ΠΑΟΚ

Πονοκέφαλος για τον Ίβιτς η διαχείριση του Μάτος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι απλό θέμα η συμμετοχή του Λέο Μάτος στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο Βλάνταν Ίβιτς. Οι σκέψεις του Σέρβου για τον Βραζιλιάνο και την αρχική ενδεκάδα.

Η αντικατάσταση του Λέο Μάτος από τον Στέλιο Κίτσιου στο ημίχρονο του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, φανέρωσε τον προβληματισμό του Βλάνταν Ίβιτς για το πώς πρέπει να διαχειριστεί τον Βραζιλιάνο στα επόμενα ματς του μίνι πρωταθλήματος.

Την Κυριακή η αλλαγή του έγινε λόγω της κακής του εμφάνισης (το χειρότερο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την άποψη των περισσοτέρων εντός ομάδας), ωστόσο δεν περνά απαρατήρητος και ένας γενικότερος εκνευρισμός που του βγαίνει σε πολλά από τα τελευταία παιχνίδια.

Μέσα σ' όλα, ήρθε και η δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ο οποίος στέλνει τον Λέο Μάτος σε απολογία στην Πειθαρχική της ΕΠΟ μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που επικαλέστηκε την αγκωνιά του στον Μπεργκ στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Οι "πράσινοι" έβαλαν στο στόχαστρο τον έμπειρο μπακ και αυτό είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τον Βλάνταν Ίβιτς ενόψει του αγώνα στη Λεωφόρο απόψε. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει διαπιστώσει ότι έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα γύρω από τον Βραζιλιάνο άσο και φοβάται ότι μπορεί να το βρει μπροστά του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να επηρεάσει ακόμη και τη στάση των διαιτητών απέναντί του.

Από το μυαλό του περνά η σκέψη να τον προστατεύσει. Με απλά λόγια να τον κρατήσει αρχικά στον πάγκο και να τον ρίξει στο παιχνίδι στη διάρκειά του, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρηθεί για όλο τον δεύτερο γύρο των playoffs και κάτω από αυτό το πρίσμα το συγκεκριμένο ματς μπορεί να είναι το προτελευταίο στο οποίο θα αγωνιστεί στη φετινή περίοδο.

Δύσκολη η τελική απόφαση, καθώς όλες αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς έχει συζητήσει αρκετά το θέμα και με τους στενούς συνεργάτες του και θα πάρει σήμερα την τελική απόφαση για το αν θα συμπεριλάβει τον Μάτος στην αρχική ενδεκάδα ή όχι.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ROTATION

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ θα υπάρχει rotation και λόγω της κακής εμφάνισης αρκετών παικτών την περασμένη Κυριακή, αλλά κυρίως λόγω της ανάγκης να παρουσιαστεί μία ομάδα με φρεσκάδα και δυνάμεις.

Στην άμυνα, με εξαίρεση το δίλημμα για τον Μάτος (αν δεν παίξει τη θέση του θα πάρει ο Κίτσιου) οι άλλοι τρεις μπροστά από τον Γλύκο θα είναι οι Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, στα χαφ λογικά δεν θα υπάρχει επιτελικός (ο Σάχοβ είναι ο σίγουρος και οι Τσίμιροτ, Κάνιας, Κάτσε, διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις), ενώ στα άκρα της επίθεσης, Ουάρντα, Ενρίκε, Κάμπος και Μπίσεσβαρ θα διεκδικήσουν τις δυο θέσεις (λιγότερες οι πιθανότητες η μία να πάει στον Πέλκα). Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Πρίγιοβιτς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ