ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράσινο "φως" από ΟΥΕΦΑ

Πράσινο "φως" από ΟΥΕΦΑ
Γουόκερ, Παναθηναϊκός

Εντυπωσιασμένος από τα όσα διαπίστωσε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έδειξε ο κ. Γουόκερ που ήρθε στην Αθήνα

Η συνάντηση του ειδικού συμβούλου της ΟΥΕΦΑ για την κατασκευή νέων σταδίων με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Σκωτσέζο να δηλώνει εκτός από τα σημαντικά πράγματα και λεπτομέρειες για το νέο "σπίτι" του Παναθηναϊκού, και το πόσο γνωστός είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη.

Γουόκερ: "Ενας εντελώς νέος κόσμος που θα ανοίξει τις πύλες του"

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία των μελετών έδειξε ο κ. Γούοκερ μιλώντας μετά την λήξη των εργασιών ενώ έδωσε το "πράσινο φως" από την πλευρά της ΟΥΕΦΑ, όσον αφορά στον γενικότερο σχεδιασμό του γηπέδου.

" Είναι πολύ όμορφα που είμαι πάλι στην Αθήνα, μία από τις αγαπημένες μου ευρωπαϊκές πόλεις και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα που είμαι εδώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Το έργο αυτό δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό στον σύλλογο και τους φιλάθλους του και θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και στην πόλη της Αθήνας.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή, το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για τους φιλάθλους της ομάδας. Από την δική τους οπτική γωνία, το νέο γήπεδο θα τους βάλει σε έναν ολοκαίνουριο κόσμο όσον αφορά στην παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού θεάματος, μακριά από τις ξεπερασμένες συνθήκες που επικρατούσαν στο παλιό γήπεδο, σε ένα νέο κόσμο άνεσης, ασφάλειας και ευχαρίστησης όσον αφορά στην παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Για πρώτη φορά οι φίλαθλοι μπορούν ρεαλιστικά να ελπίζουν ότι θα φέρουν στο γήπεδο, τη σύζυγο τους, τα παιδιά τους, τη μητέρα τους, την κοπέλα τους, όποιον επιθυμούν τέλος πάντων, γιατί αυτό το γήπεδο θα έχει εγκαταστάσεις για όλους και για τα δύο φύλλα, για τα παιδιά. Οι θέσεις θα είναι άνετες με καλή θέα στον αγωνιστικό χώρο. Θα υπάρχουν χώροι διασκέδασης και αναψυχής, ένας εντελώς νέος κόσμος που θα ανοίξει τις πύλες του στους φιλάθλους της ομάδας



" ήταν τα λόγια του Σκωτσέζου εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ.

"Είναι διάσημος… ο Παναθηναϊκός"

Ο Ερνεστ Γουόκερ μίλησε επίσης για το πόσο γνωστός είναι ο σύλλογος του "τριφυλλιού" στην Ευρώπη και συμπλήρωσε:

" Όσον αφορά στον σύλλογο, η κατασκευή του γηπέδου θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός είναι φυσικά ήδη διάσημος και δεν χρειάζεται το νέο γήπεδο για να γίνει γνωστός. Είμαι από την Σκοτία και μπορείς να ρωτήσεις όποιον Σκοτσέζο φίλαθλο του ποδοσφαίρου θέλεις σχετικά με τον Παναθηναϊκό και θα σου πει ότι είναι από την Ελλάδα και την Αθήνα. Καμία αμφιβολία για την ταυτότητα της ομάδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το γεγονός ότι θα αποκτήσει ένα καινούριο "σπίτι", ένα καινούριο γήπεδο, θα του προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Είναι φυσικά λογικό να αναμένεται πως θα αυξηθεί ο μέσος όρος των θεατών στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Η εμπειρία μας από όλη την Ευρώπη μας έχει δείξει ότι αν ένας σύλλογος είχε ας πούμε δέκα χιλιάδες φιλάθλους κατά μέσο όρο στο παλιό του γήπεδο, όταν μετακομίσει στο καινούριο γήπεδο, στις νέες εγκαταστάσεις, ο μέσος όρος θα αυξηθεί στις δέκα πέντε ίσως και είκοσι χιλιάδες θεατές. Γεγονός που εξαρτάται βέβαια και από την απόδοση της ομάδας

".

Τέλος, ο υπεύθυνος της ΟΥΕΦΑ πριν το γεύμα που του παρέθεσαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, μίλησε για τις δυσκολίες του έργου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό, λέγοντας:

" Είναι φανερό πως η κατασκευή ενός γηπέδου είναι δύσκολη υπόθεση, είναι ένα έργο μακροχρόνιο που απαιτεί πολλά χρήματα και όση βοήθεια είναι δυνατή από την δημοτική αρχή και την κυβέρνηση κάτι που ελπίζω ότι θα γίνει, γιατί το έργο αυτό αφορά στην βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Η UEFA ωθεί τα μέλη της προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και πολύ καιρό και κάθε φορά που ένας σύλλογος αποφασίζει να πορευτεί έτσι για την UEFA είναι μία γιορτή μια μεγάλη νίκη. Ευχόμαστε στον Παναθηναϊκό και σε όσους εμπλέκονται στην κατασκευή του έργου κάθε επιτυχία"

.















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ