PREMIER LEAGUE

Premier League: Ανακοίνωσε το καλεντάρι του 2022-2023, διακοπή μία εβδομάδα πριν από το Μουντιάλ

Μονομαχία Σον - Ράσφορντ σε ματς της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League
Μονομαχία Σον - Ράσφορντ σε ματς της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League © 2021 MATTHEW CHILDS/ASSOCIATED PRESS

Η Premier League θα διακόψει το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023 μόλις μία εβδομάδα πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Επανέναρξη στην Boxing Day.

Η Premier League έγινε το επόμενο μεγάλο πρωτάθλημα που ανακοίνωσε το αρχικό καλεντάρι για τη σεζόν 2022-2023, υπολογίζοντας μια διακοπή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μεταξύ 14 Νοεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου του 2022, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και δέκα ημέρες μετά τον τελικό. Η επανέναρξη είναι προγραμματισμένη για την Boxing Day.

Η διακοπή της σεζόν για πάνω από ένα μήνα αναγκάζει τους διοργανωτές να ορίσουν την πρεμιέρα σχετικά νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 6 Αυγούστου, ενώ η 38η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου 2023.

Η Ligue 1 είχε ανακοινώσει προ εβδομάδων κι αυτή διακοπή του πρωταθλήματος μόλις μία εβδομάδα πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ, απόφαση που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τη FIFA και τη FIFPro, αφού μέχρι τώρα οι ομάδες ήταν απαραίτητο να αποδεσμεύσουν τους διεθνείς παίκτες τους 15 ημέρες πριν από την έναρξη μιας μεγάλης διοργάνωσης.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ