PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (30/38)

Premier League: The Full Report (30/38)

Ο δήμιος του Ζοζέ Μουρίνιο, το ρεκόρ των 85 παιχνιδιών στο "Ολντ Τράφορντ" που έσπασε η Λίβερπουλ και η βασίλισσα του Βόρειου Λονδίνου Άρσεναλ. Το Sport24.gr σχολιάζει την 30ή αγωνιστική της Premier League (videos).

Κούρσα για τέσσερις είναι η φετινή Premier League και αυτό πιστοποίησαν με τις εκτός έδρας νίκες τους στα ντέρμπι Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Αμφότερες εκμεταλλεύτηκαν και την κακή αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων τους και έδειξαν πως είναι ικανές μέχρι τέλους να αντέξουν.

Στο "Ολντ Τράφορντ" η Λίβερπουλ δεν παρουσιάστηκε εντυπωσιακή, αλλά δε χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τόσο προβληματική που έχασε εύκολα ακόμα κι έτσι. Έδειξε ξανά ότι είναι ομάδα χωρίς πλάνο, με τεράστια προβλήματα στον χώρο του κέντρου και μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της. Ο Φελαϊνί δεν είχε ρόλο, Σουάρες και Στάριτζ έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ και τα ατομικά λάθη έδιναν και έπαιρναν για την τελευταία.

Αντιθέτως, η Τότεναμ ήταν πιο σοβαρή, αλλά γνώρισε την τρίτη φετινή της ήττα από την Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρουσίασαν ξανά την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων. Ο Αρσέν Βενγκέρ δείχνει να έχει αλλάξει προσέγγιση, αφού η ομάδα του προτίμησε να αμυνθεί. Έχει, άλλωστε, το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος, το οποίο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση τον έβγαλε ασπροπρόσωπο όσο κι αν προσπάθησε ο Αντεμπαγιόρ να δημιουργήσει προβλήματα. Όσον αφορά την επιλογή της Τότεναμ να παίξει ξανά με την άμυνα ψηλά, στάθηκε αρκετά τυχερή που ο Τσάμπερλεϊν ήταν τόσο επιπόλαιος στα τελειώματά του.

Εκείνη που δεν κατάφερε να πάρει το διπλό από του τέσσερις μονομάχους ήταν η Τσέλσι. Οι "μπλε" δεν μπόρεσαν επί της ουσίας να κάνουν σημαντικές ευκαιρίες και όσο περνούσαν τα λεπτά έδιναν στην Άστον Βίλα την αίσθηση πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Οι "χωριάτες" έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν μία σημαντική νίκη. Κρίσιμο το τρίποντο και για τη Μάντσεστερ Σίτι των 10 παικτών. Όπως ήταν λογικό δέχτηκε κατά διαστήματα μεγάλη πίεση, αλλά άντεξε και έφυγε νικήτρια από το KC Stadium.

Από εκεί και πέρα, πάρα πολύ σημαντικές ήταν οι νίκες των Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ με την πρώτη να πετυχαίνει μεγάλη ανατροπή και τη δεύτερη να έχει και τη διαιτητική εύνοια. Η Έβερτον δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Κάρντιφ. Έβαλε έτσι πλώρη για την πέμπτη θέση με το γκολ του πιθανότατα καλύτερου δεξιού μπακ φέτος, του Σίμους Κόουλμαν, ενώ Σαουθάμπτον και Στόουκ προσέθεσαν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους. Τέλος, η Σάντερλαντ δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, η οποία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε άλλο ένα παιχνίδι με ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

MVP - Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)

Αρκετοί ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της αγωνιστικής. Φαμπιάν Ντελ, Νταβίντ Σίλβα, Περ Μερτεζάκερ και Λοράν Κοσιελνί ήταν καταλύτες για να πάρουν οι ομάδες τους σημαντικές νίκες. Ωστόσο, ο τίτλος του MVP πάει στον Στίβεν Τζέραρντ. Ήταν εύστοχος στα πρώτα δύο πέναλτι, τα οποία "έκαιγαν", κι έχασε το τρίτο, στο οποίο παραδέχτηκε ότι πήγε πιο χαλαρά. Η συμβολή του στην ανάπτυξη της Λίβερπουλ ήταν και πάλι πολύ σημαντική, όπως και οι βοήθειες που προσέφερε στην άμυνα. Έτσι επιβεβαίωσε ξανά πως μπορεί να ανταπεξέλθει -σχεδόν- άριστα και στον νέο ρόλο που του έχει ανατεθεί, αυτόν μπροστά από τα στόπερ.

Απογοήτευση - Βενσάν Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι)

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απογοήτευσαν. Εννοείται πως η μεγαλύτερη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, πολλοί δεν εξεπλάγησαν με όσα έχουν δει φέτος από τους "κόκκινους διαβόλους". Αντιθέτως, είναι άξιο αναφοράς πως ο Κομπανί, ο καλύτερος ίσως στόπερ του πρωταθλήματος, παρουσιάζεται φέτος σε αυτή την κατάσταση. Από το πουθενά αποβλήθηκε και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του που έπαιξε σχεδόν όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Αν πρέπει να του πιστωθεί ένα ελαφρυντικό πέρα από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό είναι οι παρτενέρ του. Τόσο ο Μαρτίν Ντεμιτσέλις όσο και ο Τζόλεον Λέσκοτ είναι στόπερ κάτω του μετρίου.

Το καλύτερο γκολ - Τόμας Ροσίτσκι (Άρσεναλ)

Βλέποντας κανείς το γκολ του Φαμπιάν Ντελφ πίστευε πως δύσκολα θα σημειωθεί κάποιο καλύτερο αυτή την αγωνιστική, αφού ο Άγγλος κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από την αρχή ως το τέλος. Εξαιρετικό και το σουτ του Νταβίντ Σίλβα, αλλά η βολίδα του Τόμας Ροσίτσκι ξεπέρασε τα πάντα.

Το αποτέλεσμα

Όταν μία ομάδα νικάει στην έδρα του μεγάλου της αντιπάλου τότε αυτομάτως το επίτευγμα αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά από τη στιγμή που Λίβερπουλ και Άρσεναλ διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης που βρίσκονται Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιο εύκολα μπορούσε να προβλέψει κανείς τις δικές τους νίκες από αυτή της Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες", οι οποίοι φέτος έχουν απογοητεύσει συνολικά στην έδρα τους έκαναν κατάθεση ψυχής, έθεσαν νέα δεδομένα στη μάχη της κορυφής, ενώ διατήρησαν και την εξαιρετική παράδοση που έχουν κόντρα στον Ζοζέ Μουρίνιο (3 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Το στιγμιότυπο

Δε μας χάρισε μόνο το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, αλλά και το στιγμιότυπο. Μετά το τέλος του ντέρμπι με την Τότεναμ ο Τόμας Ροσίτσκι έδωσε τη φανέλα του σε έναν οπαδό της Άρσεναλ με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Premier League: The Full Report (30/38)

Το στατιστικό

Μόνο σύνηθες δεν είναι να δίνονται τρία πέναλτι στην ίδια ομάδα σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο, το εντυπωσιακό ήταν πως δεν είχε δοθεί πέναλτι στο "Ολντ Τράφορντ" σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προηγούμενα 85 παιχνίδια. Η ομάδα, πάντως, που έχει το ρεκόρ αυτή τη στιγμή στην Premier League είναι η Τσέλσι, σε βάρος της οποίας δεν έχει δοθεί πέναλτι εδώ και 47 αγώνες.

Premier League: The Full Report (30/38)

Το γεγονός της εβδομάδας

Εβδομάδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν αυτή που μας πέρασε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολύ σημαντικές ειδήσεις. Ωστόσο, ξεχωρίζει το ξέσπασμα του Τιμ Σέργουντ πριν το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπενφίκα. Ο Άγγλος τεχνικός τα έβαλε με τους παίκτες του τονίζοντας ότι "παίζουν για το μέλλον τους και στο τέλος της σεζόν θα δω ποιοι μου κάνουν και ποιοι όχι".

Premier League: The Full Report (30/38)

Αξίζει να προσέξετε

Τον Φαμπιάν Ντελφ. Είναι ένας παίκτης που έχει αδικήσει και τον εαυτό του με τα σκαμπανευάσματα που έχει στην απόδοσή του. Ωστόσο, στην αναμέτρηση με την Τσέλσι έδειξε πως το ταβάνι του είναι υψηλό. Ήταν ο με διαφορά καλύτερος του γηπέδου, στο γκολ που πέτυχε η ενέργειά του είναι συνολικά εξαιρετική, ενώ απείλησε τους "μπλε" και σε άλλες φάσεις. Στα 24 του δεν έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά μπορεί τουλάχιστον να γίνει σημείο αναφοράς για την Άστον Βίλα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ