ΠΑΟΚ

Προηγείται η εξυγίανση

Προηγείται η εξυγίανση
Βεζυρτζής-Κούδας

Ο Βεζυρτζής ζήτησε από την Πολιτεία ρύθμιση των χρεών και ο κόσμος να βοηθήσει μέχρι να βρεθεί επενδυτής

" Δε ζητάμε χάρη από κανένα, ζητάμε τη βοήθεια όλων και μέσα από νόμιμους τρόπους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημά μας. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια προβλήματα, που ποτέ δεν ξαναείχε στα 80 χρόνια ιστορίας. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε σαν ΠΑΟΚτσήδες, χωρίς ιδιαίτερα συμφέροντα, να κάνουμε αξιόπιστο τον ΠΑΟΚ με μια εικόνα, που θα μπορέσει να βρει επενδυτή", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Πρόσθεσε ότι ήρθε να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, όχι να παραμείνει, τονίζοντας " δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να μείνουμε εσαεί, ούτε για να είμαστε διοίκηση, δεν είμαστε επενδυτές. Ούτε να συμφωνήσουμε για τα έξω από τον ΠΑΟΚ θέματα, όπως το γήπεδο. Αν μπορούμε, θα βοηθήσουμε και εκεί. Ήρθαμε για να βγάλουμε το καρό από τη λάσπη και δυστυχώς είναι πολύ βουλιαγμένο".

Κάλεσε όσους αγαπούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σταθούν στο πλευρό της, λέγοντας " έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες, είμαστε μαθημένοι, αλλά αυτές φαίνονται ανυπέρβλητες. Αφήστε ότι πικρίες έχετε μεταξύ σας και βοηθήστε μας να περπατήσουμε τον ΠΑΟΚ. Έτσι ώστε στο τέλος της θητείας μας βρεθεί ένα όνομα που θα ταιριάζει στην ιστορία του ΠΑΟΚ και να επενδύσει, όχι χάνοντας τα χρήματά του, αλλά να κερδίσει κιόλας".

Ο Νίκος Βεζυρτζής ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κανένα νέο σχετικά με υποψήφιους επενδυτές που θα βοηθήσουν την ομάδα, με το άλλοτε "αφεντικό" στο τμήμα μπάσκετ να ξεκαθαρίζει:

" Έχουν ακουστεί πάρα πολλά ονόματα, πολλές φορές με πιάνουν τα γέλια. Σταματήστε να ασχολείστε με τα ίδια ονόματα. Δεν υπάρχει κάτι το ουσιώδες, κάτι το σοβαρό. Και σοβαρό θα υπάρχει όταν αυτός που θα ασχοληθεί θα έχει τέτοια αξιοπιστία και δύναμη που θα καθίσει μαζί μας να συζητήσει. Εμείς ό,τι κάνουμε θα είναι στο φως".

Ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει ευτυχισμένα Χριστούγεννα φέτος, οι άνθρωποι του όμως ελπίζουν ότι από το ξεκίνημα του 2007 θα ελαχιστοποιούνται σιγά σιγά τα προβλήματα, ώστε κάποτε να εκμηδενιστούν τα χρέη.

" Σε δέκα μέρες θα μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα, καθώς θα βάλουμε μια διεθνή αξιόπιστη εταιρία να ελέγξει και να ξέρουμε πόσα είναι τα χρέη. Ας σταματήσουν όλοι να είναι λογιστές στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση σας δίνει την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα με οφειλές τύπου Φρίνγκερ ή πρόστιμα. Είμαστε πρωταθλητές στα πρόστιμα, τα οποία πρέπει να πληρωθούν. Αυτά δεν είναι θέμα ποιας διοίκησης είναι, αλλά άπτονται του αγωνιστικού της ομάδας".



Ο ΠΑΟΚ ζητάει ρύθμιση των χρεών του, με τον Βεζυρτζή να λέει "ο ΠΑΟΚ δεν είναι επαίτης. Απαιτεί να γίνει ρύθμιση του πρωτογενούς χρέους που είναι περίπου της τάξεως 13-14 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 25 που είμαστε χρεωμένοι στο μαύρο πίνακα, με συσσωρευμένα χρέη και προσαυξήσεις. Αν δε δοθεί αυτή η λύση στον ΠΑΟΚ δεν θα έχει τύχη στο μέλλον. Θα υπάρχουν μόνο μπαλώματα. Η προτεραιότητά μας λοιπόν είναι η εξυγίανση του ΠΑΟΚ."

Κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πληρώσει τα πρόστιμα, λέγοντας χαρακτηριστικά "Πρέπει όλοι να βοηθήσετε αυτό το σωματείο, μέχρι να βρεθεί ένας άγιος άνθρωπος που θα πάρει το σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ με έναν μεγάλο επενδυτή και με τον κόσμο του, μπορεί να γίνει ο Μέγας Αλέξανδρος".

Αρκετοί σύλλογοι βοηθήθηκαν από με ρυθμίσεις. Το μοντέλο Νικολαΐδη μπορεί να εφαρμοστεί και στον ΠΑΟΚ, με τον Βεζυρτζή να λέει " και μένα αν μου χαρίσουνε τα χρέη, 50 μοντέλα διοίκησης θα κάνω. Και δε ζητάμε να μας χαρίσουν τίποτα. Απλά να εξαλειφθούν οι προσαυξήσεις και να πληρώσουμε το πρωτογενές κεφάλαιο. Το τεράστιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οικονομικό. Εμείς είμαστε τώρα διοίκηση και υπογράφουμε τρία άτομα, εγώ, ο κ. Οικονομίδης και ο κ. Τρυφωνίδης για οτιδήποτε γίνει. Έχουμε το εκπληκτικό να βγαίνουν αποφάσεις εναντίον μας και δεν κάναμε έφεση. Ο ΠΑΟΚ χρωστάει 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρώην παίκτες και προπονητές, τη στιγμή που τόσο είναι το μπάτζετ ομάδων Α' Εθνικής".















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ