Premier League: Άνετο πέρασμα για την Άρσεναλ που ανέβαλε την στέψη της Λίβερπουλ, με ανατροπή στο τέλος η Τσέλσι λύγισε τη Φούλαμ

Η Άρσεναλ δεν είχε πρόβλημα στην έδρα της Ίπσουιτς, καθώς επικράτησε 4-0 με τον Τροσάρ να πετυχαίνει δύο γκολ και τους Μαρτινέλι και Νουανέρι από ένα. Η Τσέλσι πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ με ανατροπή στις καθυστερήσεις και συνεχίζει δυναμικά στη μάχη του τίτλου.
Η Άρσεναλ έκανε τη δουλειά και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League, μετά το σπουδαίο διπλό στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε με 4-0 της Ίπσουιτς και έδωσε αναβολή στην στέψη της Λίβερπουλ που απέχει ελάχιστα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Φούλαμ στο μίνι – λονδρέζικο ντέρμπι, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ. Ωστόσο οι μπλε με δύο γκολ του Τζορτζ και του Νέτο στις καθυστερήσεις έφυγαν με το διπλό και μπήκαν σε τροχιά Champions League.
Άνετο πέρασμα της Άρσεναλ
Η Άρσεναλ μπήκε με ορέξεις από νωρίς και προσπάθησε να καθαρίσει γρήγορα την Ίπσουιτς που καίγεται για βαθμούς για να παραμείνει στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα απέκτησαν νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων, με δύο επιθέσεις που ξεκίνησαν από τα δεξιά με τον Σακά. Στην πρώτη (14′) ο Έντεγκαρντ έστρωσε στον Τροσάρ κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει μέσα από την περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Δεκαπέντε λεπτά μετά ο Σακά βρήκε τον Μερίνο με ωραίο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αυτός έκανε το τακουνάκι κι ο αφύλακτος Μαρτινέλι την έστειλε στα δίχτυα από κοντά. Ο αγώνας έγινε ακόμη πιο εύκολος για τους Λονδρέζους, όταν η Ίπσουιτς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντέιβις.
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Ο Τροσάρ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας ο Νουανέρι έκανε το 4-0.
Με ανατροπή στο φινάλε η Τσέλσι
Η Φούλαμ μπήκε δυνατά στο Κρέιβεν Κότατζ και σκόραρε με τον Αντρέας Περέιρα στο τρίτο λεπτό, ένα τέρμα όμως που δεν μέτρησε καθώς ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR για οφσάιντ.
Αντίθετα στο 20ο λεπτό η πρώτη της τελική που κατέληξε επίσης στα δίχτυα μέτρησε κανονικά. Ο Σεσενιόν βρήκε ωραία τον Ιγουόμπι στο ημικύκλιο της περιοχής κι αυτός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σάντσες.
Η Τσέλσι πίεσε και το έφερε τούμπα με ανατροπή στο τέλος. Ο Τζορτζ στο 83′ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Πέδρο Νέτο από τη γωνία της περιοχής πέτυχε το δεύτερο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Ο Πορτογάλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει και νωρίτερα, στο 56ο λεπτό, αλλά ο Λένο τον σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμβαση.
Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Premier League
- Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 1-1 (47′ Μπόουεν – 90+3′ Οκουτσούκου)
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (84′ Οράιλι, 90+2′ Κόβασιτς)
- Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 0-0
- Μπρέντφορντ – Μπράιτον 4-2 (9′, 48′ Εμπουεμό, 58′ Γουϊσά, 90+5′ Νόργκαρντ – 45+3′ Γουέλμπεκ, 81′ Μιτόμα)
- Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 4-1 (1′, Γουότκινς, 64′ Μάατσεν, 73′ αυτ. Μπερν, 75′ Ονάνα – 18′ Σχαρ)
- Ίπσουιτς – Άρσεναλ 0-4 (14′, 69′ Τροσάρ, 28′ Μαρτινέλι, 88′ Νουανέρι)
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γούλβς 0-1 (77′ Σανάμπρια)
- Φούλαμ – Τσέλσι 1-2 (20′ Ιγουόμπι – 83′ Τζορτζ, 90+3′ Νέτο)
- 20.04. 18:30 Λέστερ – Λίβερπουλ
- 21.04. 22:00 Τότεναμ – Νότινγχαμ Φόρεστ
Η επόμενη αγωνιστική
- 22/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα
- 23/04 22:00 Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας
- 26/04 14:30 Τσέλσι – Έβερτον
- 26/04 17:00 Μπράιτον – Γουέστ Χαμ
- 26/04 17:00 Νιούκαστλ – Ίπσουϊτς
- 26/04 17:00 Σαουθάμπτον – Φούλαμ
- 26/04 17:00 Γουλβς – Λέστερ
- 27/04 16:00 Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- 27/04 18:30 Λίβερπουλ – Τότεναμ
- 01/05 21:30 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ