PREMIER LEAGUE

Premier League: The Report (22/38)

Premier League: The Report (22/38)

Ο Αντώνης Τσιράκης σχολιάζει την 22η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια είδαμε για μία ακόμη φορά στην Premier League. Η 22η αγωνιστική επιφύλασσε εκπλήξεις, μεγάλες νίκες, ενώ αναδείχτηκαν και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έβαλαν τη δική τους σφραγίδα.

Πάνω απ' όλα είδαμε ξανά πως και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί σε αυτό το επίπεδο να κάνει τη διαφορά και πως τα πάντα είναι ρευστά. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η Φούλαμ είχε τουλάχιστον δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ στο "Έμιρεϊτς", η Σουόνσι θα μπορούσε να έχει μπει μπροστά στο σκορ με τη φωτοβολίδα του Μπονί, η Γιουνάιτεντ θα είχε τη δυνατότητα με τον Γουέλμπεκ να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ και η Γουέστ Χαμ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Κόουλ και Κάρολ για το 2-2.

Παρόλα αυτά Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Νιούκαστλ, οι οποίες ήταν σαφώς καλύτερες ομάδες από τους αντιπάλους τους πήραν τη νίκη. Μπορεί να έδωσαν δικαιώματα, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλους σε τόσο ψηλό επίπεδο, αλλά κανείς τους δεν το πλήρωσε με αποτέλεσμα τα περισσότερα φαβορί να προσθέσουν στο ενεργητικό τους άλλους τρεις βαθμούς.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από σήμερα και κάθε εβδομάδα θα σχολιάζουμε μαζί όσα έγιναν την αγωνιστική που μας πέρασε μέσα από τις ακόλουθες οκτώ κατηγορίες.

MVP - Σαμουέλ Ετό (Τσέλσι)

Έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Τσέλσι. Με δικό του χατ τρικ οι Λονδρέζοι έκαμψαν την αντίσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επομένως, δύσκολα θα μπορούσε να πάρει άλλος αυτόν τον τίτλο ακόμα κι αν τα δύο από τα τρία γκολ που σημείωσε, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ξεχώρισαν, επίσης, οι Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ), Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Τότεναμ) και Γιοάν Καμπάιγ (Νιούκαστλ).

Premier League: The Report (22/38)

Απογοήτευση - Μπρένταν Ρότζερς (Λίβερπουλ)

Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μόλις δεύτερη φετινή γκέλα της Λίβερπουλ στο γήπεδό της. Χωρίς λόγο ο Βορειοϊρλανδός προπονητής χάλασε την τριάδα στα χαφ βγάζοντας τον Λούκας Λέιβα, τον οποίο έβαλε εσπευσμένα στο ημίχρονο. Στο πρώτο 30λεπτο τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο με τους παίκτες του να χάνουν σχεδόν όλες τις μάχες στο κέντρο. Όταν γνωρίζεις ότι είσαι τόσο ευάλωτος αμυντικά, τότε δε γίνεται να παίζεις χωρίς αμυντικό μέσο γιατί θα το πληρώσεις. Όπως κι έγινε άλλωστε.

Premier League: The Report (22/38)
© GETTY IMAGES

Το καλύτερο γκολ - Γιαγιά Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Δεν υπάρχει γκολ που να ήταν με διαφορά καλύτερο αυτή την αγωνιστική. Κρεγκ Νουν, Σέρχιο Αγουέρο και Γιοάν Καμπάιγ σημείωσαν ωραία τέρματα, όμως, του Γιαγια Τουρέ ήταν κατ' εμέ ένα κλικ καλύτερο. Η προσπάθεια που κάνει ο Ιβοριανός είναι εντυπωσιακή, αφού διανύει με την μπάλα το μισό γήπεδο και στη συνέχεια τελειώνει άψογα τη φάση με το αριστερό παρά την κόπωση που υπάρχει από τα μέτρα που έχει κάνει.

Το αποτέλεσμα

Μία ήταν για μένα η έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς μπορεί πολλοί να περίμεναν πως η Έβερτον θα περνούσε από το "Χόθορνς", όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Γουέστ Μπρομ έχει κόψει φέτος βαθμούς και από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ, ενώ είχε πάρει λευκή ισοπαλία και στο "Γκούντισον Παρκ". Η Άστον Βίλα έχει δείξει πως εκτός έδρας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, όμως, δεδομένου ότι η Λίβερπουλ φέτος έδειχνε πολύ σοβαρή στο 'Άνφιλντ" λίγοι περίμεναν πως θα στραβοπατήσει. Οι "χωριάτες" παρουσιάστηκαν πολύ καλοί, ενώ σε καμία περίπτωση δε δέχτηκαν ασφυκτική πίεση ακόμα κι όταν η Λίβερπουλ πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.

Premier League: The Report (22/38)

Το στιγμιότυπο

Σε αυτή την κατηγορία θα βλέπετε κάθε εβδομάδα μία σκηνή που δε συνηθίζουμε να συναντάμε στα γήπεδα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τα παιχνίδια της αγωνιστικής μία στιγμή στο "Άνφιλντ" με πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ. Απολαύστε τη...

Το στατιστικό

Την 100η του νίκη σε επίπεδο Premier League πανηγύρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο την Κυριακή. Ο Πορτογάλος έγινε έτσι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τις 100 νίκες σε τόσο λίγα παιχνίδια (142). Επιπλέον, έχει 70,4% ποσοστό επιτυχίας, το μεγαλύτερο από κάθε άλλο προπονητή που έχει κάτσει σε πάγκο ομάδας της Premier League για τουλάχιστον μία σεζόν. Τέλος και η πρώτη του νίκη ήταν επί της Γιουνάιτεντ, τον Αύγουστο του 2004.

Premier League: The Report (22/38)

Το γεγονός της εβδομάδας

Επειδή Premier League δεν είναι μόνο οι αγώνες αλλά και οι ειδήσεις που αφορούν τις ομάδες, ο μεγαλύτερος ντόρος την περασμένη εβδομάδα έγινε με τη φυγή του Νίκολα Κορτέζε μέχρι πρότινος προέδρου της Σαουθάμπτον. Αρχικά ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο ξεκαθάρισε πως είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι παίκτες που ήταν δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις. Τελικά ο Αργεντινός προπονητής είπε ότι θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του το καλοκαίρι.

Premier League: The Report (22/38)

Αξίζει να προσέξετε

Μέσα από αυτή την κατηγορία θα προσπαθούμε να σας συστήνουμε και παίκτες που δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά ξεχώρισαν την αγωνιστική που μας πέρασε. Αυτή την εβδομάδα εξαιρετικός ήταν ο Κρεγκ Νουν. Παρά την ήττα της Κάρντιφ από τη Μάντσεστερ Σίτι ο 26χρονος Άγγλος σκόραρε ένα ωραίο γκολ, είχε άλλες δύο πολύ καλές προσπάθειες, ενώ εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τους αμυντικούς της Μάντσεστερ Σίτι.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ