CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ατλέτικο - Μίλαν, Μπάγερν - Άρσεναλ

Preview: Ατλέτικο - Μίλαν, Μπάγερν - Άρσεναλ

Οι ρεβάνς των "16" του CL ξεκινούν με την Άρσεναλ να ψάχνει θαύμα κόντρα στο φαβορί της διοργάνωσης, Μπάγερν, αλλά και τη Μίλαν να αναζητά ανατροπή στην έδρα της Ατλέτικο. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες... (videos)

Μετά από ένα διάλειμμα με φιλικά εθνικών ομάδων, το Champions League επιστρέφει με τις ρεβάνς των "16" της διοργάνωσης και την δράση να ξεκινά το βράδυ της Τρίτης από Μόναχο και Μαδρίτη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν, υποδέχεται στο "Fußball Arena München" (έτσι λέγεται το γήπεδο, χορηγούς δεν δέχεται η UEFA) την Άρσεναλ, έχοντας οι Βαυαροί νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς στο "Άσμπαρτον Γκρόουβ" του Λονδίνου.

Από την άλλη, στο "Βιθέντε Καλντερόν" η Ατλέτικο Μαδρίτης καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 1-0 μέσα στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου.

Preview: Ατλέτικο - Μίλαν, Μπάγερν - Άρσεναλ

Μπάγερν - Άρσεναλ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα προειδοποίησε τους παίκτες της Μπάγερν πως έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν, άλλωστε και πέρσι στην ίδια φάση της διοργάνωσης απέκλεισαν την Άρσεναλ πολύ δύσκολα στην ρεβάνς του Μονάχου, παρά τη νίκη με 3-1 στο Λονδίνο.

Το 2-0 φυσικά είναι ακόμη καλύτερο, ενώ με βάση την κατάσταση που είναι η γερμανική ομάδα φαντάζει σχεδόν αδύνατο έστω και να κινδυνέψει με αποκλεισμό, καθώς έχει γεμάτο ρόστερ με εξαίρεση τον τραυματία εδώ και πολλούς μήνες, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, ενώ το περασμένο Σάββατο νικώντας με 6-1 στην έδρα της Λεβερκούζεν έκανε νέο ρεκόρ για την Bundesliga με 16 σερί νίκες.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Βόιτσεχ Στσέσνι, ο οποίος είχε αποβληθεί στο 1ο ματς, τραυματίες είναι οι Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Γκιμπς, Σέλστρεμ και Μονρεάλ, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Κοσιελνί.

Η Άρσεναλ στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στην Γερμανία είναι αήττητη, μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ η Μπάγερν έχει ηττηθεί και στα δύο εντός έδρας ματς με Άγγλους (Άρσεναλ πέρσι και Μάντσεστερ Σίτι φέτος).

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Γκέτσε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Φλαμινί, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ, Ζιρού.

Δηλώσεις του Γκουαρντιόλα...

Δηλώσεις του Βενγκέρ...

Ατλέτικο - Μίλαν

Μαζί με το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός και το Τσέλσι - Γαλατάσαράι, είναι τα μόνα αμφίρροπα ζευγάρια πλέον στους "16", με την Ατλέτικο φυσικά να έχει σαφές προβάδισμα μετά τη νίκη με 1-0 στο Μιλάνο.

Αυτό που δίνει ελπίδες στους Ιταλούς είναι η πολύ καλή εμφάνισή τους στο πρώτο ματς (η Ατλέτικο σκόραρε στην 1η της καλή ευκαιρία στα τελευταία λεπτά), με όλους να λένε πως αν την επαναλάβουν στο "Καντερόν" θα προκριθούν.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τόνισε πως "κλειδί" για την ομάδα του θα είναι να καταφέρει να κρατήσει μπάλα στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Κλάρενς Ζέεντορφ από την άλλη ελπίζει επιτέλους η Μίλαν να δείξει την επιθετική της δύναμη.

Για την Ατλέτικο απουσιάζει μόνο ο τραυματίας, Χάβι Μανκίγιο, ενώ για τους "ροσονέρι" είναι τιμωρημένος ο αρχηγός τους, Ρικάντο Μοντολίβο, τραυματίες οι Ελ Σααραουί, Κριστάντε και Σιλβέστρε, με τους Μπαλοτέλι και Πόλι να αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Οι πιθανές 11αδες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρες, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν, Βίγια, Ντιέγκο Κόστα.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Μπονέρα, Ραμί, Εμάνιουελσον, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Εσιέν, Πόλι, Τααράμπτ, Κακά, Μπαλοτέλι.

Δηλώσεις του Σιμεόνε...

Δηλώσεις του Ζέεντορφ...

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":

Τρίτη 11/03

Ατλέτικο - Μίλαν [ 1-0 ]

Μπάγερν - Άρσεναλ [ 2-0 ]

Τετάρτη 12/03

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [ 2-0 ]

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν [ 4-0 ]

Τρίτη 18/03

Τσέλσι - Γαλατάσαράι [ 1-1 ]

Ρεάλ - Σάλκε [ 6-1 ]

Τετάρτη 19/03

Ντόρτμουντ - Ζενίτ [ 4-2 ]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [ 0-2 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ