CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ζενίτ - Ντόρτμουντ

SAINT PETERSBURG, RUSSIA - FEBRUARY 24:  Head coach Juergen Klopp of Dortmund interacts with Robert Lewandowski during a training session ahead of the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between FC Zenit St. Petersburg and Borussia Dortmund on February 24, 2014 in Saint Petersburg, Russia.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - FEBRUARY 24: Head coach Juergen Klopp of Dortmund interacts with Robert Lewandowski during a training session ahead of the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between FC Zenit St. Petersburg and Borussia Dortmund on February 24, 2014 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ζενίτ και Ντόρτμουντ ανοίγουν το πρόγραμμα της Τρίτης στο Champions League με σέντρα στις 19:00. Δείτε νέα και πιθανές 11άδες, αλλά και το απολαστικό σόου του Γιούργκεν Κλοπ στην συνέντευξη τύπου με τον... άμπαλο μεταφραστή (videos)

Το ματς που συνοδεύει αυτό του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη είναι το Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Μπορούσια Ντόρτμουντ, το οποίο φυσικά δεν θα ξεκινήσει στην παραδοσιακή ώρα του Champions League (21:45), αλλά στις 19:00.

Το μόνο που μπορεί κανείς να πει για τις δύο ομάδες με σιγουριά είναι πως αμφότερες δεν είναι σε φόρμα. Από τη μία η Ζενίτ έχει να παίξει επίσημο ματς από το τελευταίο του ομίλου του Champions League στις 11 Δεκεμβρίου με την Αούστρια Βιέννης και από την άλλη η Ντόρτμουντ απλά δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης προέρχεται από βαριά ήττα στο Αμβούργο (3-0) και οι τρεις σερί νίκες που είχαν προηγηθεί είναι τεράστιο επίτευγμα, καθώς πριν από αυτές η Μπορούσια σε 7 αγωνιστικές είχε μόλις μία νίκη.

Βρίσκεται 20 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Μπάγερν, ενώ όσον αφορά στην Ζενίτ, η διακοπή του πρωταθλήματος στην Ρωσία την βρήκε στην κορυφή μαζί με την Λοκομοτίβ Μόσχας και έναν βαθμό πίσω τους την Σπαρτάκ Μόσχας (στις 8 Μαρτίου αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα.)

Λοντίγκιν ή Μαλαφέεβ;

Ο έμπειρος τερματοφύλακας, Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεβ, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, από τη άλλη όμως ο Γιούρι Λοντίγκιν που δεν έχει χάσει ματς ήταν πολύ καλός στους πρώτους μήνες του στην Ζενίτ και ο προπονητής τους, Λουτσιάνο Σπαλέτι, τόνισε στην συνέντευξη τύπου πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα παίξει.

Το νέο απόκτημα από την Ρουμπίν Καζάν, ο Χοσέ Σαλομόν Ροντόν, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ξεκινώντας στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ είχε χάσει την προπόνηση της Κυριακής λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Ο Σπαλέτι, ο οποίος είπε στους παίκτες του πως θα γράψουν ιστορία περνώντας για πρώτη φορά στα προημιτελικά, δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Ντάνι, Κριστιάν Ανσάλντι και Ρομάν Σιρόκοβ.

Ο παρτενέρ του Παπασταθόπουλου

Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ματς Χούμελς και αν δεν ρισκάρει την συμμετοχή του, τότε παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα είναι ξανά ο Μάνουελ Φρίντριχ.

Νοκ-άουτ είναι οι Μπλαστσικόβσκι, Γκιουντογάν και Σούμποτιτς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Έρικ Ντουρμ.

Ο Κλοπ και ο "άμπαλος" μεταφραστής!

Στην συνέντευξη τύπου ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πολλά προβλήματα με τον μεταφραστή, ένα από αυτά είναι πως δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει.

Ο Γερμανός προπονητής του είπε πως ελπίζει να μεταφράζει σωστά στα ρωσικά αυτά που λέει, εν συνεχεία τόνισε πως πιστεύει ότι δεν έχει δει στην ζωή του ούτε ένα ματς Champions League, για απαντήσει ο μεταφραστής: "Ναι, έχεις δίκαιο".

Μιλώντας αργότερα για το ματς ο Κλοπ ανέφερε: "Ας κρατήσουμε αυτό, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τον μεταφραστή".

Απολαύστε το video...

Οι πιθανές 11άδες

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Λόμπαρτς, Χουμπότσαν, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν, Σατόβ, Χουλκ, Αρσάβιν, Ροντόν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Μανουέλ Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Κελ, Νουρί Σαχίν, Μχιταριάν, Χόφμαν, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

Preview: Ζενίτ - Ντόρτμουντ

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των "16":

Τρίτη 18/02

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-4

Τετάρτη 19/02

Μίλαν - Ατλέτικο 0-1

Άρσεναλ - Μπάγερν 0-2

Τρίτη 25/02

Ζενίτ - Ντόρτμουντ (19:00)

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Τετάρτη 26/02

Γαλατάσαράι - Τσέλσι (21:45)

Σάλκε - Ρεάλ (21:45)

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

9 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ