PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (33/38)

Premier League: The Full Report (33/38)

Η Λίβερπουλ των εννιά σερί νικών, η Φούλαμ των ρεκόρ, η Έβερτον που ονειρεύεται τετράδα και ο ανεβασμένος Χουάν Μάτα. Το Sport24.gr σχολιάζει την 33η αγωνιστική της Premier League (videos).

Αμείωτο διατήρησε το ενδιαφέρον σ' όλα τα μέτωπα η αγωνιστική που μας πέρασε. Στην κορυφή οι τρεις μονομάχοι δε στραβοπάτησαν, ενώ η νίκη της Έβερτον έβαλε φωτιά στην τέταρτη θέση. Τα πάντα ρευστά και στην παραμονή με αρκετές ομάδες να εμπλέκονται.

Αρχικά η πρωτοπόρος Λίβερπουλ έκανε την ένατη σερί νίκη της περνώντας πολύ δύσκολα από το "Άπτον Παρκ". Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της δεν έπαιξε καλά, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Εντυπωσιακός ο Στίβεν Τζέραρντ, όχι μόνο για τα δύο γκολ, αλλά για τη συνολική εικόνα του στην αναμέτρηση. Πολύ σκληρά τα "σφυριά", τα οποία λύγισαν μετά το 1-2.

Κακή για ένα ημίχρονο ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, παρόλο που στην ανάπαυλα νικούσε με 3-1. Η Σαουθάμπτον ήταν πολύ καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά της κόστισε η αδράνεια στο τέλος του ημιχρόνου σε συνδυασμό με το λάθος του επόπτη στο 2-1. Από εκεί και πέρα, οι "πολίτες" δεν είχαν πρόβλημα και θα πάνε στο "Άνφιλντ" για να διατηρήσουν το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Όσον αφορά την τρίτη συνδιεκδικήτρια, Τσέλσι, δε δυσκολεύτηκε απέναντι στη Στόουκ. Το θετικό, μάλιστα, ήταν ότι έβγαλε νέους πρωταγωνιστές. Δεν είχαμε δει ως τώρα σχεδόν τίποτα από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ τελευταία δεν ήταν τόσο καλός ούτε ο Ουίλιαν. Στα θετικά και ότι οι "μπλε" δε δέχτηκαν γκολ για έκτο σερί εντός έδρας παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, νίκη τετράδας έκανε η Έβερτον, η οποία πλέον έχει το πάνω χέρι αλλά και πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα. Η Άρσεναλ για άλλο ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι παρουσιάστηκε κάκιστη και το πλήρωσε. Οι παίκτες της Έβερτον με την ταχύτητά τους έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας των "κανονιέρηδων" τους εξέθεσαν ουκ ολίγες φορές και έδειξαν ξανά ότι είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα.

Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως η απουσία του Ρόμπιν φαν Πέρσι πιο πολλά προβλήματα έχει λύσει παρά έχει δημιουργήσει. Με τον Χουάν Μάτα να είναι εξαιρετικός και τον Άντερς Λίντεγκααρντ σε πολύ καλή μέρα πέτυχε μία εμφατική νίκη. Άκρως προβληματική η Νιούκαστλ, με αμυντικά κενά και έναν απογοητευτικό Παπίς Σισέ που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Εμφατική νίκη και για την Τότεναμ, η οποία βύθισε στον πάτο της βαθμολογίας τη Σάντερλαντ που δύσκολα φαίνεται πως θα σωθεί δεδομένου και του προγράμματός της.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια πάρα πολύ σημαντικές νίκες πήραν Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ, και Γουέστ Μπρομ. Η τελευταία με το ρόστερ που έχει θα είναι πραγματικό κατόρθωμα αν πέσει, ενώ η Πάλας επιβεβαίωσε πόσο σοβαρή ομάδα είναι μετά την έλευση του Τόνι Πούλις καταδικάζοντας παράλληλα την Κάρντιφ. Η Φούλαμ συνεχίζει να ελπίζει, αλλά θα πρέπει να νικήσει το Σάββατο και τη Νόριτς. Κλείδωσε την παραμονή της και η Χαλ με τη νίκη της επί της Σουόνσι.

MVP - Χουάν Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Δύο γκολ, το ένα εξ αυτών με απευθείας φάουλ, και μία ασίστ ο Ισπανός, ο οποίος δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς από τη στιγμή που άρχισε να παίζει και στην κανονική του θέση. Ξεχώρισαν επίσης οι Στίβεν Τζέραρντ, Ρομελού Λουκακού και Τζέισον Πάντσεον.

Απογοήτευση - Μίκελ Αρτέτα (Άρσεναλ)

Για άλλο ένα παιχνίδι της Άρσεναλ ο Ισπανός ήταν απογοητευτικός. Μπορεί να μην ήταν το χειρότερό του, όμως, ήταν το επιστέγασμα της φετινής σεζόν για τον 32χρονο, ο οποίος είναι κάκιστος. Ένας από τους κυριότερους λόγους της κακής εικόνας της Άρσεναλ σε "Άνφιλντ" και "Στάμφορντ Μπριτζ" είναι αυτός. Αν ήταν υγιείς οι Άαρον Ράμσεϊ και Τζακ Γουίλσιρ δύσκολα θα έπαιζε.

Premier League: The Full Report (33/38)

Το καλύτερο γκολ - Τζέισον Πάντσεον (Κρίσταλ Πάλας)

Ήταν πολλά τα ωραία γκολ αυτής της αγωνιστικής. Από το απευθείας φάουλ του Χουάν Μάτα, μέχρι το σόλο του Ρομελού Λουκακού, ο οποίος εξέθεσε όποιον αμυντικό της Άρσεναλ βρήκε στο διάβα του. Ωραίο το πλασέ του Ουίλιαν, εντυπωσιακό το γκολ του Κέιρον Ρίτσαρντσον, αλλά το πλασέ του Τζέισον Πάντσεον στο 0-3 ήταν πιθανότατα ένα κλικ καλύτερο.

Το αποτέλεσμα

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος τόσο πιο σημαντικά είναι τα παιχνίδια και επομένως τα αποτελέσματά τους. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει στην 33η αγωνιστική είναι η μεγάλη νίκη της Έβερτον επί της Άρσεναλ, η οποία αλλάζει τους συσχετισμούς στην υπόθεση της τέταρτης θέσης. Πλέον τα πάντα εξαρτώνται από τα "ζαχαρωτά", τα οποία θα πρέπει να δείξουν πως μπορούν να διαχειριστούν την πίεση και να τα βγάλουν πέρα με το πρόγραμμα που έχουν.

Premier League: The Full Report (33/38)

Το στιγμιότυπο

Μάλλον είναι ιδιαίτερα άτυχη φέτος η Φούλαμ. Πόσες πιθανότητες έχεις να σου συμβεί μία φάση όπως αυτή της φωτογραφίας ακριβώς από κάτω; Σκεφτείτε πως στους Λονδρέζους κάτι ανάλογο έγινε και στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, λίγες αγωνιστικές πριν. Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι και στα δύο παιχνίδια οι "κότατζερς" πήρα τελικά τη νίκη. Όσο για την τεχνολογία γραμμής, είναι δεδομένο πως έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Το στατιστικό

Ο Μαχαμαντού Ντιαρά ήταν ο 38ος παίκτης που αγωνίστηκε φέτος με τη φανέλα της Φούλαμ στην Premier League. Αυτός ο αριθμός φυσικά αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας και καταδεικνύει την παντελή έλλειψη πλάνου που υπάρχει στους Λονδρέζους, αφού ο κάθε προπονητής προσπάθησε να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους μήπως βγάλει κάποιον λαγό από το καπέλο. Μάρτιν Γιολ και Ρενέ Μόιλεστεν δεν τα κατάφεραν, μένει να δούμε αν ο Φέλιξ Μάγκατ θα κάνει το θαύμα του.

Το γεγονός της εβδομάδας

Αναμφίβολα η απόλυση του Κρις Χιούτον και όσα έγιναν το Σάββατο μετά το τέλος του αγώνα, όταν κάποιοι οπαδοί της Νόριτς πέταξαν και αντικείμενα κατά του προπονητή τους. Μία ακόμη κίνηση πανικού από ομάδα της Premier League σε πολύ κρίσιμο σημείο κι ενώ έχει πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Σημαντική είδηση και ο τραυματισμός του Κριστιάν Μπεντέκ, ο οποίος χάνει το Μουντιάλ. Στα δυσάρεστα της αγωνιστικής και ο σοβαρός τραυματισμός του Τζέι Ροντρίγκεθ.

Αξίζει να προσέξετε

Τον Χάρι Κέιν. Κόντρα στη Σάντερλαντ ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε επίπεδο Premier League ενώ πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα. Ως τώρα οι ευκαιρίες του στην Τότεναμ ήταν ελάχιστες, όμως, ο 20χρονος διεθνής με την Κ21 της Αγγλίας έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και δεν αποκλείεται στο μέλλον να μας απασχολήσει πιο έντονα. Δεν είναι, άλλωστε, και πολλοί εκείνοι που σε αυτή την ηλικία έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ