποκάλυψε σήμερα (3/8) η αγγλική εφημερίδα "News of the world", ο ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου, Μάικ Άσλεϊ, βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων με τον Ανίλ Αμπάνι, τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και ιδιοκτήτη της "Reliance Communications", της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών στην Ινδία.
Ο Αμπάνι δεν είναι όμως ο μοναδικός που ενδιαφέρεται να αναλάβει τα διοικητικά ηνία της Νιούκαστλ, καθώς η εταιρία επενδύσεων "Profitable Group" η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη και στην οποία εργάζεται ο πρώην Άγγλος άσος Στιβ ΜακΜάχον ως διευθυντής, θέλει επίσης να επενδύσει στις "καρακάξες".

Το νυν αφεντικό της Νιούκαστλ παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι αναζητεί επενδυτές προκειμένου να τον αλαφρύνουν από το μεγάλο οικονομικό βάρος που έχει πέσει στους ώμους του, με τις δύο εταιρίες να είναι έτοιμες να δαπανήσουν συνολικά 260 εκ.λίρες για να πάρουν τις μετοχές, ενώ είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν πάνω από 100 εκ.λίρες σε μεταγραφές για την ομάδα του Κέβιν Κίγκαν.

Να σημειωθεί ότι ο δισεκατομμυριούχος Άσλεϊ αγόρασε τον Ιούλιο του 2007 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου έναντι 130 εκ.λιρών, ενώ έδωσε άλλα 80 εκ.λίρες για να "καθαρίσει" την ομάδα από τα χρέη, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε δεν έχει τις δυνατότητες για να συνεχίσει να δαπανά μεγάλα ποσά που θα επιτρέψουν στη Νιούκαστλ να κυνηγήσει τον στόχο της παρουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτι τέτοιο δεν θα είναι πάντως πρόβλημα για τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες, με τον Αμπάνι να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, με προσωπική περιουσία που ανέρχεται περίπου στα 21 δισεκατομμύρια λίρες.









TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ