COPA AMERICA

Pre - game show...

Pre - game show...
Αργεντινή

Στις 00:05 πέφτει η αυλαία του Κόπα Αμέρικα με την αναμέτρηση Αργεντινής - Βραζιλίας. Μέχρι τότε SPORT 24... και videos

Στη σκηνή θα βρεθούνε η Αργεντινή με την Βραζιλία στο ελ κλάσικο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στο Μαρακαΐμπο έχει στηθεί η απόλυτη ρεβάνς, καθώς η κάτοχος του τίτλου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της από την ομάδα που έφτασε στην προηγούμενη διοργάνωση στον τελικό.
Το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής είναι έτοιμο για την δική του γιορτή και η Ευρώπη το μόνο που έχει να κάνει είναι να βάλει σε λειτουργία τα ξυπνητήρια της, απολαμβάνοντας μεταμεσονύχτια τακουνάκια, δυνατά μαρκαρίσματα, θεαματικά γκολ και ότι άλλο μας προσφέρουν οι λατίνοι εραστές της μπάλας. Μη ξεχνάτε πως πρόκειται για την παραγωγικότερη διοργάνωση με 82 σε 27 αγώνες μέχρι στιγμής!

Η Αργεντινή αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα φθάσει στα 15, ξεπερνώντας την Ουρουγουάη που έχει 14, ενώ η Βραζιλία έχει μόλις 7. Αυτό όμως λίγο το σκέφτονται οι μπιανκοσελέστε. Στο μυαλό όλων είναι το Περού, εκεί όπου πριν από τρία χρόνια η Βραζιλία “έκλεψε”΄τον τίτλο στα πέναλτι από την Αργεντινή που τότε όπως και τώρα απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο στην διοργάνωση.

Η νίκη αυτή ήταν και η πρώτη σε τελικό με αντίπαλο την Αργεντινή για την σελεσάο, ύστερα από 8 προσπάθειες σε τελικούς Κόπα Αμέρικα. Η μπιανκοσελέστε έχει κερδίσει στους τελικούς του 1921, του 1925, του 1937, του 1945, του 1946, του 1957, του 1959 και του 1991.

Στο χορτάρι του Μαρακαΐμπο θα παραταχθούν η Βραζιλία των 5 Μουντιάλ και 7 Κόπα Αμέρικα με αντίπαλο τα 16 συνολικά τρόπαια της Αργεντινής! (2 Μουντιάλ και 14 Κόπα Αμέρικα). Συνολικά 28 κύπελλα σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, νούμερο τρομακτικό και συνάμα εντυπωσιακό.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι μόνο αριθμοί. Στο αγωνιστικό κομμάτι τα μέχρι τώρα δείγματα των δύο ομάδων στο τουρνουά μπορούν να δώσουν ασφαλέστερα συμπεράσματα από ότι η ιστορία. Συμπτωματικά οι αριθμοί συμφωνούν με την παρούσα κατάσταση των δύο αντιπάλων.

Η Βραζιλία του Ντούνγκα έχει μόνο το όνομα και τη φανέλα από την σελεσάο που πολλοί αγάπησαν. Άσχετα με τις σημαντικές απουσίες σε αυτή τη διοργάνωση, οι εποχές που η Βραζιλία έπαιζε για το θέαμα, με το επιθετικό ποδόσφαιρο να κυλάει στις φλέβες των παικτών της έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Ντούνγκα έφτιαξε μία ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα και το κάνει μάλιστα συχνά. Στην πορεία της προς τον τελικό δεν εντυπωσίασε αλλά με τη σωστή τακτική έκαμψε ακόμα και την αντίσταση της Ουρουγουάης των 14 τροπαίων Κόπα Αμέρικα. Ο Ρομπίνιο είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο όνομα καθώς οι Κακά, Ρονάλντο, Αντριάνο, Ροναλντίνιο δεν ταξίδεψαν μέχρι την Βενεζουέλα.

Παρ όλα αυτά ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης με 6 γκολ δεν έχει αφήσει να φανεί τεράστιο το κενό που έχουν αφήσει. Στο τελικό η τακτική της Βραζιλίας είναι μία και δυστυχώς για πολλούς δεν αλλάζει. Στο μυαλό υπάρχει μόνο το τρόπαιο και ο τρόπος που θα μείνει στη χώρα του καφέ ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται παιχνίδι άμυνας με αντεπιθέσεις... Αυτός άλλωστε θα είναι και ο προσανατολισμός της σελεσάο στον τελικό.

Από την άλλη πλευρά η Αργεντινή ήρθε στην διοργάνωση ως το απόλυτο φαβορί με νέο προπονητή τον Άλφιο Μπαζίλε, τον άνθρωπο που της έδωσε τα δύο τελευταία κύπελλα το 1991 και το 1993. Το ποδόσφαιρο που απέδωσε η Μπιανκοσελέστε ήταν ικανοποιητικό και αρκετές φορές έφτασε ένα επίπεδο πιο πάνω.

Ο Μέσι με τον Ρικέλμε βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και Η Αργεντινή λάμπει μόνο και μόνο όταν αυτοί οι δύο σκέφτονται να ζωγραφίσουν στο χορτάρι. Με 16 γκολ στο ενεργητικό της και μόλις 3 στο παθητικό της η ομάδα δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση, κατέχει άλλωστε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του τουρνουά.

Αριθμοί και δεδομένα χρίζουν την Αργεντινή ως φαβορί αλλά αυτό από μόνο του φέρνει το κύπελλο στο Μπουένος Άιρες. Η αναμέτρηση θα είναι σίγουρα αμφίρροπη όπως ακριβώς πριν από τρία χρόνια, με όμορφο ποδόσφαιρο και εντυπωσιακά γκολ. Αυτά τα τρία δεν γίνεται να λείψουν από ένα τέτοιο ντέρμπι γιατί πολύ απλά αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να θρηνούμε το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Πιθανές 11άδες


Βραζιλία (4-3-1-2): Ντόνι - Μαϊκόν, Ροντρίγκο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο - Μινέιρο, Φερνάντο, Ζοσουέ - Ζούλιο Μπαπτίστα - Βάγκνερ Λοβ, Ρομπίνιο

Αργεντινή (4-4-2): Αμπονταντσιέρι - Ζανέτι, Αγιάλα, Γκ. Μιλίτο, Χάιντσε - Μασεράνο, Βερόν, Καμπιάσο, Ρικέλμε - Τέβεζ, Μέσι

Videos...

Ο εκπληκτικός τελικός του 2004



Το γήπεδο του τελικού





Αργεντινή...



Copa America 2007 Top Ten Goals















































TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ