ΙΩΝΙΚΟΣ

Πωλητήριο και επίσημα στην ΠΑΕ

Πωλητήριο και επίσημα στην ΠΑΕ
Κανελλάκης

Το τοπίο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιωνικού, ξεδιάλυνε σήμερα η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της

Σύμφωνα με αυτή η απόφαση για την πώληση της ΠΑΕ είναι ειλημμένη, ωστόσο διευκρινίζει ότι το ενδεχόμενο της πολυμετοχικότητας είναι εφικτό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

" Μετά από δύο και πλέον μήνες που έχει γίνει γνωστό ότι πωλείται το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ιωνικός, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά καθώς εμφανίστηκαν μόλις τρεις ενδιαφερόμενοι, οι δύο από τους οποίους ασχολήθηκαν μόνο φιλολογικά.

Κανένα από τα ονόματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν δεν ήταν μεταξύ αυτών, που ενδιαφέρθηκαν (έστω και φιλολογικά) και το ζήτημα της πώλησης της ΠΑΕ παραμένει ανοιχτό.

Μετά από αυτή την όχι ευχάριστη εξέλιξη, η διοίκηση της ΠΑΕ, κάνει πολύ πιο απλή και ακόμη πιο προσιτή την πρότασή της, ανακοινώνοντας τα εξής:

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ είναι 2.400.000 ευρώ και το 10% ανήκει στον ερασιτέχνη, ενώ το υπόλοιπο 90% ανήκει στην οικογένεια Κανελλάκη, δηλαδή στον Χρήστο και τον Λεωνίδα, τα παιδιά του αείμνηστου Νίκου.

Η οικογένεια, λοιπόν, αποφάσισε να διαθέσει μέχρι και το 80% του μετοχικού κεφαλαίου που έχει στην κατοχή της, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος αποκτήσει το 67% μπορεί να σχηματίσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα διοίκηση και να ασκήσει το μάνατζμεντ.

Άρα, είναι πιο εύκολο να βρεθούν 15-20 άτομα και να πάρουν από ένα μέρος των μετοχών, κάνοντας πράξη την πολύ επίκαιρη έννοια της πολυμετοχικότητας. Είναι άλλο πράγμα να βρεθεί ένας και να πάρει το 80% των μετοχών καταβάλλοντας ένα σεβαστό χρηματικό ποσό το οποίο στις μέρες μας δεν είναι και πολύ εύκολο και άλλο πράγμα να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων που θα βάλουν πάρα πολύ λιγότερα χρήματα ο κάθε ένας.

Συμπερασματικά, πρέπει να πούμε ότι ακόμη και με την αγορά του 57% του μετοχικού κεφαλαίου και με τη στήριξη του ερασιτέχνη Ιωνικού (10%), μπορεί κάποιος να ασκήσει ανενόχλητος διοίκηση και η ομάδα να αλλάξει χέρια.

Το 10% των μετοχών που θα έχει η οικογένεια Κανελλάκη, θα κρατηθεί μέχρι να γίνει η μετονομασία του γηπέδου της Νεάπολης σε γήπεδο «Νίκος Κανελλάκης» και τότε θα μεταβιβαστούν δωρεάν ή στον ερασιτέχνη Ιωνικό, ή σε κάποια λέσχη φίλων του Ιωνικού"













.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό, ο Χρήστος Κανελλάκης, δήλωσε: " Η πολυμετοχικότητα είναι μια πραγματικότητα των ημερών μας και βλέπουμε ότι το μοντέλο αυτό ακολουθείται από αρκετές και μάλιστα ισχυρές οικονομικά ομάδες. Εμείς με την κίνηση αυτή δίνουμε τη δυνατότητα σε πολλούς που αγαπάνε τον Ιωνικό και θέλουν να βοηθήσουν, να το κάνουν, διαθέτοντας ένα σχετικά μικρό ποσό για την αγορά μετοχών. Οσο πιο πολλά και ενεργά μέλη έχει μία ομάδα τόσο το καλύτερο γι αυτή".

Ανακοίνωσε Μπερτέν

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του 26χρονου αμυντικού ποδοσφαιριστή, Φράντζ Μπερτέν, ο οποίος στο δεύτερο μισό της τελευταίας σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΟΦΗ.

Ο Μπερτέν είναι από την Αϊτή, έχει γεννηθεί στις 30 Μαϊου 1983 και ήρθε στον ΟΦΗ τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας 13 συμμετοχές ως βασικός στην άμυνα της ομάδας της Κρήτης.

Ενδιαφέρον για Ιωάννου

Κρούση για την απόκτηση του επιθετικού ποδοσφαιριστή, Ηλία Ιωάννου, ο οποίος στη σεζόν που τελείωσε, αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Βόλου, κατέθεσε στον μάνατζερ του, η ΠΑΕ Ιωνικός.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ιωνικός έχει άριστη συνεργασία με τον μάνατζερ του Ιωάννου, Νίκο Λυράκη, με τον οποίο είχε μια διερευνητική επαφή ο Χρήστος Κανελλάκης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα πουν εκ νέου για να γίνουν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα.
















TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ