PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report

Premier League: The Full Report

Ήττα με Μήτρογλου και Καραγκούνη για Φούλαμ, τετράσφαιρη Τσέλσι για πρωτάθλημα, ο "γέρος" Ετό και ο recordman Ρούνεϊ. Το Sport24.gr σχολιάζει την 29η αγωνιστική της Premier League (videos).

Μόλις πέντε ήταν τα παιχνίδια που έγιναν για την 29η αγωνιστική, καθώς υπήρχε και κύπελλο Αγγλίας. Το πρωτόγνωρο, μάλιστα, είναι ότι δεν είχαμε αγώνα την Κυριακή, όταν διεξήχθησαν οι τρεις προημιτελικοί του FA Cup με τη μεγάλη έκπληξη να γίνεται στο "Έτιχαντ", όπου η Γουίγκαν απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις της Premier League δεν υπήρχε κάποια έκπληξη. Αξίζει κανείς να σταθεί στην κατάρρευση της Τότεναμ και τη σημαντική νίκη της Τσέλσι, η οποία δείχνει συνέπεια, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για όποιον θέλει να κατακτήσει τον τίτλο. Οι "μπλε" δεν εντυπωσιάζουν, αλλά είναι κυνικοί και εκμεταλλεύονται την κάθε -σχεδόν- κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Από εκεί και πέρα, δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει αρχίσει να συνέρχεται στην Premier League. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έδωσαν και πάλι δικαιώματα, αφού η αμυντική τους λειτουργία παραμένει προβληματική ανεξάρτητα από το ποιοι αποτελούν την τετράδα της άμυνας, όμως, δημιούργησε φάσεις και έδειξαν σημάδια βελτίωσης.

Δε θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί το ίδιο και για τη Φούλαμ. Κάθε εβδομάδα βγάζει την εικόνα ομάδας που θα υποβιβαστεί. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να μπήκε δυνατά με την είσοδο του Γιώργου Καραγκούνη, όμως, προδόθηκε για άλλη μία φορά από την άμυνά της. Η Κάρντιφ ήταν στοιχειωδώς σοβαρή και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη. Τέλος, απέδρασε από το Λονίνο με τους τρεις βαθμούς η Σαουθάμπτον κρατώντας χαμηλά την Κρίσταλ Πάλας, ενώ σημαντικό βαθμό απέσπασε η Στόουκ στην έδρα της Νόριτς.

MVP - Στίβεν Κόκερ (Κάρντιφ)

Όταν ένας κεντρικός αμυντικός πετυχαίνει δύο γκολ σε παιχνίδι - τελικό για την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία και παράλληλα δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τον αντίπαλό του, τότε δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Στίβεν Κόκερ, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Ο αρχηγός της Κάρντιφ κάνει πολύ καλή σεζόν και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παίζει και την επόμενη χρονιά στην Premier League ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα του.

Απογοήτευση - Τότεναμ

Δύο ήταν επί της ουσίας οι απογοητεύσεις του Σαββάτου, Φούλαμ και Τότεναμ. Είχαν, μάλιστα, και ένα κοινό οι δύο λονδρέζικες ομάδες, την τραγική αμυντική τους συμπεριφορά. Ωστόσο, τα "σπιρούνια"... κέρδισαν στο νήμα. Μπορεί να έχουν -δικαιολογημένα- παράπονα για τη φάση του πέναλτι, όμως, η εικόνα τους μεσοαμυντικά θύμιζε περισσότερο ομάδα Championship με τους Βερτόνχεν, Καμπούλ, Σάντρο και Γουόκερ κατά σειρά να κάνουν αστεία λάθη.

Το καλύτερο γκολ - Γουέν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Δεν υπήρχε εντυπωσιακό γκολ σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιο αυτό είναι του Ρούνεϊ. Αφενός είναι εξαιρετική η κάθετη κίνηση που κάνει ο Άγγλος, ο οποίος αρχίσει πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και αφετέρου είναι πολύ καλή και η σέντρα του Ραφαέλ.

Το αποτέλεσμα

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως η νίκη της Τσέλσι ήταν πολύ σημαντική, όμως, αυτή της Κάρντιφ επί της Φούλαμ ξεχωρίζει απ' όσα παιχνίδια έγιναν. Ο λόγος; Αρκεί κανείς να δει τον πίνακα της βαθμολογίας για να καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο τρίποντο ήταν ζωτικής σημασίας και λόγω του αντιπάλου.

Premier League: The Full Report

Το στιγμιότυπο

Ο πανηγυρισμός του Σαμουέλ Ετό ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις και προκάλεσε τα περισσότερα σχόλια. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ζοζέ Μουρίνιο σε συζήτησή του που δημοσιεύτηκε έλεγε πως δεν ήξερε πόσων ετών ήταν ο Καμερουνέζος, ο οποίος απάντησε κάνοντας τον γέρο στον πανηγυρισμό του.

Το στατιστικό

Είναι πολυεργαλείο και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Με το γκολ του κόντρα στη Γουέστ Μπρομ έφτασε τα 11 στην φετινή Premier League, ενώ έδωσε και τη 10η ασίστ. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που έπιασε διψήφιο αριθμό σε αυτές τις δύο κατηγορίες για πέμπτη φορά.

Premier League: The Full Report

Το γεγονός της εβδομάδας

Ο οικονομικός απολογισμός της Λίβερπουλ ήταν το θέμα που σήκωσε τη μεγαλύτερη συζήτηση στο Νησί. Η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι αυξήθηκαν τα έσοδα των "κόκκινων" και η αμέσως επόμενη πως θα ήταν δύσκολο να περάσουν τον έλεγχο της UEFA. Ωστόσο, αυτό δε θα χρειαστεί τελικά, αφού δε συμμετείχε αυτή τη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Premier League: The Full Report
© IAN HODGSON

Αξίζει να προσέξετε

Τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς, έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Ο Βόσνιος ήταν πέρυσι ο καλύτερος keeper της Premier League μαζί με τον Σιμόν Μινιολέ. Ωστόσο, το καλοκαίρι η Λίβερπουλ απέκτησε τον δεύτερο και η Άρσεναλ αποφάσισε να στηρίξει τον Βόιτσεχ Στσέσνι με αποτέλεσμα ο Μπέγκοβιτς να παραμείνει στη Στόουκ. Αργότερα αποκάλυψε ο βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στη Μάντσεστερ Σίτι, Ντέιβιντ Πλατ, πως θα τον έπαιρναν στους "πολίτες" αν δεν απολύονταν. Παρεμπιπτόντως, τον είδαμε και στα παιχνίδια της εθνικής μας με τη Βοσνία, την εστία της οποίας θα υπερασπίζεται και στο Μουντιάλ.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ