PREMIER LEAGUE

Premier League: Σίτι και Άρσεναλ κέρδισαν με ανατροπή και συνεχίζουν να κυνηγούν τη Λίβερπουλ

Manchester City's Mateo Kovacic celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge stadium in London, England, Sunday, Aug, 18, 2024. (AP Photo/Dave Shopland)
Ο Κόβασιτς. @2024 DAVE SHOPLAND/AP IMAGES

Η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά εν τέλει πήραν το πολύτιμο τρίποντο απέναντι σε Σαουθάμπτον και Φούλαμ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη Λίβερπουλ.

Νίκη με ανατροπή πανηγύρισαν οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι απέναντι σε Σαουθάμπτον και Φούλαμ αντιστοίχως στη 7η αγωνιστική της Premier League, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν με 3-1 και 3-2 και, ως εκ τούτου, εξακολουθούν να απέχουν έναν βαθμό από την πρώτη Λίβερπουλ.

Η Άρσεναλ απέναντι στη Σαουθάμτπον θέλησε από την πρώτη στιγμή να πάρει τα ηνία του αγώνα. Η κατοχή μπάλας ξεπερνούσε το 65 τοις εκατό, ενώ παράλληλα οι "κανονιέρηδες" μετρούσαν 7 τελικές στο πρώτο 20λετπο. Παρόλα αυτά, δεν προέκυψε κάποια κλασική ευκαιρία, με τους "Αγίους" να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την εστίας τους παρά την πολιορκία στο δικό τους μισό.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε στιγμή να βρει τους απαραίτητους διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο για να απειλήσει ουσιαστικά, παρά το γεγονός πως η ίδια δεν δέχθηκε πίεση στο ανασταλτικό κομμάτι και επομένως η μία επίθεση διαδεχόταν την άλλη.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο επιφύλασσε εκπλήξεις. Οι Λονδρέζοι πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους στο επιθετικό τρίτο και στη μοναδική της ευκαιρία η Σαουθάμπτον σκόραρε, παγώνοντας το Έμιρεϊτς. Ο Στέρλινγκ έχασε τη μπάλα στο κέντρο, η οποία στη συνέχεια κατέληξε μετά από μία μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Ο Κάμερον Άρτσερ κατέβασε, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του και νίκησε με συρτό σουτ τον Ράγια στο 55'.

Αυτό το τέρμα χτύπησε τον εγωισμό των παικτών του Αρτέτα. Τρία λεπτά αργότερα, απάντησαν με τον Σακά να κλέβει τη μπάλα μετά από πίεση στην επίθεση και μοίρασε στον Χάβερτς, ο οποίος με ένα όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Οι "κανονιέρηδες όμως δεν έμειναν εκεί και ολοκλήρωσαν την ανατροπή μέσα σε 13 λεπτά για την ομάδα του Αρτέτα, με τον Μαρτινέλι να κάνει σουτ με τη μία μετά από φανταστική σέντρα του Σάκα, κάνοντας το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο ίδιος ο Άγγλος, ο οποίος μετά από λάθος της Σαουθάμπτον πήρε την μπάλα και εκτέλεσε για το τελικό 3-1.

Άρσεναλ: Ράγια, Πάρτεϊ (84' Τομιγιάσου), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι (90' Κίβιορ), Χάβερτς, Ζορζίνιο (61' Ζορζίνιο), Ράις, Σάκα, Ζεσούς (60' Τροσάρ), Στέρλινγκ, (60' Μαρτινέλι)

Σαουθάμπτον: Ράμσντεϊλ, Χάργουντ, Μπεντναρέκ, Ράιαν, Σουγκαβάρα, Φλιν, Αρίμπο, Γουόλκερ, Ντίμπλινγκ, Φερνάντες, Στούαρτ

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και επιχειρούσε να χτίσει τις επιθέσεις με μεθοδικότητα, δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει πραγματικά. Το σύνολο του Μάρκο Σίλβα βρήκε σταδιακά τα πατήματά του και χτύπησε ορισμένες φορές στην κόντρα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή να ανήκει στον Αντάμα Τραορέ, ο οποίος στο 17' έχασε το τετ-α-τετ με τον Έντερσον.

Αυτό το καμπανάκι δεν αφύπνισε του παίκτες του Γκουαρδιόλα και το πλήρωσαν στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Φούλαμ έκανε άλλη μία αντεπίθεση και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στη μικρή περιοχή και στον Περέιρα, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Χιμένες. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά ο Τραορέ είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, ωστόσο νικήθηκε για άλλη μία φορά από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Σίτι.

Από τη στιγμή που το 2-0 δεν συνέβη, οι Πολίτες αντέδρασαν και μείωσαν άμεσα στο 32' με δυνατό σουτ του Κόβασιτς μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια, η Σίτι -έχοντας αναθαρρήσει μετά την ισοφάριση- δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλό της, όμως δεν βρήκε τις σωστές τελικές και εύλογα οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς κάποια περαιτέρω αλλαγή στο σκορ.

Στην επανάληψη, Η ομάδα του Μάντσεστερ σκόραρε με το καλημέρα, αφού δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόβασιτς πέτυχε δεύτερο τέρμα για το 2-1. Συγκεκριμένα, ο Σίλβα του έστρωσε έξω από την μεγάλη περιοχή και εκείνος, αφότου πρώτα έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ, εξαπέλυσε ένα σουτ, νικώντας τον Λένο.

Στο 82' μάλιστα ο Ντοκού έκανε το 3-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Ο Βέλγος εξτρέμ ελίχθηκε ανάμεσα στους αντιπάλους του και με ένα ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του Γκουαρδιόλα. Η Φούλαμ δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτούς τους εις βάρος της συσχετισμούς, ωστόσο μπόρεσε να μειώσει στο 89' Ροντρίγκο για το τελικό 3-2.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι (62' Γουόκερ), Ντίας, Γκβάρντιολ, Κόβασιτς, Γκιντογκάν (89' Νούνες), Σίλβα, Φόντεν (78' Τζόουνς), Γκρίλις (62' Ντοκού)

Φούλαμ: Λένο, Άντερσεν, Τετέ, Κάλβιν, Ρόμπινσον, Λούκιτς, Μπέρτζ, Τραορέ, Περέιρα, Ιγουόμπι, Χιμένες

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια που διεξάχθηκαν ταυτόχρονα, αυτό που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν εκείνο μεταξύ της Μπρέντφορντ και της Γουλβς, το οποίο έληξε 5-3 και προσέφερε απλόχερα άφθονο θέαμα. Η Μπρέντφορντ μόλις στο 2' το πρώτο τέρμα και ο Κούνια απάντησε δύο λεπτά αργότερα για το 1-1. Αυτό το "πινγκ πονγκ" στο σκορ συνεχίστηκε μέχρι το 3-2, ωστόσο στη συνέχεια οι "σφήκες" ανέβασαν την απόδοσή του και έκαναν το 5-2 έως το 90+1, με τον Αΐτ-Νουρί των "Λύκων" να μειώνει στο 90+3'.

Στα άλλα παιχνίδια, η Γουέστ Χάμ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ίπσουιτς την οποία νίκησε με 4-1, ενώ η Λέστερ πήρε το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στην Μπόρνμουθ, κερδίζοντας με 1-0 χάρις το γκολ του Φακούντο Μπουονανότε στο 16'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

  • Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-1 (9' Ζότα)
  • Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-1 (55 Άρτσερ, 58' Χάβερτς, 68' Μαρτινέλι, 88' Σάκα)
  • Μπρέντφορντ - Γουλβς 5-3 (4' Κούνια, 2' Κόλινς, 21' Πεν. Εμπεούμο, 26' Λάρσεν, 28' Νέργκαρντ, 45+2' Πίνοκ, 90+1' Καρβάλιο, 90+3' Αΐτ-Νουρί)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 3-2 (27' Περέιρα, 32', 47' Κόβασιτς, 82' Ντοκού, 88' Ροντρίγκο)
  • Γουέστ Χαμ - Ίπσουιτς 4-1 (1' Αντόνιο, 6' Ντελάπ, 44' Κουντούς, 49' Μπόουεν, 69' Πακετά)
  • Λέστερ - Μπόρνμουθ 1-0 (16' Μπουονανότε)
  • 05/10 19:30 Έβερτον - Νιούκαστλ
  • 06/10 16:00 Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 06/10 16:00 Τσέλσι - Νότιγχαμ
  • 06/10 18:30 Μπράιτον - Τότεναμ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

  • 19/10 14:30 Τότεναμ - Γουέστ Χαμ
  • 19/10 17:00 Σαουθάμπτον - Λέστερ
  • 19/10 17:00 Νιουκάστλ - Μπράιτον
  • 19/10 17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπρέντφορντ
  • 19/10 17:00 Ίπσουιτς - Έβερτον
  • 19/10 17:00 Φούλαμ - Άστον Βίλα
  • 19/10 19:30 Μπόρνμουθ - Άρσεναλ
  • 20/10 16:00 Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι
  • 20/10 18:30 Λίβερπουλ - Τσέλσι
  • 21/10 22:00 Νότιγχαμ - Κρίσταλ Πάλας
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ