ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Πολύ καλές οι σχέσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΠΑΕ"

"Πολύ καλές οι σχέσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΠΑΕ"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνης Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, και ο γενικός γραμματέας των πράσινων Γιώργος Καρανάσος στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησαν σε ιστοσελίδα του τριφυλλιού μίλησαν για τις σχέσεις με την ΠΑΕ, τα χρέη του Ερασιτέχνη, τον πρωταθλητισμό των μικρών τμημάτων και τα σχέδια τους για την εξάπλωση της "μάνας του λόχου".

Στα θέματα του Ερασιτέχνη και τις σχέσεις του με την ΠΑΕ, τα σχέδια για την εξάπλωση της "μάνας του λόχου" αλλά και τον πρωταθλητισμό όλων των τμημάτων μίλησαν στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην ιστοσελίδα www.paoabroad.com οι Ηλίας Μιχαλαριάς και Γιώργος Καρανάσος.

Βρίσκεται σε φάση υλοποίησης κάποιο σχέδιο της διοίκησης που να μην αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το οποίο θα σκορπίσειχαμόγελα ενθουσιασμού στους φίλους του Ομίλου;

(Γ.Κ.): " Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τη δική του μπουτίκ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η σκέψη μας είναι να στεγαστεί εκεί που σήμερα υπάρχει το παράθυρο με τις μπύρες στην είσοδο του κλειστού".

Είναι κάτι που θα πραγματοποιηθεί άμεσα;
Γ.Κ.:
« Άμεσα! Μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει τους σχεδιαστές της Θύρας 13. Θα κάνουμε ό,τι είναι τεχνικά δυνατό για να είναι μία όμορφη μπουτίκ με τα προϊόντα του Παναθηναϊκού Α.Ο. Μία ακόμη ιδέα είναι να έχουμε κοντέινερ, Isobox, όπως αυτά που υπήρχαν έξω από το Ο.Α.Κ.Α. όσο αγωνιζόταν εκεί το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Τα προϊόντα του Ερασιτέχνη είναι –ομολογουμένως– πιο καλαίσθητα από τα αντίστοιχα της κεντρικής μπουτίκ του γηπέδου. Έχουν γίνει προσπάθειες για συνεργασία με την Π.Α.Ε. πάνω σε αυτόν τον τομέα;
Γ.Κ.:
«Ναι. Πράγματι, η αποδοχή που υπάρχει στα προϊόντα του Ερασιτέχνη είναι αναλογικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στα προϊόντα της Π.Α.Ε. Είχαμε ζητήσει την αποκλειστική χρήση της μπουτίκ, να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους, σχεδιαστές, να φτιάχνουμε εμείς τα σχέδια, ώστε να γίνει κερδοφόρα. Δεν προχώρησε τότε αυτή η σκέψη. Πλέον, έπειτα από τη σύναψη συνεργασίας της Π.Α.Ε. με την Puma, τα πράγματα στην μπουτίκ θα αλλάξουν».

Το έμβλημα του Παναθηναϊκού είναι το Τριφύλλι. Επί της δικής σας διοίκησης καθιερώθηκε ως σήμα αυτό που υπήρχε επί προεδρίας Λ. Πανουργιά (τη δεκαετία του ’60). Ωστόσο, διαχρονικά άλλο σήμα έχει ο Ερασιτέχνης, άλλο η Π.Α.Ε. και άλλο η Κ.Α.Ε…
Γ.Κ.: «Ένα από τα πλάνα μας για το μέλλον είναι να αποστείλουμε αίτημα στην Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε., ώστε να καθιερωθεί ένα κοινό σήμα, αυτό του Ερασιτέχνη…»

Η.Μ.: «Πρέπει να υπάρχει μία κοινή αθλητική ταυτότητα. Βέβαια, η Κ.Α.Ε. έχει τα έξι αστέρια στο σήμα της, τα οποία συμβολίζουν κάτι πολύ σπουδαίο, τα έξι ευρωπαϊκά. Συνεπώς, θα χρειαστεί να πέσουν στο τραπέζι όλες οι παράμετροι, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ό,τι καλύτερο για την παναθηναϊκή οικογένεια. Είναι πράγματα που εξετάζουμε για το μέλλον και όχι για το “σήμερα”».

Γ.Κ.: «Τα μεγάλα σωματεία, για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν έχουν άλλο σήμα στο μπάσκετ, άλλο στο ποδόσφαιρο, άλλο στα “μικρά” τμήματα.

Επίσης, το ίδιο ισχύει για την ξενόγλωσση ορολογία. Δεν υπάρχει F.C. και B.C... Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είμαστε! Panathinaikos Athletic Club. Panathinaikos A.C. Όλα αυτά θα τα εξετάσουμε κατά τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους και όχι άμεσα».

Ο Όμιλος έχει δεσπόζουσα θέση στην πόλη της Αθήνας, η οποία έχει πληγεί στο μεγαλύτερο βαθμό (εν συγκρίσει με άλλες πόλεις) από τις επιπτώσεις της ακραίας οικονομικής κρίσης. Ο Παναθηναϊκός έχει αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβει δράσεις προς ανακούφιση ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων;
Γ.Κ.: «Ακόμα και κάτω από τραγικές, πενιχρές συνθήκες, ο Παναθηναϊκός όπου μπορεί συνδράμει. Σε καθημερινή βάση. Ένα παράδειγμα είναι τα σχολεία της Αθήνας, τα οποία έχουμε προμηθεύσει αφειδώς με αθλητικό υλικό, σε συνεργασία με το 7ο διαμέρισμα. Παράλληλα, κάνουμε δράσεις για τα παιδιά της γειτονιάς, ώστε να ξεδίνουν στον αθλητισμό. Και φυσικά, οι οργανώσεις αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τη Θύρα 13, είναι συνεχείς».

Η.Μ. «Την ερχόμενη Δευτέρα ένα ειδικό σχολείο που βρίσκεται στον Άγιο Θωμά θα επισκεφτεί τη Λεωφόρο, ώστε να παίξουν τα παιδιά στο γήπεδο και να περάσουν ορισμένες ξέγνοιαστες ώρες. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και με ομάδες προσκόπων. Διοργανώνονται, επίσης, τακτικά bazaar στα οποία μοιράζονται από φίλους του Ομίλου τρόφιμα και άλλες πρώτες ύλες σε συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την κρίση. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας και λειτουργούμε έχοντας γνώση το βάρος των υποχρεώσεών μας προς την πόλη».

Η ιστορία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πρωτεύουσας. Ο Δήμος Αθηναίων θα έπρεπε από μόνος του να έχει ενεργήσει προς τη δημιουργία ενός παναθηναϊκού μουσείου. Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο –και ούτε πρόκειται να συμβεί– ο Όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ο χώρος όπου θα στεγάζεται και θα εκθέτεται η τεράστια ιστορία του;
Η.Μ.:
«Σαφώς και το θέλουμε. Ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος, με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων πρέπει να έχει το δικό του μουσείο. Έχουμε συζητήσεις με την Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε. πάνω σε αυτό. Ήδη ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. κ. Αλαφούζος έχει εκφράζει το ενδιαφέρον να δημιουργηθεί ένα μουσείο σε αίθουσα του γηπέδου της Λεωφόρου».

Παναθηναϊκός θα πει (και) πολιτισμός. Σε αυτό το πλαίσιο είδαμε πριν λίγους μήνες θεατρική παράσταση εντός της αίθουσας πυγμαχίας στο γήπεδό μας. Με ποιους ακόμα τρόπους θα μπορούσε ο Όμιλος να βοηθήσει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας;
Η.Μ.:
«Είναι κάτι που το προσπαθούμε και το επιθυμούμε. Τόσο με πολιτιστικές κινήσεις, όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, όσο και με άλλους τρόπους που θα γνωστοποιηθούν στους φιλάθλους πολύ σύντομα. Παράλληλα εκδόθηκαν, υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Α.Ο., δύο βιβλία: μία ιστορική μελέτη, η «Λεωφόρος Ηρώων» και ένα μυθιστόρημα, η «Παναθηναϊκούπολη». Και σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ενδιαφέρουσες εκδόσεις».

Η προπαγάνδα κυριαρχεί στα περισσότερα αθλητικά media. Τόσο σε «ουδέτερα» μέσα όσο και σε κάποια που υποστηρίζουν πως πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό. Η διαστρέβλωση, η απόκρυψη και το «τσουβάλιασμα» ειδήσεων είναι οι συνήθεις τακτικές τους. Μέσα από αρθρογραφία, αλλά και με τη δημοσίευση σχολίων κάτω από αυτήν, «πολεμούν» κάθε υγιή προσπάθεια και παρουσιάζουν μία «εικονική πραγματικότητα» στην οποία όλα δείχνουν «μαύρα». Ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης;
Γ.Κ.:
«Υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτοί που κάνουν το άσπρο... μαύρο από άγνοια, δηλαδή όσοι παρερμηνεύουν ειδήσεις και τις “μεταφράζουν” εντελώς λανθασμένα. Και υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν με δόλο, ακολουθώντας συγκεκριμένες γραμμές και συμφέροντα, τα οποία συνήθως δεν συνάδουν με το καλό του Ομίλου. Και για τις δύο περιπτώσεις η λύση είναι μία: να ρίχνουμε άπλετο φως στα πάντα. Να μην υπάρχει σκοτάδι.

Μέσα από συνεντεύξεις, από την ιστοσελίδα μας και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνουμε τον κόσμο για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Έτσι, αφήνουμε στους φιλάθλους τη δυνατότητα να κρίνουν και να αντιλαμβάνονται από μόνοι τους ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο».

Ο Παναθηναϊκός είναι με διαφορά το πρώτο σωματείο στην προσέλευση θεατών στα ερασιτεχνικά σπορ. Τα τμήματα του Ομίλου καταγράφουν ρεκόρ εισιτηρίων. Όμως, η στήριξη του κόσμου είναι δυσανάλογη με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών. Πού πιστεύετε πως οφείλεται ο χαμηλός αριθμός μελών και πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση;

Η.Μ. «Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει να είναι κάποιος μέλοςτου Παναθηναϊκού Α.Ο. Πόσα πολλά σήμαινε στο παρελθόν αυτό το προνόμιο.Ανώτατο όργανο ολόκληρου του Παναθηναϊκού είναι η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. Αυτή ελέγχει το γήπεδο, αυτή ελέγχει το σύμβολο, δηλαδή το Τριφύλλι, αυτή ελέγχει το όνομα του Παναθηναϊκού. Είναι απαραίτητο να καταλάβει ο κόσμος την ιεραρχία που υπάρχει στον Σύλλογο. Το τακτικό μέλος του Ερασιτέχνη έχει δικαίωμα να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις και τις ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης και η παρουσία του παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Ομίλου».

Γ.Κ.: «Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Ο Έλληνας δεν μπορεί να μπει στη νοοτροπία του “είμαι μέλος και τυπικά”. Δεν έχει μάθει να είναι μέλος μίας ομάδας ανθρώπων στην οποία της δίνει και του δίνει. Γι' αυτό και δεν μιλάμε για ένα παναθηναϊκό φαινόμενο, αλλά για κάτι που παρατηρείται σε όλα τα σωματεία. Όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω. Η προσπάθειά μας για αλλαγή νοοτροπίας θα είναι συνεχής».

Έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία με την Π.Α.Ε. για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη;Γ.Κ.: «Θα πέσει το καλοκαίρι στο τραπέζι μία πρόταση που θα αφορά τα διαρκείας.Όμως και πάλι, έτσι δεν οδηγείται ο άλλος σε αλλαγή νοοτροπίας. Εμείς, πάνω απ’ όλα, επιθυμούμε να χτίσουμε σωστές παναθηναϊκές συνειδήσεις. Κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη».

Έχει εκφραστεί ποτέ η σκέψη να γίνεται μία κοινή εγγραφή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και στον Ερασιτέχνη; Δηλαδή, το μέλος της Συμμαχίας να είναι ταυτόχρονα μέλος του Παναθηναϊκού Α.Ο.;
Γ.Κ.:
«Προσωπική μου άποψη είναι πως θα έπρεπε να εφαρμόζεται το μοντέλο της Μπαρτσελόνα. Να μην είναι άλλο το σώμα που διοικεί την Π.Α.Ε. και άλλο αυτό με τα μέλη του Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης είναι ο κύριος όλων των τμημάτων.

Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή να συγχωνευτεί στην ουσία η Συμμαχία με τα μέλη του Α.Ο., θέλει πάρα πολύ χρόνο και είναι και τεχνικά δύσκολο να βρεθεί η φόρμουλα.

Στην αρχή της θητείας είχε συζητηθεί το θέμα. Είναι, όμως, πολλοί οι σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν».

Υπάρχουν «φωνές» που ισχυρίζονται πως η Π.Α.Ε. δεν είναι τυπική στις συμφωνίες της απέναντι στον Α.Ο. Πώς απαντάτε;
Γ.Κ.:
«Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε πως έχει υπογραφεί κανονικά σύμβαση χρησιμοποίησης του γηπέδου. Γιατί λέγονται διάφορα που δεν είναι αληθή. Στα οικονομικά ζητήματα είμαστε σε συνεννόηση και δεν υπάρχει καμία κόντρα. Η Π.Α.Ε. αποδίδει τα μέγιστα που μπορεί στον Ερασιτέχνη. Δεν έχουμε παράπονα. Έχουν περάσει οι εποχές που η Π.Α.Ε. δεν ήταν τυπική απέναντι στη “μάνα του Λόχου”».

Μιας και πλησιάζουν και οι εκλογές, έχει γίνει ο οικονομικός και λογιστικός έλεγχος του Ομίλου, ώστε αφενός να εξακριβωθεί το ύψος των χρεών και αφετέρου να γνωστοποιηθούν διάφορα πρόσθετα στοιχεία;
Η.Μ.:
«Έχει καθυστερήσει πολύ. Όμως είναι τόσο μεγάλος ο όγκος δουλειάς και τέτοιο το χάος που επικρατούσε όταν αναλάβαμε, που ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί επίσημος έλεγχος. Εκτός αυτού, το κόστος για να προσληφθούν ορκωτοί λογιστές είναι, τη δεδομένη στιγμή, απαγορευτικό.

Ωστόσο, θα γίνει η απολογιστική Γενική Συνέλευση, όπου –έστω και όχι με επίσημα στοιχεία– θα αναφερθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τα μέλη του Παναθηναϊκού».

Σε τι επίπεδο βρίσκονται σήμερα τα χρέη του Ομίλου;
Γ.Κ.:
«Τα χρέη παραμένουν υψηλά, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε διακανονίσει τα πάντα. Από τη νέα σεζόν, ο Ερασιτέχνης θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα ένα πολύ μεγάλο ποσό, μόνο για τα χρέη του βόλλεϋ. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό που έχει μπει μία τάξη και υπάρχει οργάνωση. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται και από παίκτες-μεγάλα ονόματα, οι οποίοι–σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν–παρακαλούν να έρθουν στον Παναθηναϊκό».

Για να μην αρκείται ο Όμιλος στη διεκδίκηση τίτλων, αλλά για να γίνει φαβορί για την κατάκτησή τους, απαιτείται εισροή χρήματος. Υπάρχει πικρία από τα μεγάλα παναθηναϊκά πορτοφόλια, τα οποία δεν ανοίγουν, παρά τη συγκινητική πρόοδο όλων των τμημάτων;
Γ.Κ.:
«Θα μιλήσω για εμένα προσωπικά. Δεν υπάρχει πικρία. Δεν περιμένω τίποτα από κανέναν. Μόνο από τον εαυτό μου, από κάποιους φίλους μου και φυσικά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ας φέρω ένα παράδειγμα… Ήρθε ένας αδελφικός μου φίλος το καλοκαίρι και μου είπε πάρτε 25.000 ευρώ για τον Ερασιτέχνη…

Υπήρχαν παλαιότερα αυτοί οι υπερήλικες που διοικούσαν τον Ερασιτέχνη, πήγαιναν στην ΠΑΕ, έπαιρναν το διαρκείας τους και πήγαιναν στα επίσημα. Αυτό ήθελαν. Να φαίνονται. Εμείς τι κάναμε; Πήραμε τα διαρκείας που δικαιούμαστε από την ΠΑΕ, συνολικά 15, για τα επίσημα της Λεωφόρου και τα συμπεριλάβαμε στα χορηγικά πακέτα.

Πικρία δεν υπάρχει. Από την άλλη δεν μπορείς να μη σκεφτείς πως ό,τι είναι για εμάς τα 5 ευρώ είναι για κάποιους το εκατομμύριο. Και με ένα εκατομμύριο ο Όμιλος θα έμπαινε σε άλλη τροχιά. Στιγμιαία, μπορεί λοιπόν να κακολογείς και να λες “γιατί δεν βοηθούν;”». Από την άλλη απαντάς στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν. Δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο στην τσέπη του».

Η.Μ.: «Κανένας δεν δίνει τα λεφτά του αν δεν υπάρχει όραμα. Ούτε εμείς ζητάμε να ανοίγουν πορτοφόλια και να εισρέει χρήμα έτσι απλά. Δεν γίνεται δουλειά με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Να λάβει ο κόσμος ένα όραμα, μέσα από το έργο μας. Και έτσι, να φτιάξουμε έναν Παναθηναϊκό θελκτικό για τους επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν».

Γ.Κ.: «Να προσθέσουμε πως υπάρχει ένας τρόπος για να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματά μας, χωρίς να χρειάζεται κάποιος οικονομικά ισχυρός να βάλει το χέρι στην τσέπη: να προκριθεί η ποδοσφαιρική ομάδα στους ομίλους του Champions League. Αν συμβεί αυτό αλλάζουμε επίπεδο…».

Πέρα από τους ελάχιστους (και γνωστούς στους περισσότερους) που βοηθούν οικονομικά, υπάρχουν αφανείς παναθηναϊκοί που να ενισχύουν τον Α.Ο.;
Γ.Κ.: «Υπάρχουν και επιφανείς επιχειρηματίες, έστω και λίγοι, που βοηθούν ανιδιοτελώς, και ηρωϊκοί αφανείς παναθηναϊκοί που είναι “αιμοδότες” του Ομίλου. Για τους επιφανείς όμως να υπογραμμιστεί πως βοηθούν δυσανάλογα με τη δυναμική τους».

Ας υποθέσουμε πως τα προαναφερθέντα δεδομένα δεν θα αλλάξουν. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γίνει αυτόνομος; Δηλαδή να στηριχθεί μόνος στα πόδια του και να επιστρέψει στους τίτλους. Και αν ναι, σε πόσα χρόνια;
Γ.Κ.: «Ναι το πιστεύω και αυτό είναι το όραμά μου. Χωρίς κάποιον από πίσω να μπορεί να κατακτάει ο Παναθηναϊκός κούπες σε όλα τα σπορ. Και προς τα εκεί πάει το πράγμα. Σε βάθος διετίας να είμαστε πάντα μέσα στους τίτλους».

Η.Μ: «Θα εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που έχουμε, είτε τις ακαδημίες μας, είτε έξυπνα χορηγικά πακέτα, είτε άλλους τρόπους για να το πετύχουμε».

Πώς θα κινηθείτε την ερχόμενη σεζόν, όσον αφορά την κατανομή του μπάτζετ;
Γ.Κ.: «Θα κάνουμε τα πάντα για να το αυξήσουμε σε σχέση με φέτος, αν και είναι δύσκολο. Βέβαια, αν η Π.Α.Ε. προκριθεί στο Europa League ή στο Champions League, όπως προείπαμε, τα δεδομένα αλλάζουν. Όπως και να ‘χει, θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα ή δύο τμήματα και να πάμε για τίτλο σε αυτά».

Πλησιάζουν οι εκλογές για τον σχηματισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την τρέχουσα διετία δεν υπήρχε φωνή αντιπολίτευσης, γεγονός που διευκόλυνε τη διοίκηση να βγάλει εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Ενόψει των εκλογών, έχει εκφραστεί –έστω και ανεπίσημα– ενδιαφέρον άλλων ανθρώπων για να κατέβουν ως αντιπολιτευόμενοι;
Γ.Κ.: «Στα δικά μας αυτιά, όχι. Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός. Όποιος θέλει τον ακούμε. Εμείς οφείλουμε και θα κάνουμε κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να βγει μπροστά. Όποιος έχει την οικονομική ευχέρεια και τη θέληση να ακολουθήσει τις γραμμές που έχουν χαραχθεί είναι ευπρόσδεκτος. Από πλευράς μας υπάρχει η βούληση να συνεχίσουμε το έργο μας και να πλαισιωθούμε και με άλλα πρόσωπα που αγαπούν τον Όμιλο και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν».

Έστω πως αύριο έρθει η χ πρόταση από έναν επενδυτή για να αναλάβει τον Ερασιτέχνη… Τι εγγυήσεις θα ζητήσετε;
Γ.Κ.: «Πρώτα απ’ όλα... να μην είναι Τσάκας! Θα χρειαστεί να δούμε κάποιες εγγυήσεις και όχι μόνο οικονομικές. Για παράδειγμα, να παρέχει εγγυήσεις σχετικά με τις προθέσεις του για το γήπεδο. Πρέπει επίσης να τον πλαισιώνουν άτομα της παναθηναϊκής εμπιστοσύνης. Να μην έρθει και πει “θα βάλω τους συνεργάτες μου…”. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από τεχνοκράτες. Ή μάλλον πρέπει να υπάρχουν τεχνοκράτες παναθηναϊκοί. Να συνδυάζουν το αίσθημα με τη γνώση της δουλειάς».

Ποιος θεωρείτε πως πρέπει να είναι ο ρόλος των παλαίμαχων αθλητών –αναφερόμαστε στο κυρίως σώμα, και όχι στις εξαιρέσεις– και ποιος είναι στην πραγματικότητα;
Γ.Κ.: «Προσωπική μου γνώμη είναι πως, με εξαίρεση ελάχιστους παλαίμαχους, η στάση των υπολοίπων είναι δυσανάλογη με την προσφορά τους όταν ήταν αθλητές. Το γεγονός πως δεν κατέχουν την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς και βοήθειας, αλλά μόνο της προσωπικής προβολής ή ακόμα και εξασφάλισης, μέχρι και σε προχωρημένες ηλικίες, καθώς και το ότι δεν κάνουν πράξη τη μόνιμη επωδό “τόπο στα νιάτα”, μα θέλουν να έχουν άποψη και ρόλο στα πάντα, εμένα μου δείχνει ανθρώπους μη ακέραιους.

Μερικές φορές κοιτάω να δω ποιοι από αυτούς που ασκούν υψηλή κριτική είναι τακτικά μέλη του Ομίλου. Και δεν είναι σχεδόν κανένας…».

Το λινκ της συνέντευξης: http://paoabroad.com/index.php/interviews/581-me-orama-kai-sxedio-xtizoume-to-mellon

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ