ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προ των πυλών...

Προ των πυλών...
ιβανσιτς

Προ των πυλών... το μεταγραφικό "χτύπημα". Ο Σπάχιτς πρώτο φαβορί. Τεν Κάτε: "Διώκτες του τίτλου"

Ο Εμίλ Σπάχιτς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από κάθε πλευρά φέρεται να είναι το πρώτο μεταγραφικό "χτύπημα" του Παναθηναϊκού. Από την "πράσινη" ΠΑΕ τηρείται σιγή ιχθύος ενώ το όνομά του δεν διαψεύδεται όπως κάποια άλλα που έχουν βγει στο προσκήνιο.
Από την πλευρά του Βόσνιου αμυντικού της Λοκοματίβ Μόσχας, ο εκπρόσωπός του διαρέει ότι οι "πράσινοι" τον κρατούν... σφικτά για να τον αποκτήσουν και απομένουν ίσως και κάποιες μικρολεπτομέρειες.

"Ανοικτό" παραμένει ακόμα και το κεφάλαιο του Ζόνεφελντ με τον Τεν Κάτε να έχει μεσολαβήση και να περιμένει μαζί με τους ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας την απάντηση της Αϊντχόφεν αλλά και του αριστεροπόδαρου παίκτη για τον δανεισμό του έναντι ενός ικανοποιητικού ποσόύ κοντά στις 300.000 ευρώ.

Δύσκολα.... οι Λατίνοι σταρ

Σε ότι αφορά τους δύο σταρ από την Λατινική Αμερική, Παλάσιο και Νιλμάρ οι πιθανότητες να έρθουν στην χώρα μας είναι σχεδόν μηδαμινές. Οι δύο άσοι της Μπόκα Τζούνιορς και της Ιντερνασιονάλ, πλην των κασέ τους που φτάνουν απαγορευτικά νούμερα (και παρά τα όσα τόνισε ο κ. Βγενόπουλος) δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους στις οποίες νιώθουν πολύ καλά.

Σενάρια και για Πολιατσίνο

Τέλος στα μεταγραφικά... από την "γειτονική" Ιταλία, προέρχεται το νέο όνομα, αφού στέλνουν στον Παναθηναϊκό τον 28χρονο μέσο της Νάπολι, Μαριάνο Αντριάν Πολιατσίνο.

Ο Ουρουγουανός μέσος που αγωνίζεται και αριστερά και δεξίά έχει ιταλικό διαβατήριο και οι ιθύνοντες της ομάδας της Νάπολι, κοιτούν να τον αποδεσμεύσουν κάτι που λίγο έλειψε να το κάνουν παραχωρώντας τον στην Πάρμα.

Για τον εν λόγο παίκτη πάντως από την "πράσινη" ΠΑΕ διαψεύδεται κάθε λεπτομέρεια που αναφέρουν σε άρθρο τους τα ΜΜΕ της Ιταλίας.

Τεν Κάτε: "Να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε διώκτες"

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει του αυριανού ματς (16:45, Novasports1) με τον Πανθρακικό, με τον τεχνικό του "τριφυλλιού" να ανυψώνει το ηθικό των παικτών του και να δίνει το έναυσμα για "διπλό" στην Κομοτηνή.

" Να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε διώκτες του τίτλου. Δεν τα παρατάμε. Πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια (σ.σ. ξαναπαίζουν με Πανθρακικό για το Κύπελλο). Ολα είναι πιθανά στο πρωτάθλημα" υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός τεχνικός.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν τη προπόνηση της Παρασκευής με το καθιερωμένο ζέσταμα και στην συνέχεια έπαιξαν δίτερμα και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με στημένες φάσεις. Ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου ενώ θεραπεία ακολούθησε ο Γιάννης Γκούμας. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν πήρε μέρος στην προπόνηση καθώς ταλαιπωρείται από ίωση.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής του "τριφυλλιού" ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Εκτός αποστολής έμειναν οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Γιάννης Γκούμας, Σωτήρης Λεοντίου, Στέφανος Σιόντης και Κλέιτον Σίλβα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο 55χρονος τεχνικός εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιήσει τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο και Νίλσον ή Μελλίση στα δεξιά, τους Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα στην μεσαία γραμμή με τους Καραγκούνη και Νίνη στα άκρα. Μπροστά εκτός από τον Σαλπιγγίδη θέση διεκδικούν οι Μάντζιος, Ρουκάβινα.

Ιβανσιτς: "Ικανοποιημένος και χαρούμενος στον Παναθηναϊκό"

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η άποψη του Αντρέας Ιβανσιτς σε συνάρτηση με τις "σειρήνες" για τον παραγκονισμό του. Ο Αυστριακός μέσος φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σκαϊ 100,3" (η συνέντευξη του θα μεταδοθεί την Κυριακή 11/01 στις 18:00) και με δηλώσεις του, μίλησε για το συμβόλαιο που υπέγραψε με το "τριφύλλι" το καλοκαίρι που πέρασε.

Παράλληλα, ο "Μότσαρτ" τόνισε για την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, την προσεχή αντίπαλο των "πράσινων" στο Τσάμπιονς Λιγκ, Βιγιαρεάλ αλλά και το θέμα γηπέδου στο Βοτανικό.

Μερικά αποσπάσματα από όσα είπε ο μεσοεπιθετικός των "πράσινων":

- για την παραμονή του στο "τριφύλλι": " Το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψα το καλοκαίρι που πέρασε, αποτελεί απόδειξη πως και ο Παναθηναϊκός με ήθελε, αλλά και ο ίδιος επιθυμούσα την παραμονή μου.



Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε 3-4 χρόνια. Υπό αυτή την έννοια ποτέ μην λες ποτέ. Αυτή τη στιγμή όμως αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό.

Με το τωρινό σκεπτικό μου ίσως πρώτος στόχος για εμένα θα ήταν να μετακινηθώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, σε μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα. Όχι όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα".

- για το Τσάμπιονς Λιγκ και τα ματς στους "16" με την Βιγιαρεάλ: " Σεβόμαστε την Βιγιαρεάλ. Είναι μια εξαιρετική ομάδα από την καλύτερες στο ισπανικό πρωτάθλημα και με εμπειρία στο στη διοργάνωση. Οι πιθανότητες πρόκρισης όμως είναι μοιρασμένες. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο, όμως και ο Παναθηναϊκός από την άλλη διαθέτει πολύ αξιόμαχο σύνολο.

Μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Έχουμε ως σύνολο κάποια σημαντικά στοιχεία που βοηθούν σε αυτό. Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της, ομαδικότητα και καλή χημεία. Tα πάντα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια, έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε πολύ ψηλά".

- για την συνέχεια στο πρωτάθλημα και την διεκδίκηση του τίτλου: " Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, παρά τη διαφορά που μας χωρίζει από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Εμείς οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε.



Χάσαμε πολύτιμους βαθμούς εντός έδρας από ομάδες μικρότερης εμβέλειας και αυτός είναι ο βασικός λόγος που χάσαμε και πολύτιμο έδαφος. Πλέον κοιτάμε μπροστά. Σχετικά με τα ντέρμπι που δώσαμε μέχρι τώρα, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους μας χωρίς τελικά να φτάσουμε στη νίκη".

- για το γηπεδικό...: " Έχω δει πάρα πολλές μακέτες και φωτογραφίες του νέου γηπέδου και σίγουρα με ενθουσιάζει η προοπτική να αγωνιστώ σε αυτό. Ανυπομονώ να το δω από κοντά όταν ολοκληρωθεί.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να έχει ένα δικό του γήπεδο, μια έδρα που θα την αισθάνεται κανείς σαν το σπίτι του.

Ένα γήπεδο που ο αντίπαλος θα έρχεται φοβισμένος από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργείται. Είναι διαφορετική η αίσθηση που σου προκαλεί κάτι τέτοιο".

- για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008: " Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία να φιλοξενήσουμε το EURO στην πατρίδα μας. Ήταν τρία ξεχωριστά ματς αυτά που δώσαμε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου αγωνίστηκε καλά σε όλα τα παιχνίδια, αλλά δεν ήρθαν θετικά αποτελέσματα. Δεν διαθέταμε νομίζω την εμπειρία για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ελπίζω, πάντως, ότι θα έχουμε αρκετές επιτυχίες στο μέλλον σε άλλες διοργανώσεις".


















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ