PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report

Premier League: The Full Report

Το Sport24.gr σχολιάζει την 28η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Λειψή ήταν αυτή η αγωνιστική, αφού διεξήχθησαν οκτώ από τις δέκα αναμετρήσεις. Ωστόσο, είχαμε και τελικό League Cup με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά το πρώτο τρόπαιο της σεζόν νικώντας τη Σάντερλαντ με 3-1. Όσον αφορά την Premier League το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, αφού οι άλλοι τρεις εκ των πρωτοπόρων είχαν εκτός έδρας δοκιμασίες που έκρυβαν κινδύνους.

Τελικά εκείνη που δεν τα κατάφερε ήταν η Άρσεναλ σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Η Στόουκ έπαιξε όπως πάντα πολύ σκληρά, οι παίκτες της είχαν πάθος, έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες και από ένα πέναλτι βρήκαν και το γκολ της νίκης. Προβληματική, χωρίς φαντασία και ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσουν ρήγματα η Άρσεναλ, η οποία δεν έχασε ευκαιρίες. Δε βγήκε ο σχηματισμός με τους Τόμας Ροσίτσκι και Λούκας Ποντόλσκι στον Αρσενέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία κυρίως για τη φάση του Τσάρλι Άνταμ, που έπρεπε να αποβληθεί για το πάτημα στον Ολιβιέ Ζιρού.

Η Τσέλσι μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ για ένα ημίχρονο, αλλά μόλις μπήκε το πρώτο γκολ του Αντρέα Σέρλε τα πάντα έγιναν απλά. Η Φούλαμ, η οποία εκτός των άλλων έχει και μεγάλο πρόβλημα ψυχολογίας, διαλύθηκε στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι με τον Γερμανό να είναι σε εξαιρετική ημέρα και τον Εντέν Αζάρ να εντυπωσιάζει και πάλι πήραν αυτό που ήθελαν.

Πιο εύκολο απ' ό,τι αναμενόταν ήταν και το απόγευμα της Λίβερπουλ, η οποία με τον Λουίς Σουάρες σε μεγάλα κέφια έφυγε με το διπλό από την έδρα της Σαουθάμπτον. Οι "κόκκινοι" για ένα 25λεπτο (20'-45') παρουσίασαν προβλήματα, έχασαν τον έλεγχο, αλλά από τη στιγμή που δε δέχτηκαν κάποιο γκολ σε εκείνο το χρονικό διάστημα βρήκαν τον τρόπο να πάρουν ξανά τα ηνία του αγώνα και να κλειδώσουν το τρίποντο.

Σημαντικές νίκες και για τις Έβερτον και Τότεναμ, οι οποίες δυσκολεύτηκαν αρκετά. Για την πρώτη επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Ρομελού Λουκακού είναι υπερπολύτιμος, ενώ το θετικό για τους δεύτερους είναι ότι σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα εντός του 2014 ο Ρομπέρτο Σολδάδο. Ωστόσο, η εικόνα τους δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Βαθμός χρυσάφι στην Ουαλία για την Κρίσταλ Πάλας, που παλεύει κάθε παιχνίδι, σαρωτικές οι Άστον Βίλα και Νιούκαστλ, με το σκορ στον αγώνα της "τουν", πάντως, να αδικεί τη Χαλ.

MVP - Αντρέα Σέρλε (Τσέλσι)

Την ευκαιρία από τα μαλλιά έπιασε ο Σέρλε, ο οποίος με χατ τρικ έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι στο τοπικό ντέρμπι με τη Φούλαμ. Ο 23χρονος είχε πάει καλά στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τη Γαλατάσαράι, πήρε φανέλα βασικού στην Premier League για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά κι έγινε μόλις ο τρίτος Γερμανός παίκτης στην ιστορία της λίγκας που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι. Φρέντι Μπόμπικ και Γιούργκεν Κλίνσμαν οι άλλοι δύο. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά και ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος έβαλε ένα γκολ, έδωσε μία ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι, πολύ καλοί και οι Κρίστιαν Μπεντέκ και Μουσά Σισοκό.

Απογοήτευση - Νόριτς

Υπάρχουν έδρες που πολύ δύσκολα κερδίζει κανείς και άλλες που πολύ δύσκολα χάνει. Το "Βίλα Παρκ" ανήκει στη δεύτερη κατηγορία αν σκεφτεί κανείς πως η Άστον Βίλα έχει διπλάσιες ήττες από νίκες, ενώ μόλις τρεις ομάδες έχουν λιγότερα εντός έδρας τρίποντα από εκείνη. Παρόλα αυτά η Νόριτς, η οποία προηγήθηκε, δέχτηκε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει το παιχνίδι με πιο βαριά ήττα από το 4-1. Οι "χωριάτες" είναι καλύτεροι εκτός έδρας γιατί βρίσκουν χώρους και χτυπούν στις αντεπιθέσεις, όμως, η κάκιστη αμυντική γραμμή της Νόριτς και το πλάνο του Κρις Χιούτον έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Αν έπρεπε να σταθεί κανείς σε έναν αδύναμο κρίκο αυτός ήταν το κέντρο της άμυνας με πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιάν Μπασόνγκ. Πάντως, αξίζει χρυσό βατόμουρο και ο Μίκαελ Φορμ, τερματοφύλακας της Σουόνσι, αφού επί της ουσίας εκείνος έκανε δώρο στην Κρίσταλ Πάλας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το καλύτερο γκολ - Κρίστιαν Μπεντέκ (Άστον Βίλα)

Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν υπήρχαν εντυπωσιακά γκολ στην Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο. Έτσι ο Βέλγος είπε να μας αποζημιώσει για όλα τα παιχνίδια με το εκπληκτικό βολέ που έκανε στη φάση του 1-1. Αναμφίβολα εντυπωσιακός ο συνδυασμός δύναμης και τεχνικής, δύο στοιχείων που χρειάστηκαν για να βρει δίχτυα ο 23χρονος. Από εκεί και πέρα, μπορεί κανείς να σταθεί τόσο στο πρώτο γκολ του Μουσά Σισοκό, όσο και στον πολύ ωραίο συνδυασμό από τον οποίο προήλθε το γκολ του Τζόναθαν Ντε Γκουσμάν.

Το αποτέλεσμα

Βλέποντας κανείς και μόνο τα σκορ στέκεται στις νίκες των Άστον Βίλα, Νιούκαστλ και Λίβερπουλ. Πολύ σημαντικό το τρίποντο της Βίλα λόγω της βαθμολογικής ανάσας που πήρε, ενώ η "τουν" επιβεβαίωσε περνώντας από μία δύσκολη έδρα πως έχει αρχίσει να συνέρχεται. Ωστόσο, η επικράτηση των "κόκκινων" ήταν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής αφενός γιατί αυτό τους επιτρέπει να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα τίτλου και αφετέρου γιατί μόνο εύκολο δεν είναι να περάσει κανείς από το "Σεντ Μέρι" δεδομένης της φετινής εικόνας της Σαουθάμπτον.

Το στιγμιότυπο

Δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το περιστατικό με τους Άλαν Πάρντιου και Ντέιβιντ Μάιλερ. Όλα άρχισαν όταν ο τελευταίος έσπρωξε τον Άγγλο τεχνικό. Εκείνος τον κουτούλησε και στη συνέχεια αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Λόγω αυτής του της ενέργειας τέθηκε ακόμα και θέμα απόλυσης για τον Πάρντιου, στον οποίο η Νιούκαστλ επέβαλε πρόστιμο 100.000 λιρών.

Το στατιστικό

Φαίνεται πως έχει βρει το κουμπί του Αρσέν Βενγκέρ ο Μαρκ Χιουζ. Ο Ουαλός νίκησε την Άρσεναλ με τέταρτη διαφορετική ομάδα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League. Εκτός από τη Στόουκ τα είχε καταφέρει στο παρελθόν και με τις Μπλάκμπερν, Μάντσεστερ Σίτι και ΚΠΡ. Επί της ουσίας, δηλαδή, δεν μπόρεσε να νικήσει τους "κανονιέρηδες" μόνο ως τεχνικός της Φούλαμ.

Το γεγονός της εβδομάδας

Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία ημέρα της εβδομάδας που μας πέρασε, δηλαδή, την Κυριακή, όμως, η είδηση που "έσκασε" ήταν μεγατόνων. Ο Τζον Χένρι, πρόεδρος της Λίβερπουλ, αποκάλυψε πως ο Λουίς Σουάρες είχε ρήτρα αποδέσμευσης το καλοκαίρι (40 εκ. λίρες), την οποία ενεργοποίησε η Άρσεναλ. Ωστόσο, η Λίβερπουλ αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και τελικά της βγήκε, αφού ο παίκτης έμεινε και στη συνέχεια υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Premier League: The Full Report

Αξίζει να προσέξετε

Τον Γιανίκ Μπολασί. Όποιος τον έχει δει έστω και 2-3 φορές θα έχει φέρει στο μυαλό του τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Κουίνσι. Μοιάζουν πολύ αφού και ο 24χρονος είναι πολύ γρήγορος, δυνατός, με φοβερό διασκελισμό και έφεση στη ντρίμπλα. Ωστόσο, εννοείται πως είναι πολύ πιο σταθερός και λιγότερο κακός στα αμυντικά του καθήκοντα, προκειμένου να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Δύσκολα δε θα τον παρατηρήσει κανείς αν δει παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας. Κόντρα στη Σουόνσι είχε τις περισσότερες επαφές από κάθε άλλον συμπαίκτη του, έκανε πέντε επιτυχημένες ντρίμπλες, τέσσερα τάκλιν και ήταν και πάλι πολύ κινητικός.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ