PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (25/38)

Premier League: The Full Report (25/38)

Το Sport24.gr σχολιάζει την 25η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Νέα αλλαγή στην κορυφή της Premier League είχαμε αυτή την εβδομάδα μετά την ήττα της Άρσεναλ στο "Άνφιλντ". Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Λίβερπουλ "τρόμαξε" κάθε αντίπαλο με την εμφάνιση που έκανε κυρίως στο πρώτο 20λεπτο, στο οποίο ήταν καταιγιστική. Οι "κόκκινοι" έχοντας σε μεγάλη μέρα όλα τους τα επιθετικά όπλα και τον Μάρτιν Σκρτελ διέσυραν τους "κανονιέρηδες", μείωσαν στους έξι βαθμούς από την κορυφή και παράλληλα αύξησαν τη διαφορά τους από τον πέμπτο. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδειξε πως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά εξακολουθεί να θέλει δουλειά στα τελειώματα, ενώ ο Φιλίπε Κοουτίνιο επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός είναι γι' αυτή τη Λίβερπουλ, αφού ανέβασε όλη την ομάδα με την απόδοσή του.

Η Έβερτον έχασε έδαφος, αφού ηττήθηκε στο Λονδίνο από την Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτερη, αλλά δεν μπορούσε να το εξαργυρώσει. Αισθητή η απουσία του Ρομελού Λουκακού, όπως και η διαφορά του Ρομπέρτο Σολδάδο από τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος "καθάρισε" άλλο ένα παιχνίδι για τα "σπιρούνια".

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι δε δυσκολεύτηκε κόντρα στη Νιούκαστλ που δεν έχει βρει ακόμα τις ισορροπίες της μετά τη φυγή του Γιοάν Καμπάιγ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε ότι δεν είναι στα καλύτερά της. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά θα μπορούσε και να χάσει στο τέλος από την ενέργεια του Άντονι Πίλκινγκτον. Όσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η εικόνα της ήταν και πάλι απογοητευτική. Μπορεί να έκλεισε τη Φούλαμ στα καρέ της, μπορεί να κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έδειξε σαφέστατη αδυναμία στην ανάπτυξη παιχνιδιού και έλλειψη φαντασίας καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ με τις αλλεπάλληλες σέντρες.

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση της Σουόνσι, η οποία πήρε εμφατικά το ντέρμπι, λίγες μέρες μετά την απόλυση του Μίκαελ Λάουντρουπ. Σημαντικό βαθμό πήρε η Στόουκ, ενώ η Κρίσταλ Πάλας επιβεβαίωσε ότι όταν παίζει παιχνίδια... έξι βαθμών, τότε είναι πάρα πολύ σοβαρή. Βήματα προς τα πίσω έκανε η Σάντερλαντ πληρώνοντας για μία ακόμη φορά μέσα στη σεζόν το κάκιστο κεντρικό αμυντικό της δίδυμο, ενώ μεγάλο διπλό πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ σε μία έδρα που δύσκολα χάνει κανείς.

MVP - Έντεν Αζάρ (Τσέλσι)

Δεν ήταν η πρώτη φορά και πιθανότατα δε θα είναι και η τελευταία που ο Βέλγος πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη επί της Νιούκαστλ πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση. Αυτό ήταν το πρώτο του χατ τρικ με τους "μπλε" και δεύτερο στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα, καθοριστικοί για τις ομάδες τους ήταν και οι Μάρτιν Σκρτελ, Κέβιν Νόλαν, Τόμας Ινς και Σέιν Λονγκ.

Απογοήτευση - Άρσεναλ

Η εικόνα της Άρσεναλ, η οποία πήγε στο "Άνφιλντ" ως πρωτοπόρος, ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ήταν υπόθεση ενός-δύο παικτών, αφού κανείς με εξαίρεση ίσως τον Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν δε στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών. Ο Μικέλ Αρτέτα για ένα ημίχρονο ήταν αλλού, ο Τζάικ Γουίλσιρ έκανε ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί και το δίδυμο των στόπερ πελαγοδρομούσε. Κερασάκι στην τούρτα ο κάκιστος Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος για άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Τούρκος απογοητεύει γενικά τελευταία έχοντας την κακή συνήθεια να χάνεται για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Το καλύτερο γκολ - Λάμπερτ (Σαουθάμπτον)

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φρόντισε να το δείξει πετυχαίνοντας ένα απίστευτο γκολ. Ο λόγος για τον Ρίκι Λάμπερτ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο παιχνίδι σερί. Πολύ ωραία είναι και τα δύο πρώτα γκολ του Έντεν Αζάρ αν παρατηρήσει κανείς όλη την κίνηση που κάνει από την αρχή ως το τέλος, όπως και το τακουνάκι του Κέβιν Νόλαν.

Το αποτέλεσμα

Υπήρχαν πολλά αποτελέσματα στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς, κυρίως όσον αφορά τις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Συν τοις άλλοις είχαμε και την πρώτη νίκη στην ιστορία της Σούνσι στην Premier League επί της Κάρντιφ. Ωστόσο, λόγω της έκτασης της νίκης της Λίβερπουλ είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος περισσότερο κάποιο άλλο αποτέλεσμα.

Premier League: The Full Report (25/38)

Το στιγμιότυπο

Η τέχνη δεν ξεχνιέται όπως διαπιστώνει κανείς και από την ενέργεια του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι της Σαουθάμπτον με τη Στόουκ. Ο άλλοτε παίκτης των Εσπανιόλ, Μπορντό και Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ένα εντυπωσιακό κοντρόλ και απέδειξε πως ακόμα το... έχει.

Το στατιστικό

Αν υπάρχει ένα στατιστικό που έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση και συζητιέται πάρα πολύ στην Αγγλία αυτό είναι οι 81 (!) σέντρες που έκαναν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι με τη Φούλαμ, αριθμός ρεκόρ για οποιοδήποτε από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Νταν Μπαρν δήλωσε πως οι "κόκκινοι διάβολοι" έπαιζαν σαν ομάδα της Conference (πέμπτη κατηγορία), ενώ σφοδρή είναι η κριτική που δέχτηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες, λόγω του μονοδιάστατου τρόπου παιχνιδιού. Αξίζει κανείς να δει όλες τις σέντρες που έκαναν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ και να παρατηρήσει δύο πράγματα, πόσες βρήκαν στόχο και με τι συχνότητα γίνονταν. Παρεμπιπτόντως, μόνο οι Ντε Χέα και Βίντιτς δεν έβγαλαν ούτε μία σέντρα.

Το γεγονός της εβδομάδας

Η απόλυση του Μίκαελ Λάουντρουπ και όσα βγήκαν στη συνέχεια στην επιφάνεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Ισπανοί της Σουόνσι είχαν κάνει δική τους κλίκα, ενώ ρόλο έπαιξαν και άλλα πράγματα πέραν των αποτελεσμάτων. Μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ ο Δανός έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες και έφυγε για το Παρίσι, γεγονός που εξόργισε τους διοικούντες. Οι σχέσεις του, πάντως, με τον πρόεδρο, Χιου Τζένκινς, δεν ήταν ούτως ή άλλως καλές επειδή μεταξύ άλλων αρνήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών να πάρει κάποιον από τους παίκτες που προτάθηκαν (Χόλτμπι, Σαντλί, Ινς). Φυσικά πολύ σημαντική είδηση και η επιβεβαίωση της αποχώρησης του Νεμάνια Βίντιτς, όμως, ήταν κοινό μυστικό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Premier League: The Full Report (25/38)

Αξίζει να προσέξετε

Ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Τόμας Ινς με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας. Ένα γκολ, μία ασίστ και σημαντική νίκη για τους "αετούς" στο πρώτο παιχνίδι του στην Premier League. Ο 22χρονος τον Ιανουάριο συνδέθηκε με αρκετές ομάδες, αλλά τελικά επέλεξε την Πάλας στην οποία θα μείνει έξι μήνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν εντυπωσιάσει σε αυτό το χρονικό διάστημα οι προτάσεις που θα έχει το καλοκαίρι, όταν μένει ελεύθερος, θα είναι πολλές. Πρόκειται για πολύ εξελίξιμο εξτρέμ/περιφερειακό επιθετικό, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική Αγγλίας Κ21.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ