CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Γιουβέντους - Μονακό

Preview: Γιουβέντους - Μονακό

Με "όπλο" τη νίκη της με 2-0 στο "Stade Louis II", η Γιουβέντους υποδέχεται απόψε τη Μονακό στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Το βράδυ της Τρίτης (9/5) θα γίνει γνωστή η πρώτη ομάδα που θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στον τελικό του Champions League 2016-17, με τη Γιουβέντους να υποδέχεται τη Μονακό στη ρεβάνς του 0-2 στο "Stade Louis II".

Τα δύο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο Πριγκιπάτο έχουν κάνει φυσικά την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, ενώ αυτή του Λεονάρντο Ζαρντίμ χρειάζεται "διπλό" με 3-1 ή 4-2 κτλ για την μεγάλη ανατροπή (ή νίκη με 2-0 και επικράτηση στα πέναλτι φυσικά).

Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει προκριθεί από τα ημιτελικά έχοντας χάσει με 2 γκολ διαφορά στο πρώτο ματς, ενώ η Μονακό στις 3 εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει σε ημιτελικά δεν έχει νίκη.

Αν λοιπόν η Γιουβέντους πάρει την πρόκριση, τότε θα επιστρέψει σε τελικό μετά από δύο χρόνια, καθώς θυμίζουμε πως είχε ηττηθεί απ'την Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2015.

Εκείνη ήταν η 6η ήττα της σε τελικό, έχει και δύο τρόπαια (1985, 1996), έτσι θα παίξει σε τελικό Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών) για 9η φορά στην ιστορία της.

Όσον αφορά στη Μονακό, ενδεχόμενη... ανατροπή-θαύμα θα σημαίνει δεύτερη συμμετοχή σε τελικό, με την πρώτη να είναι στην ήττα απ'την Πόρτο το 2004.

Η Γιουβέντους είχε αποκλείσει τη Μονακό και τις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν στην Ευρώπη, στα ημιτελικά της σεζόν 1997-1998 και στα προημιτελικά της σεζόν 2014-2015.

Preview: Γιουβέντους - Μονακό

Ο Μπουφόν και ο Εμ'Μπαπέ

"Ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ της Μονακό γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1998 και εγώ τότε είχα ήδη αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Γαλλίας", τόνισε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στην UEFA.

Ο Ιταλός πορτιέρε στο ματς του "Stade Louis II" έφτασε τις 100 συμμετοχές στο Champions League, ενώ στην ρεβάνς της Ρώμης φτάνει τις 150 συμμετοχές γενικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Έκλεισε τα 39 του χρόνια τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ο Εμ'Μπαπέ στα 18 του ίσως πουληθεί το καλοκαίρι με παγκόσμιο ρεκόρ δαπάνης!

Λόγω Μπουφόν, το Γιουβέντους - Μονακό ήταν το πρώτο νοκ-άουτ ματς στο CL που δεν σκόραρε ο Εμ'Μπαπέ, καθώς είχε βρει δίχτυα και στις δύο αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι, όπως και με την Ντόρτμουντ.

Επίσης, ήταν μόλις το 5ο ματς φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, που οι Μονεγάσκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ η "Γιούβε" δεν δέχτηκε γκολ για 6ο σερί ματς στην διοργάνωση.

Έχει κρατήσει λοιπόν το "μηδέν" και στα 5 νοκ-άουτ ματς ο Μπουφόν (στο τελευταίο του ομίλου έπαιξε ο Νέτο), ενώ η Γιουβέντους από τα 11 ματς φέτος στο Champions League έχει δεχτεί γκολ μόνο στα δύο. Ένα γκολ από τη Λιόν και ένα από τη Σεβίλλη, συνολικά έχει δεχτεί μόνο δύο γκολ σε 11 αγώνες, όσα γκολ δηλαδή χρειάζεται η Μονακό απόψε μόνο για να πάει το ματς στην παράταση.

Ο Αλεγκρί και ο Ζαρντίμ

Η Γιουβέντους είναι αήττητη στο Τορίνο στα τελευταία 22 ευρωπαϊκά ματς και αν απλά μείνει αήττητη για 23ο θα έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό του Champions League 2016-17.

Στην προσπάθεια των παικτών της "γηραιάς κυρίας" θα συνεισφέρει και ο Σάμι Κεντίρα, ο οποίος είχε χάσει τον πρώτο ημιτελικό λόγω τιμωρίας, έτσι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα άπαντες στην διάθεσή του, με εξαίρεση τους "κλασικούς" τραυματίες, Μάρκο Πιάτσα και Ντανιέλε Ρουγκάνι.

"Η Μονακό δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα παίξει ελεύθερα και θα δημιουργήσει προβλήματα, καθώς έχει παίκτες με σπουδαίο ταλέντο, κυρίως επιθετικά. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το το πρώτο ματς, καθώς κάναμε κάποια λάθη στο Μονακό", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στην συνέντευξη τύπου.

Από την πλευρά του ο Ζαρντίμ ανέφερε: "Πρέπει να επιτεθούμε χωρίς να κάνουμε κακές σκέψεις στο μυαλό μας. Στο πρώτο ματς είχαμε τον ίδιο αριθμών σουτ με την Γιουβέντους, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική. Προφανώς είναι πιο ώριμοι από εμάς, χάσαμε επειδή δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Αύριο (σήμερα) θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανό το όνειρο. Στόχος είναι ο τελικός και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και για το τι έχουν κάνει μέχρι τώρα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της Τρίτης".

Preview: Γιουβέντους - Μονακό

Όσον αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει στον Μποσίλια, ίσως τεθεί στην διάθεσή του ο Γκουίντο Καρίγιο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μεντί, όμως αναμένεται να είναι στην 11άδα.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Dani Alves, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Mendy, Jemerson, Glik, Sidibé; Bernardo Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar; Mbappé, Falcao.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη

Γιουβέντους - Μονακό [ 2-0]

Τετάρτη

Ατλέτικο - Ρεάλ [ 0-3]

*σέντρα στις 21:45

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

photos: Juventus FC twitter / UEFA Champions League twitter

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ