PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (24/38)

Premier League: The Full Report (24/38)

Το Sport24.gr σχολιάζει την 24η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Την κατά κράτος επικράτηση του Ζοζέ Μουρίνιο στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, τη μεγάλη νίκη της Σάντερλαντ στο ντέρμπι και τα στραβοπατήματα των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιλάμβανε μεταξύ άλλων η 24η αγωνιστική μετά το πέρας της οποίας επιβεβαιώθηκε η αλλαγή στην κορυφή με την Άρσεναλ να οδηγεί ξανά την κούρσα.

Οι "κανονιέρηδες" δεν είχαν κανένα πρόβλημα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος έπαιξε ως μέσος, πήραν άλλη μία νίκη κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο νεαρός έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά από αυτή τη θέση έχοντας, πάντως, εύκολους αντιπάλους δεδομένου ότι η μεσαία γραμμή των "αετών" είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας.

Στο μεγάλο παιχνίδι του "Έτιχαντ" ο Πελεγκρίνι έκανε πολλά λάθη και τα πλήρωσε. Μπορεί ο Τζέιμς Μίλνερ να μην ήταν απόλυτα έτοιμος, μπορεί ο Τζακ Ρόντγουελ να είναι απλά ένας μέτριος μέσος, όμως, η επιλογή του Μάρτιν Ντεμιτσέλις για το κέντρο εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Χιλιανό. Ο Αργεντινός είναι ούτως ή άλλως κακός από την αρχή της σεζόν ως στόπερ, φέροντας μερίδιο ευθύνης σε πολλά γκολ, και έδειξε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε σε αυτή τη θέση. Λανθασμένη αποδείχτηκε -για μία ακόμη φορά- και η εμμονή του Πελεγκρίνι στο 4-4-2, ο οποίος δεν είχε απάντηση στα προβλήματα που του έβαλε ο Μουρίνιο, παρόλο που όλοι γνώριζαν εξ αρχής πώς θα προσπαθήσει να κερδίσει το παιχνίδι ο Πορτογάλος. Ρεσιτάλ από τον Special One όσον αφορά την επιλογή του Ουίλιαν αντί του Οσκάρ αλλά και τη μη χρησιμοποίηση του Φρανκ Λάμπαρντ.

Η Γιουνάιτεντ απέδειξε πως Γουέιν Ρούνεϊ, Χουάν Μάτα και Ρόμπιν φαν Πέρσι δεν είναι αρκετοί όταν υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα μεσοαμυντικά. Οι παίκτες της έχασαν σχεδόν κάθε διεκδικούμενη μπάλα με τον Τομ Κλέβερλι να είναι σε άλλο γήπεδο και το κέντρο των "κόκκινων διαβόλων" να παραπαίει τόσο με την παρουσία του Μάικλ Κάρικ όσο κι όταν εκείνος έγινε στόπερ. Πολύ μέτρια παρουσιάστηκε στο "Χόθορνς" η Λίβερπουλ, η οποία δεν μπόρεσε να κλειδώσει αρχικά το παιχνίδι, κάτι που της κόστισε αφού φρόντισε να υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά πως μπορεί να δεχτεί γκολ με κάθε τρόπο. Κακή και η Τότεναμ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Χαλ να επιβεβαιώνει πως στο γήπεδό της είναι μία πολύ καλή ομάδα.

Πολύ σημαντική η ανατροπή που πέτυχε η Έβερτον, η οποία ήταν σε όλο το παιχνίδι καλύτερη από την Άστον Βίλα που δεν επιχείρησε ούτε για λίγο να κρατήσει μπάλα, ενώ υπερπολύτιμο τρίποντο πήραν Κάρντιφ και Γουέστ Χαμ. Εντυπωσιακός για τα "σφυριά" ο Άντι Κάρολ και η συνεργασία που είχε με τον πολύ καλό του φίλο Κέβιν Νόλαν. Όσο για το ντέρμπι της αγωνιστικής η Σάντερλαντ κυριάρχησε μπαίνοντας πολύ δυνατά στις μονομαχίες. Παράλληλα, αποδείχτηκε πόσο μεγάλο είναι το κενό που άφησε ο Γιοάν Καμπάιγ, ο οποίος μαζί με τους Μούσα Σισοκό και Σεΐκ Τιοτέ είχε φτιάξει μία εντυπωσιακή τριάδα στη μεσαία γραμμή που θα ζήλευε κάθε ομάδα της Premier League.

MVP - Τσάρλι Άνταμ (Στόουκ)

Αν ο ατζέντης του μοίραζε dvd του Άνταμ από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είχε προηγηθεί το αποτυχημένο πέρασμα από τη Λίβερπουλ, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί σε top επίπεδο, τότε δεδομένα θα έπαιρνε μεταγραφή. Το Σάββατο ήταν εκπληκτικός, σκόραρε δύο φορές και κέρδισε κάθε μάχη από τους μέσους των "κόκκινων διαβόλων", οι οποίοι έμπαιναν νωχελικά στις φάσεις. Εξαιρετικός και ο Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν της Άρσεναλ, ενώ πρόσωπο της αγωνιστικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Άντι Κάρολ με δύο ασίστ και αποβολή.

Απογοήτευση - Κόλο Τουρέ (Λίβερπουλ)

Κόλο Τουρέ ή Μανουέλ Πελεγκρίνι; Ιδού η απορία. Στο νήμα κερδίζει ο Ιβοριανός αμυντικός της Λίβερπουλ. Μπορεί κανείς να δεχτεί πως υπήρχαν κάποια ελαφρυντικά για τον Χιλιανό τεχνικό λόγω σημαντικών απουσιών, αλλά αυτό που έκανε ο Τουρέ ήταν απίστευτο. Ένας από τους βασικούς κανόνες που μαθαίνεις από μικρός είναι να μην κάνεις παράλληλες μπαλιές πίσω από τη σέντρα. Ο 32χρονος κατά τ' άλλα πολύπειρος αμυντικός, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είναι συνεχώς και χειρότερος, έχασε τη συγκέντρωση του, έκανε ένα αδικαιολόγητο λάθος και στέρησε από τους "κόκκινους" δύο πολύτιμους βαθμούς.

Το καλύτερο γκολ - Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον)

Τζέι Ροντρίκεθ και Τσάρλυ Άνταμ (το δεύτερο) πέτυχαν αριστουργηματικά γκολ, όμως, το τέρμα του Βέλγου ήταν πιθανότατα πιο όμορφο λόγω δυσκολίας. Φυσικά και είναι θέμα οπτικής, αλλά πιο εύκολα βλέπει κανείς βολίδες σαν του Άνταμ από τόσο ωραίες απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Το αποτέλεσμα (Σάντερλαντ)

Εντυπωσιακή ήταν η Στόουκ στη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι πήρε διπλό που μπορεί να την οδηγήσει τελικά στο πρωτάθλημα, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με μία επιβλητική νίκη σε ντέρμπι, όπως αυτή της Σάντερλαντ. Αυτή, μάλιστα, ήταν συνεχόμενη νίκη των "μαυρόγατων" επί της Νιούκαστλ, κάτι που είχε να συμβεί από το 1923.

Το στιγμιότυπο

Ας είναι καλά ο φίλαθλος που απαθανάτισε το στιγμιότυπο με το κινητό του, αφού είναι πάγια τακτική των Άγγλων να μη δείχνουν τέτοια περιστατικά. Όλη η αγανάκτηση των οπαδών της Νιούκαστλ για την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι αποτυπώνεται στην ενέργεια του πρωταγωνιστή του βίντεο, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει ως τον Άλαν Πάρντιου για να του πετάξει το διαρκείας του. Ενδιαφέρον και το σκηνικό με τον οπαδό της Φούλαμ που κλαίει στις κερκίδες του "Κρέιβιν Κότατζ".

Το στατιστικό

Δε χρειάζεται κανείς να συστήσει τον Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος με τα χρόνια έχει ωριμάσει και αποτελεί πλέον υπόδειγμα επαγγελματία και αρχηγού. Σκοράροντας για πρώτη φορά με την Κάρντιφ στην Premier League έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει βρει δίχτυα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με επτά διαφορετικές ομάδες. Κόβεντρι, Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι οι υπόλοιπες. Επίσης, ο Μουρίνιο ήταν εκείνος που σταμάτησε την επιθετική μηχανή της Σίτι, η οποία σκόραρε για 61 παιχνίδια σερί στο γήπεδό της.

Το γεγονός της εβδομάδας

Δεδομένου ότι η σημαντική είδηση αναφέρεται στην εβδομάδα που μας πέρασε κι όχι σε αυτή που διανύουμε, στην οποία κλέβει την παράσταση η -παράλογη- απόλυση του Μίκαελ Λάουντρουπ, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ένα δημοσίευμα της "Daily Mail". Σύμφωνα με αυτό Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ μπορούν να ζητήσουν από την UEFA βάσει της αλλαγής ενός κανονισμού να ελεγχθεί η Μάντσεστερ Σίτι για το αν πληροί τις προδιαγραφές για το Financial Fair Play. Το δημοσίευμα, μάλιστα, έρχεται να "κολλήσει" με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο επ' αυτού.

Premier League: The Full Report (24/38)

Αξίζει να προσέξετε

Τους Άγγλους της Σαουθάμπτον. Από πέρυσι γίνεται δικαίως πολύ μεγάλος ντόρος γύρω από τον Λουκ Σο, ο Ρίκι Λάμπερτ είναι σταθερή αξία και έφτασε τα 100 γκολ με τους "Άγιους", ενώ ανοδική είναι η πορεία και του Τζέι Ροντρίγκεθ. Οι δύο τελευταίοι κλήθηκαν πρόσφατα και στην εθνική Αγγλίας, όπως και ο Άνταμ Λαλάνα, ο παίκτης που φέτος κάνει τη διαφορά. Όποιος δεν τον έχει παρακολουθήσει αξίζει να δει ένα παιχνίδι της Σαουθάμπτον μόνο για τον 25χρονο, ο οποίος δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να είναι στο ρόστερ της Αγγλίας για το Μουντιάλ.

Τέλος, μπορεί να μην είναι ομάδα της Premier League, αλλά αξίζει κανείς να δει τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη Λιντς. Όλα δείχνουν πως ο Μάσιμο Κελίνο, ο οποίος έχει την Κάλιαρι, θα αγοράσει τον ιστορικό σύλλογο, αλλά ήδη έχει καταφέρει να εξαγριώσει τους οπαδούς. Ο Ιταλός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες για υπεξαίρεση χρήματος, εισηγήθηκε αρχικά την απόλυση του προπονητή, Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, ο οποίος τελικά αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του. Το πόσο θα αντέξει, όμως, είναι άγνωστο...

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ