ΑΡΗΣ

Πολλή μπάλα και καλό κλίμα

Πολλή μπάλα και καλό κλίμα
καρπενησι

Ασκήσεις μόνο με μπάλα στην προπόνηση. Καλό κλίμα με πολλά πειράγματα. Εντυπωσίασε ο Ναφτί (vids)

Η προπόνηση ξεκίνησε με ασκήσεις πάσας ανά δύο άτομα. Οι παίκτες ήταν μοιρασμένοι σε ζευγάρια και κινούνταν από τη μία άκρη του γηπέδου ως την άλλη ανταλλάσσοντας πάσες, με σκοπό να μην πέσει η μπάλα στο έδαφος.
Στη συνέχεια η ίδια άσκηση έγινε με κεφαλιές, ενώ μετά οι παίκτες βρίσκονταν σε κύκλο και έκαναν πάσες μεταξύ τους (στον αέρα πάντα) ενώ κινούνταν και πάλια από τη μία άκρη του γηπέδου μέχρι την άλλη.



Οι ασκήσεις αυτές προκάλεσαν ευθυμία μεταξύ των παικτών, οι οποίοι πείραζαν όποιον έχανε το κοντρόλ και του έπεφτε η μπάλα, δημιουργώντας χαβαλέ, που κορυφώθηκε στην αμέσως επόμενη άσκηση, το κλασικό "κορόιδο".



Το δεύτερο μέρος της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Τρεις παίκτες στην επίθεση και ένας στην άμυνα, με τους παίκτες να δουλεύουν τα τελειώματα των φάσεων μετά από σέντρα. Ο Μαζίνιο μοίρασε πολλά "μπράβο", κυρίως στους αμυντικούς και τον Μιχάλη Σηφάκη, ενώ συγχαρητήρια δέχθηκε και ο Νέτο για τις πολύ καλές σέντρες του.



Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ παικτών που σέντραραν και τρία γκρουπ παικτών στη γραμμή της περιοχής, που προσπαθούσαν να σκοράρουν. Καλύτερος στα τελειώματα αποδείχθηκε ο Μεχντί Ναφτί, ο οποίος γενικότερα ήταν ο πιο συγκεντρωμένος απ' όλους τους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης.



Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες να είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Από τα τρία γκολ που σημειώθηκαν, ξεχώρισε ένα πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ του Χαβίτο από πλάγια θέση.



Στο παιχνίδι εντυπωσίασε και πάλι ο Ναφτί, ο οποίος πέρναγε όποιον έβρισκε μπροστά του, ενώ τα πειράγματα του Νέτο δέχθηκε ο Κρίστι Βανγκέλι μετά από μια πολύ ωραία ντρίμπλα που του έκανε ο Τόνι Κάλβο.



Αυτός πάντως που άφησε άπαντες άφωνους ήταν ο Ιομάρ Μαζίνιο με τα εξαιρετικά κοντρόλ που έκανε στην μπάλα, την οποία "κόλλαγε" στα πόδια του.



Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως όλη η προπόνηση έγινε στα... ισπανικά. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Σηφάκης φώναζε συνέχεια στους αμυντικούς του "cambia" (άλλαξε) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.



Όσον αφορά στον Βαλεντίν Ρομπέρζ, για μία ακόμα μέρα έκανε ατομικό πρόγραμμα, με τρέξιμο και πάσες με έναν από τους συνεργάτες του Μαζίνιο.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης στο Καρπενήσι είναι πως πέραν του Σηφάκη δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας στην αποστολή, με συνέπεια να χρησιμοποιείται ο προπονητής τερματοφυλάκων των "κιτρίνων", Ουέλερσον, ο οποίος πάντως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εν ενεργεία τερματοφύλακες.

Το κενό αυτό ωστόσο αναμένεται να καλυφθεί σύντομα, καθώς ο Άρης θα προχωρήσει στην απόκτηση δύο παικτών για τη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο Ρενάτο Πιοβετζάν, 23χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με ιταλικό διαβατήριο που ανήκει στην Κιέβο Βερόνα και αποτελεί προσωπική επιλογή του Μαζίνιο.

Την Παρασκευή Αράνο, Αμπρέου, Φλάβιο

Την Παρασκευή θα φτάσουν στο Καρπενήσι οι Αράνο, Αμρέου και Φλάβιο, προκειμένου να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας.

Το πρωί οι Αράνο και Φλάβιο θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει διετές συμβόλαιο.

Επανέρχεται για Σμολάρεκ, ανανέωση σε Νέτο

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, βασικός στόχος του Άρη είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Νέτο. Η πρόταση που θα γίνει θα είναι για τριετές συμβόλαιο, με καλύτερες απολαβές και αυξημένη ρήτρα από το υπάρχον.

Επίσης, πολύ δυνατά αναμένεται να ξαναμπούν οι "κίτρινοι" στη διεκδίκηση του Έμπι Σμολάρεκ της Ράθινγκ Σανταντέρ. Ο Πολωνός επιθετικός πιθανότατα θα μείνει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα, αλλά ακόμα και σε αντίθετη περίπτωση, ο Άρης θα επιδιώξει να τον αποκτήσει ως δανεικό.

Τέλος, ο Άρης βρίσκεται σε αναμονή για το δανεισμό του Σιστόν, αλλά και για τη λύση του συμβολαίου του Βλοντάρτσικ.


















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ