PREMIER LEAGUE

Premier League: Φρένο στα σχέδια για αυτοματοποιημένο οφσάιντ βάζει το συμβόλαιο με τη Nike

The match ball sits on a pedastal before the English Premier League soccer match between Newcastle and Aston Villa at St. James' Park in Newcastle, England, Saturday, Aug. 12, 2023. Newcastle won 5-1. (AP Photo/Steve Luciano)
Η μπάλα της Premier League με χορηγό τη Nike 2023 AP IMAGES/STEVE LUCIANO

Στον πάγο μπαίνει για την ώρα η πρόθεση της Premier League να εισάγει το αυτοματοποιημένο σύστημα οφσάιντ στα παιχνίδια της, καθώς οι όποιες αποφάσεις επηρεάζονται από το συμβόλαιο με τη Nike.

Η λύση του αυτοματοποιημένου συστήματος οφσάιντ έχει προκριθεί ως επικρατέστερη επιλογή για την αποφυγή περιστατικών, όπως αυτό που παρατηρήθηκε στο παιχνίδι Τότεναμ - Λίβερπουλ, με την ομάδα του Κλοπ να αποτελεί τη χαμένη της υπόθεσης. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Λουίς Ντίας, ο υπεύθυνος VAR έλεγξε μέσω δισδιάστατης απεικόνισης τη φάση δίνοντας στον διαιτητή την πληροφορία ότι το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα. Μια πληροφορία που δεν έγινε κατανοητή από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με συνέπεια να δώσει κανονικά συνέχεια στον αγώνα και τη Λίβερπουλ να βλέπει να μην της κατοχυρώνεται το τέρμα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα αργήσουμε να το δούμε στα γήπεδα της Αγγλίας, καθώς στο συμβόλαιο με τη Nike, που αποτελεί τον χορηγό στις μπάλες της Premier League, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν έχει δοκιμάσει εκτενώς τη νέα τεχνολογία στα προϊόντα της και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τοποθετήσει αισθητήρες στις μπάλες της.

Δύσκολο, επίσης, θα είναι για την Premier League να σπάσει και το μακροχρόνιο συμβόλαιο που έχει με τη Nike, συνάπτοντας συνεργασία με την Adidas, η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία, αφού η μπάλα με την ονομασία Al Rihla που χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φέρει την υπογραφή της. Μια μπάλα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας ανάλυσης Kinexon και του επίσημου προμηθευτή της μπάλας της FIFA, την Adidas, η οποία έχει, επίσης, συμφωνία με την UEFA για την προμήθεια της μπάλας του Champions League.


TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NIKE ADIDAS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ