ΑΕΚ

Πρέπει να πουλήσει για να λειτουργήσει

Πρέπει να πουλήσει για να λειτουργήσει
Σκόκο Μπλάνκο

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η ΑΕΚ θα πρέπει να πουλήσει για να φτιάξει τον προϋπολογισμό και να κάνει μεταγραφές

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι απλά: αν δεν πουλήσει ποδοσφαιριστές με μια διεθνώς αποδεκτή υψηλή εμπορική αξία, δεν πρόκειται ούτε τον προϋπολογισμό της να ρίξει θεαματικά (κάτι που είναι βασικός και μη αναστρέψιμος στόχος), ούτε μεταγραφές να κάνει. Οπότε η πώληση τουλάχιστον δύο ή τριών (αν όχι και όλων εφόσον είναι εφικτό) εκ των Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο ή Μαϊστόροβιτς είναι αναγκαία.
Σε τι θα μπορούσε να προσδοκά η ΠΑΕ από την πώλησή τους; Προσέξτε:

- Νάτσο Σκόκο: αρχική τιμή πώλησης 2,5 εκατ. ευρώ (δίχως να συνυπολογίζονται τυχόν έμψυχα ανταλλάγματα από τον υποψήφιο αγοραστή) + εξοικονόμηση 650.000 ευρώ από το ετήσιο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Ο αργεντινός επιθετικός έχει ξενερώσει με την ΑΕΚ και ο κόσμος με τη στάση του και την επιμονή του να φύγει. Ας πάει στην ευχή του Θεού αρκεί να μην ξεπουληθεί.

- Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: η ΑΕΚ θα τον έδινε ακόμα και με 500.000 ευρώ, ποσό που ασφαλώς είναι μικρό για τον βασικό στόπερ της εθνικής Σουηδίας. Παράλληλα θα είχε απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο συμβόλαιο των 900.000 ευρώ το οποίο πρέπει να «σηκώσει» για επιπλέον έναν χρόνο εφόσον δεν καταφέρει να πουλήσει τον 33χρονο κεντρικό αμυντικό.

- Ραφίκ Τζιμπούρ: η συμμετοχή στο Μουντιάλ είναι ένα επιπλέον δέλεαρ, όμως η ΑΕΚ δεν θέλει να περιμένει πως θα τα πάει ο αλγερινός επιθετικός στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Προτιμά να ξεμπερδεύει με την υπόθεσή του συντομότερα ώστε να γνωρίζει αν θα πρέπει να τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν ή όχι. Ο Τζιμπούρ αμείβεται με 600.000 ευρώ το χρόνο και πωλείται αντί 1,5-2 εκατ. ευρώ.

- Ισμαελ Μπλάνκο: είναι ο πιο οικονομικός εκ των προαναφερθέντων καθώς κοστίζει στην ΑΕΚ 360.000 ευρώ ετησίως, δίχως τα έξτρα μπόνους στόχων. Ομως ζητάει αύξηση αποδοχών σε δύσκολους οικονομικά καιρούς και η ΠΑΕ δεν προτίθεται να δώσει επιπλέον πάγιες αποδοχές αλλά περισσότερα κίνητρα μέσω επιπλέον μπόνους. Με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ η ΑΕΚ θα συναινούσε στην παραχώρησή του.

- Συμπέρασμα: με μια απλή αριθμητική πράξη μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στην περίπτωση που παραχωρήσει και τους τέσσερις αστέρες της, η ΑΕΚ θα εξοικονομήσει ένα ποσό κοντά στα 7-8 εκατ. ευρώ.

Τα μισά από αυτά αν επενδύσει σωστά θα μπορέσει να αποκτήσει παίκτες που και θα προσφέρουν αλλά και θα πάψουν να γκρινιάζουν κάθε τρεις και λίγο ότι δεν τους βοηθάει η ομάδα να προοδεύσουν, ότι δεν τους αρέσει η τακτική του προπονητή (όποιος κι αν είναι αυτός) ή ότι δεν αμείβονται σύμφωνα με την αξία και προσφορά τους.

- Οι αντικαταστάτες: δεκάδες ονόματα παρελαύνουν στον Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες. Εχουν γραφτεί περισσότερα από 30 ονόματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είτε αποτελούν ευσεβείς πόθους είτε κατά φαντασία στόχους.

Στην παρούσα φάση ως πραγματικοί στόχοι πρέπει να εκλαμβάνονται οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Βαγγέλης Μάντζιος, Βαγέλης Μόρας, Σεγούνδο Καστίγιο και τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ (με προτεραιότητα στους Ελ Ζαρ και Πατσέκο).

Εξετάζονται επίσης οι Γιώργος Κυριακής και Ηλίας Κυριακίδης καθώς και οι πιτσιρικάδες Μπέριος, Ανάκογλου και Αργυρίου. Προτάσεις έχει καταθέσει και ο τεχνικός Αρναρ Γκρέταρσον οι οποίες πάντως ως σήμερα δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως εξαιρετικές. Ο Ισλανδός συνεχίζει το ψάξιμο για να βρει λαβράκια και η δουλειά του σίγουρα δεν είναι εύκολη με το επί του παρόντος μηδενικό μπάτζετ της ομάδας.

Χωρίς Χέρσι με Άρη


Ασκήσεις με μπάλα και σουτ περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης της ομάδας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε τους 19 παίκτες για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη.

Πρόκειται για τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Άλβες, Καφές, Λαγός, Μαντούκα, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο, Λεονάρντο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την αποστολή λείπει ο Χέρσι που ήταν βασικός με τον Ολυμπιακό. Τα πολλά λάθη του Ολλανδού (κυρίως στην τακτική) φαίνεται πως θα του στοιχίσουν αρκετά.

Επίσης, ο Ράφικ Τζιμπούρ κλήθηκε να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας στις 13 Μαΐου, καθώς είναι στις προεπιλογές για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αλλά η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει αίτημα στην ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι την ολοκλήρωση των play off.


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ