PREMIER LEAGUE

Premier League: Τα δεδομένα για τον τίτλο μετά το διπλό της Άρσεναλ στο Μάντσεστερ

Ο Μπουκαγιό Σακά με τον Κέβιν ντε Μπρόινε σε διεκδίκηση της μπάλας στο Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Μπουκαγιό Σακά με τον Κέβιν ντε Μπρόινε σε διεκδίκηση της μπάλας στο Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι © 2024 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Η μάχη στην Premier League κορυφώνεται, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ να μονομαχούν μέχρι τέλους και τους κανονιέρηδες να σκαρφαλώνουν στην κορυφή μετά το διπλό κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Δείτε το πρόγραμμα των δύο ομάδων μέχρι το φινάλε.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καθήκον της απέναντι στη Φούλαμ και πέρασε από το Κρέιβεν Κότατζ επικρατώντας με 4-0. Σκαρφάλωσε έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο από τη δεύτερη Σίτι.

Το απόγευμα της Κυριακής (12/0), η Άρσεναλ άρπαξε την ευκαιρία και προσπέρασε τους πολίτες, καθώς επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 0-1 χάρη στο γκολ του Τροσάρ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής.

Έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Σίτι οι Λονδρέζοι είναι πρώτοι, αλλά για να παραμείνουν και να στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, θέλουν νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι που απομένει κόντρα στην Έβερτον στο Λονδίνο και την ίδια στιγμή ένα στραβοπάτημα από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συνεπώς, εάν η Σίτι κάνει το "2 στα 2" στα εναπομείναντα παιχνίδια θα κατακτήσει για 10η φορά το πρωτάθλημα και θα γράψει ιστορία, καθώς θα στεφθεί πρωταθλήτρια για 4η σερί σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξή τους είναι η διαφορά τερμάτων σε όλο το πρωτάθλημα (και όχι στα μεταξύ τους παιχνίδια). Αυτή τη στιγμή η Αρσεναλ έχει +61 στη διαφορά τερμάτων και η Σίτι +58.

Η μάχη για τον τίτλο

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ - 86 βαθμοί

  • 19/05 18:00 Άρσεναλ - Έβερτον

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι - 85 βαθμοί

  • 14/05 22:00 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
  • 19/05 18:00 Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ
TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ