PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (31/38)

Premier League: The Full Report (31/38)

Το δώρο του Ζοζέ Μουρίνιο στα 1000 παιχνίδια του Αρσέν Βενγκέρ, ο εξωπραγματικός Λουίς Σουάρες και ο Γουέιν Ρούνεϊ που θύμισε Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το Sport24.gr σχολιάζει την 31η αγωνιστική της Premier League (videos).

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο παιχνίδι που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας την 31η αγωνιστική. Οι "μπλε" υποδέχτηκαν την Άρσεναλ και έδειξαν σε όλους πως συνήλθαν αμέσως από την γκέλα με την Άστον Βίλα. Εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά κενά που άφηναν οι "κανονιέρηδες", ενώ στα θετικά για εκείνους ήταν ότι ο Σαμουέλ Ετό σκόραρε ξανά δεδομένου ότι ως τώρα δεν έπαιρναν γκολ από τους επιθετικούς τους. Απογοητευτική σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι η Άρσεναλ, η οποία αν νικήσει τη Σουόνσι θα παίξει την τελευταία της ζαριά κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι "πολίτες" πέρασαν με επιτυχία το τεστ του Σαββάτου. Η Φούλαμ, άλλωστε, είναι ίσως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και δε θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ειδικά από τη στιγμή που έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 53'. Πλέον δίνουν δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, στα οποία καλούνται να δείξουν χαρακτήρα.

Όσον αφορά την τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου, Λίβερπουλ, πέρασε και από την Ουαλία με τον δικό της τρόπο. Μπορεί η άμυνα για μία ακόμη φορά να την πρόδιδε, όμως, η ευκολία με την οποία βρίσκει γκολ είναι εκπληκτική. Η Κάρντιφ, η οποία έβαλε τρία γκολ στους "κόκκινους", είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση και αυτό καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, αφού η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δε θα έχει πάντα τη δυνατότητα να ανατρέπει τα δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ πέτυχε ανατροπή ψυχολογίας με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Έρικσεν και Γκίλφι Σίγκουρντσον. Στα θετικά και η ασίστ του Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στα δικά του στάνταρ. Καλή και η εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο, σ' ένα παιχνίδι που έδειξε πως η ζωή μπορεί να είναι και καλύτερη χωρίς τον Ρόμπιν φαν Πέρσι. Ο λόγος είναι πως τόσο ο Γουέιν Ρούνεϊ όσο και ο Χουάν Μάτα έπαιξαν στις θέσεις τους και έδειξαν πως είναι ένα δίδυμο στο οποίο μπορούν να στηριχθούν οι "κόκκινοι διάβολοι".

Τέλος, πολύ σημαντικές νίκες πήραν Χαλ, Νόριτς και Στόουκ, ενώ την τελευταία στιγμή προσέθεσε στο ενεργητικό της τους τρεις βαθμούς και η Νιούκαστλ. Η Κρίσταλ Πάλας είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Γιακίν Μπολασί, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τον βαθμό και αυτό ίσως της στοιχίσει. Όσον αφορά την Έβερτον πήρε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη κόντρα σε ουαλική ομάδα και συνεχίζει να παλεύει για την πέμπτη θέση. Στα ευχάριστα η πολύ καλή εμφάνιση τόσο του Ρος Μπάρκλεϊ όσο και του Κέβιν Μιραλάς, ενώ ο Ρομελού Λουκακού έδωσε για μία ακόμη φορά τη λύση όταν χρειάστηκε.

MVP - Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

Τη σφραγίδα του σε άλλο ένα παιχνίδι της Λίβερπουλ έβαλε ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος με τρία γκολ και μία ασίστ έδειξε πως παραμένει σε εκπληκτική κατάσταση και πως είναι ικανός να σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος. Το δίδυμο που έχει συνθέσει με τον Ντάνιελ Στάριτζ είναι εντυπωσιακό και οι δυο τους είναι ο κυριότερος λόγος που διεκδικεί πρωτάθλημα η ομάδα τους. Ένα ακόμη σόου έδωσε και ο Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος έκανε χατ τρικ με δύο πέναλτι κι ένα φανταστικό γκολ. Ξεχώρισαν, επίσης, ο Γουέιν Ρούνεϊ, αλλά και ο Κρίστιαν Έρικσεν των δύο γκολ και της μίας ασίστ.

Απογοήτευση - Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ)

Όταν διασύρεται μέσα στην ίδια σεζόν και από τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου, τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Σαφώς γίνεται κάποιο λάθος στην ψυχολογική προετοιμασία των αγώνων, αφού η Άρσεναλ μπήκε και στους τρεις πολύ νωθρά. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό λάθος ήταν και η επιλογή του να παίξει με την άμυνα ψηλά κόντρα σε μία ομάδα που προπονητής της είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, το αγαπημένο παιχνίδι του οποίου είναι οι αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν τόσο ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα, ο οποίος υπέπεσε σε δύο πέναλτι και αποβλήθηκε, όσο και η Άστον Βίλα που επέστρεψε στις κάκιστες εντός έδρας εμφανίσεις.

Το καλύτερο γκολ - Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Χρειάζεται κανείς να δει κάποιο άλλο γκολ για να αποφασίσει; Ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε από τη σέντρα πετυχαίνοντας ίσως το τέρμα της χρονιάς. Κάποιοι στη συνέχεια έσπευσαν να κάνουν συγκρίσεις και με το περιβόητο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ κόντρα στη Γουίμπλεντον, το οποίο πάντως ήταν πιο εντυπωσιακό και πιο δύσκολο. Ωστόσο, αξίζει πραγματικά να δει κανείς και το γκολ του Αλεξάντερ Τετέι, ενώ πολύ ωραίο είναι και το τρίτο του Γιαγιά Τουρέ.

Το αποτέλεσμα

Οι νίκες των Χαλ, Στόουκ και Νόριτς ήταν πάρα πολύ σημαντικές για τη μάχη που δίνουν προκειμένου να παραμείνουν στην Premier League, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ανατροπή της Τότεναμ. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιβλητική εμφάνιση της Τσέλσι κόντρα στην Άρσεναλ. Οι "μπλε" υποδέχτηκαν μία ομάδα που φιλοδοξεί φέτος να κάνει το νταμπλ και έδωσαν μία άκρως πειστική απάντηση.

Το στιγμιότυπο

Πόσες φορές έχετε δει έναν παίκτη να χτυπιέται επειδή έχασε ένα γκολ που... δε χάνεται; Ε, αυτή τη φορά η ιστορία είναι λίγο διαφορετική. Ο Παπίς Σισέ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία και ο Βουρβόν Ανίτα που βρισκόταν λίγο πίσω του δεν πίστευε στα μάτια του. Η αντίδρασή του τα λέει όλα... Ούτε οπαδός να ήταν!

Το στατιστικό

Αήττητος για 10ο παιχνίδι κόντρα στον Αρσέν Βενγκέρ έμεινε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό σερί κόντρα στον Αλσατό τεχνικό. Εξίσου σημαντικό ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 212 γκολ. Περισσότερα έχουν μόνο οι Ντένις Λο (237) και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (249). Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League η Στόουκ πέτυχε τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Το γεγονός της εβδομάδας

Θέμα συζήτησης όλη τη βδομάδα ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη συμπλήρωση 1000 παιχνιδιών ως προπονητής της Άρσεναλ. Το επίτευγμά του είναι ασύλληπτο ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι με την Τσέλσι. Το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει ο Αλσατός ένα ακόμη συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κανονιέρηδες", κάτι που δήλωσε πως επιθυμεί, αφού με τις υφιστάμενες συνθήκες μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Premier League: The Full Report (31/38)

Αξίζει να προσέξετε

Τον Πάτρικ Ρόμπερτς. Το όνομά του είναι πιθανότατα άγνωστο στην πλειονότητα και αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League. Έκλεισε τα 17 του τον Φεβρουάριο και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει λένε πως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον νεαρό Άγγλο, ο οποίος έχει ταχύτητα, έφεση στην ντρίμπλα, πολύ καλή τεχνική και είναι αριστεροπόδαρος.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ