ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Έχει καλές ιδέες ο Αδαμίδης"

Χιμένεθ: "Έχει καλές ιδέες ο Αδαμίδης"

H ΑΕΚ προχωράει την υπόθεση του Μανόλο Χιμένεθ καθώς ο Σταύρος Αδαμίδης επέστρεψε από το Παρίσι, μετά το ραντεβού με τον Πολ Λε Γκουέν, συναντήθηκε με τους συνεργάτες του και κατέληξαν στον πρώην προπονητή της Σεβίλλης. "Ναι, είμαστε πολύ κοντά" επιβεβαίωσε ο Ισπανός μιλώντας στο Sport24.gr και ίσως μέχρι την Πέμπτη (το αργότερο την Παρασκευή) έρχεται στην Αθήνα.

Η ΑΕΚ διάλεξε τον Μανόλο Χιμένεθ που θα είναι ο νέος προπονητής της "Ένωσης" μετά από την απόφαση του Σταύρου Αδαμίδη και των συνεργατών του. "Ναι έτσι είναι" λέει στο Sport24.gr ο Ισπανός προπονητής!

Στον Μανόλο Χιμένεθ κατέληξε η ΑΕΚ. Ο 46χρονος προπονητής είναι η τελική επιλογή του Σταύρου Αδαμίδη και θα διαδεχθεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ ελήφθη πριν από λίγο, στη σύσκεψη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους συνεργάτες του στα Γραφεία της ΑΕΚ τους οποίους και ενημέρωσε για το ραντεβού και τις διαπραγματεύσεις με τον Πολ Λε Γκουέν.

Με τον Χιμένεθ, η ΑΕΚ μπαίνει σε μια διαφορετική εποχή καθώς δίνει τα ηνία σε έναν προπονητή που έρχεται κατευθείαν από την Ισπανία, με μοναδικό -ίσως- μειονέκτημα το ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ στο εξωτερικό. Κάπως έτσι πήραν τέλος και οι φήμες που ήθελαν και τον Πολ Λε Γκουέν να έχει πει το ναι στον κ.Αδαμίδη! Εδώ που τα λέμε θα ήταν και λίγο παράδοξο να υπάρξει και ένα τέτοιο δίλημμα!

Το Sport24.gr, επικοινώνησε με τον Μανόλο Χιμένεθ το βράδυ της Τετάρτης και είχε μαζί του την εξής συνομιλία:

- Κύριε Χιμένεθ, στην Αθήνα λέγεται ότι είσαστε προ των πυλών της ΑΕΚ

"'Ναι, το επιβεβαιώνω. Είμαστε, πλέον, πολύ κοντά κι αυτή τη στιγμή ο μάνατζέρ μου Άλβαρο Τόρες συζητάει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας. Πιστεύω ότι το θέμα θα τελειώσει θετικά και για τις δυο πλευρές".

- Υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί η συμφωνία σήμερα;

" Δεν το ξέρω. Κι οι δυο πλευρές πάντως δεν έχουν πολυτέλεια να χάσουν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι είτε σήμερα, είτε αύριο, θα έχουμε ολοκληρώσει"

- Θα έρθετε στην Αθήνα;

"Στην Αθήνα θα έρθω για να πιάσω δουλειά στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Αυτή τη στιγμή, όπως σας είπα, βρίσκομαι στο Αραάλ, ενώ ο Άλβαρο Τόρερς είναι στη Σεβίλλη κι από κει μιλάει με την ΑΕΚ. Μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά θα πάρω το αεροπλάνο".

"
Θα κάνουμε κάτι καλό"

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο, ο Χιμένεθ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και άρχισε να μιλάει, σχεδόν, σαν προπονητής της ΑΕΚ: "Θέλω να υπογραμμίσω ότι έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Αδαμίδη. Μαζί μιλήσαμε μόνο για ποδόσφαιρο, καθώς τις λεπτομέρειες του συμβολαίου τις έχει αναλάβει ο ατζέντης μου. Διαπίστωσα ότι έχει εξαιρετική σκέψη για το ποδόσφαιρο και νομίζω πως κάπου έχουμε ταύτιση απόψεων. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί μου προσφέρει μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι πολύ καλό..."

Ο 46χρονος κόουτς φαίνεται πως έχει πλήρη εικόνα της ΑΕΚ (προφανώς από dvd που έχει παρακολουθήσει): "Για μένα η ΑΕΚ είναι μια πρόκληση, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω εκτός Ισπανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχω μια αρκετά σαφή άποψη για τις δυνατότητες της ομάδας και πιστεύω πως αν συνδυάσουμε τη σκληρή δουλειά και την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της ομάδας θα υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα".

Αδαμίδης: "Θεωρήσαμε ότι ήταν ο κατάλληλος"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Αδαμίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μανόλο Χιμένεθ, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

"Βρεθήκαμε στο ευχάριστο δίλημμα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς προπονητές, αλλά θεωρήσαμε ότι τη δεδομένη στιγμή ο κατάλληλος ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ.

Πιστεύουμε πως έχει όλα τα προσόντα για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες. Περιμένουμε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που πιστεύει πως μπορεί να πετύχει με την ομάδα, όπως την έχει παρακολουθήσει ήδη",
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1964 στο Αραάλ της Σεβίλλης. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σεβίγια, έπαιξε για μια τριετία στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, Sevilla B και το 1984 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στη οποία αγωνίστηκε για 13 περιόδους (354 επίσημα ματς) ως αριστερό μπακ μέχρι το 1997. Το 1997-98 πήγε στην Χαέν και στο τέλος της σεζόν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Χιμένεθ πέρασε από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της «furia roja» το 1988. Έχει 15 συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 1990

Από το 2000 ανέλαβε ως προπονητής την Sevilla Atletico (πρώην Sevilla B) και στα 7 χρόνια της παραμονής του την ανέβασε μέχρι την Segunda B. Τον Οκτώβριο του 2007, όταν ο Χουάντε Ράμος έφυγε για την Πρέμιερ και την Τότεναμ, ο πρόεδρος της Σεβίγια, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, του πρόσφερε τη θέση του τεχνικού της πρώτης ομάδας.

Ο Χιμένεθ δέχτηκε πάμπολλες φορές αρνητικές κριτικές από τον τοπικό Τύπο για το ελάχιστα θεαματικό παιχνίδι της ομάδας, όμως ο Ντελ Νίδο τον χαρακτήρισε ως τον "Βενγκέρ του Αραάλ", υπονοώντας ότι θα τον κρατούσε πολλά χρόνια στην τεχνική ηγεσία. Η περίοδος 2008-09 υπήρξε η πιο πετυχημένη του Χιμένεθ, αφού η Σεβίγια τερμάτισε στην 3η θέση της Πριμέρα παίρνοντας την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άτυχα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Σεβίγια από την ΤΣΣΚΑ στη φάση των "16" ανάγκασαν τον Ντελ Νίδο να το πάρει απόφαση και να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ