PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Λίβερπουλ έχει τους τρεις πρώτους σκόρερ και τους τρεις πρώτους σε ασίστ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ εις βάρος της Νιούκαστλ | 16 Δεκεμβρίου 2021
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ εις βάρος της Νιούκαστλ | 16 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Οι παίκτες της Λίβερπουλ κυριαρχούν στους πίνακες των γκολ και των ασίστ στην Premier League, αφού καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις.

Ο θρίαμβος της Λίβερπουλ επί της Λιντς με 6-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της Premier League βελτίωσε σε υπερθετικό βαθμό τα στατιστικά των παικτών των "κόκκινων", που πλέον κυριαρχούν σε δύο κατηγορίες, αυτή των γκολ και αυτή των ασίστ.

Οι τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ καταλαμβάνονται από παίκτες των "κόκκινων". Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε δύο γκολ στο "Άνφιλντ" κι έφτασε τα 19, παραμένοντας με διαφορά στην κορυφή. Ο Ντιόγκο Ζότα ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε, με συνέπεια να παραμείνει στα 12 γκολ, ενώ ο Σαντιό Μανέ σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 10, όσα έχει και ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, ο Σενεγαλέζος επιθετικός έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων για όγδοη σεζόν στην κατηγορία, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος παίκτης στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παρόμοια εικόνα και σε επίπεδο ασίστ. Ο Σαλάχ δημιούργησε το 2-0 της Λίβερπουλ (με εκτελεστή τον Ζοέλ Ματίπ), με συνέπεια να πιάσει τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ στην κορυφή του πίνακα, αφού ο Άγγλος μπακ δεν δημιούργησε γκολ για συμπαίκτη του κόντρα στα "παγώνια". Στην 3η θέση βρίσκεται ο Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος έβγαλε την ασίστ για το 6-0 του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, φτάνοντας τις εννέα στο πρωτάθλημα.

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ