ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προετοιμασία... στους -7

Προετοιμασία...  στους -7
Ίβανσιτς

Με τον τραυματισμό του Αντρέας Ίβανσιτς, οι απουσίες των "πράσινων" έφτασαν τις επτά για τον Ζοσέ Πεσέιρο.

Ο χθεσινός τραυματισμός του Ίβανσιτς είναι ο τρίτος μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι Μόρις, Γκονζάλες, Τσίγκας οι οποίοι επίσης δε θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα, αλλά και οι Νίνης, Δημούτσος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Μόρις ο πρώτος

Ήταν 13 Ιουλίου όταν ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλούσε για τα απρόοπτα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Μόρις τον οποίο έχανε πριν τον γνωρίσει. Από τα video και τις συζητήσεις με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, είχε αντιληφθεί ότι επρόκειτο για ένα βασικότατο στέλεχος της πράσινης άμυνας.

Ωστόσο το πρόβλημα στους κοιλιακούς τον έφερε στο χειρουργίο του Μονάχου. Έτσι, ο στυλοβάτης της άμυνας του Παναθηναϊκού αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς κοντά στα μέσα Σεπτέμβρη και σίγουρα μετά την τρίτη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ (16/9) στη Λεωφόρο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το γεγονός ότι θα έχει χάσει ολόκληρη την προετοιμασία θα τον έχει φέρει πολύ πίσω από τους συμπαίκτες του και στην πραγματικότητα η καθολική επιστροφή του στην πράσινη ενδεκάδα δε μπορεί να υπολογίζεται στα μέσα του ένατου μήνα, αλλά αρκετά αργότερα.

Πάντως στα θετικά είναι η πολύ καλή σωματική διάπλαση και τα φυσικά προσόντα του Μόρις γεγονός που κάνει τους ανθρώπους του τριφυλλιού πιο αισιόδοξους. Όπως και να'χει, αυτό έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη απόκτησης αμυντικού που ήδη έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς θα έπρεπε να ψάχνει και για δεύτερο.

Αχ, αυτός ο αγκώνας...

"Συνεχίζουμε τις κινήσεις μας για την ενίσχυση της ομάδας με κεντρικούς αμυντικούς και θα πάρουμε δύο παιδιά από τους νέους για να προπονούμαστε", είπε στις 13/7 ο Πεσέιρο και όντως πήρε μαζί του στην προετοιμασία τους Σιόντη και Κατράνα. Που να ήξερε όμως τι άλλο θα του έμελλε να πάθει;

Ο Στέφανος Σιόντης με την παρουσία του στο Ιβερντόν κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του προπονητή του και κάθε μέρα παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος. Η μοίρα όμως του είχε κλείσει το μάτι όσο η ομάδα ήταν ακόμα στην Παιανία.

Βλέπετε το πάθος του μικρού ξεχείλιζε κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησης. Ήταν μια δυνατή κόντρα με έναν συμπαίκτη του, η οποία τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και να πέσει σε κάτι σίδερα, με αποτέλεσμα να κάνει ράματα.

Ε, και; Το ταυρί χρειάστηκε μόλις δυο μέρες ξεκούρασης και αμέσως μπήκε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς. Η προετοιμασία συνεχιζόταν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί αναμένονταν από ώρα σε ώρα, από ώρες σε ώρες... Ο Σιόντης φώναζε παρών.

Ο πρώτος αμυντικός ήρθε στις 30/7 και άκουγε στο όνομα Ενακαρχίρε. Την ίδια ώρα η μοίρα έπαιζε άσχημο παιχνίδι στον Σιόντη, καθώς την ίδια μέρα σε μια φάση στην προπόνηση, έπεσε άτσαλα στο έδαφος προσπαθώντας να στηρίξει όλο το σώμα του στο χέρι του με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα πρώτου βαθμού στον αγκώνα.

Οι εξετάσεις μίλησαν για αποχή από τους αγωνιστικούς ρυθμούς για περίπου δύο μήνες (και αυτός). Συνεπώς χρόνος επιστροφής περί τα τέλη Σεπτέμβρη. Με μισή προετοιμασία στα πόδια του και με όχι τόσο νευραλγικό για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα τραυματισμό ο Σιόντης δε θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί άμεσα στην ομάδα.

Η ουσία του πράγματος όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο αμυντικούς, τον Γκούμα και τον Ενακαρχίρε, με την προσθήκη των Κατράνα (ο οποίος ήταν εξαιρετικός με τη Λωζάννη) και Πάγκαλη. Η ανάγκη για την απόκτηση κι άλλου κεντρικού αμυντικού κρίνεται επιτακτική, εκτός αν ο Πεσέιρο κρίνει ότι η ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί στις 26 Αυγούστου με αυτό το καρέ στην άμυνα.

Αν συνυπολγιστεί φυσικά και ο χρόνος προσαρμογής και προετοιμασίας για οποιοδήποτε νέο πρόσωπο, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως το πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, μόνο μικρό δεν είναι.

Σοκ με Ίβανσιτς

Η προσθήκη του Ενακαρχίρε και η πιθανή απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού είχε επαναφέρει την αισιοδοξία στους ανθρώπους της ομάδας. Κι όμως, λες και κάποιος ή κάτι, δε θέλει να δει τους πάντες γύρω από την ομάδα να χαμογελούν, ήρθε ο τραυματσιμός του Ίβανσιτς στο χθεσινό φιλικό με την Λωζάννη.

Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, ήτοι ενάμιση με δύο μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Η αγωνία για την επίσημη ανακοίνωση φτάνει στο κατακόρυφο. Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά φέτος στον Αυστριακό μέσο και μια πιθανή απώλεια του θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα. Ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φίλιππος Δάρλας που αντικατέστησε τον "Ίβ" στο χθεσινό φιλικό προερχόταν και αυτός από απουσία αρκετών ημερών...

Μόνιμα εκτός Έκι- Τσίγκας
Στο ιατρικό δελτίο εξάλλου βρίσκονται και οι μόνιμοι Γκονζάλες και Τσίγκας. Ο πρώτος λείπει ουσιαστικά ένα χρόνο, από τον τραυματισμό του στο περσινό φιλικό προετοιμασίας με τον Απόλλωνα στην Παιανία και η επιστροφή του υπολογίζεται στα τέλη Σεπτέμβρη.

Ωστόσο η προσαρμογή του και η επαναφορά της αγωνιστικής του κατάστασης πριν τον τραυματισμό, αλλά και το ψυχολογικό εξαιτίας της υποτροπής, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πως θα παρουσιαστεί ο Έκι με την επάνοδο του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο δεύτερος έχει αρχίσει κι αυτός να ανεβάζει ρυθμούς, αν και ακόμη ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλούν για πλήρη ετοιμότητα του επιθετικού στις αρχές Οκτώβρη

Και να'ταν μόνο αυτά...
Ο Ζοζέ Πεσέιρο όμως πέρα από τους τραυματίες δεν είχε και στη διάθεση του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ούτε τους δύο φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Νέων, Νίνη και Δημούτσο. Βρισκόμαστε δηλαδή στους μείον επτά ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή.

Εξάλλου μπορεί από την Παιανία να έφυγαν δέκα ποδοσφαιριστές που είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στην ομάδα, αλλά οι μεταγραφές είναι επτά εκ των οποίων οι δύο είναι οι νεαροί Καρνέζης και Δημούτσος.

Το παρόν ρόστερ

Συμπερασματικά οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους δούλεψε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τους οποίους θα έχει στην αρχή της σεζόν ο Ζοζέ Πεσέιρο είναι οι εξής:

Μάριο Γκαλίνοβιτς, Μίκαελ Νίλσον, Σεμπάστιαν Ρομέρο, Άντονι Σέριτς, Λουκάς Βύντρα (υπάρχει ενδιαφέρον της Χέρτα), Γιάννης Γκούμας, Φίλιππος Δάρλας, Σωτήρης Λεοντίου, Βαγγέλης Μάντζιος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Αρκάντιους Μάλαρζ, Νταμέ Εντογιέ, Γιώργος Καραγκούνης, Μαρσέλο Μάτος, Ορέστης Καρνέζης και οι νέοι Γιώργος Τσίτσης, Αυγερινός Κατράνας, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Πάγκαλης.

Με πέντε τραυματίες, τους Νασίφ Μόρις, Αντρέας Ίβανσιτς, Στέφανο Σιόντη, Θανάση Τσίγκα, Έκι Γκονζάλες, δύο απόντες λόγω εθνικών υποχρεώσεων, τους Νίνη, Δημούτσο και με μεταγραφικές εκκρεμότητες, ο Πεσέιρο θα έχει 15 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και τέσσερις νέους συν τον Καρνέζη, πανέτοιμους...














































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ