ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προς αθώωση...

Προς αθώωση...
σαλπιγγιδης

Την Τρίτη 21/8 θα εκδικαστεί η υπόθεση της κόκκινης του Σάλπι ώστε να αποδειχτεί το λάθος

Το φύλλο αγώνα της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λάτσιο βρίσκεται από τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε αυτό έχει γραφτεί και η αυστηρή σε σχέση με όλο το ματς αποβολή του Δημήτη Σαλπιγγίδη.
Σύμφωνα με την αναφορά λοιπόν του διαιτητή ο Σαλπιγγίδης "...κλώτσησε αντίπαλο, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και του έδειξα την κόκκινη κάρτα". Βέβαια, όποιος είδε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει ήδη διαπιστώσει ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον αμυντικό της Λάτσιο στα πλαίσια του παιχνιδιού και ουδέποτε κτύπησε ηθελημένα τον αντίπαλο του.

Η ιστορία και ο... άρχοντας της αναμέτρησης όμως έγραψαν πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και για τον λόγο αυτό πρέπει να τιμωρηθεί.

Την Τρίτη λοιπόν στις 21 Αυγούστου η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για όλα τα εκκρεμή θέματα μεταξύ των οποίων και σημαντικότερο είναι αυτό του Σαλπιγγίδη. Η απόφαση αναμένεται να βγει την ίδια μέρα της εκδίκασης, με άγνωστο το αν ο Παναθηναϊκός θα πρoχωρήσει σε έφεση. Η ποινή πάντως είναι εφέσιμη, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την οριστική απόφαση...

Στην εκδίκαση, όπως όλα δείχνουν θα παρευρεθεί για να καταθέσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ενώ στις προθέσεις της ΠΑΕ είναι να παρουσιαστεί και το βίντεο της αναμέτρησης, με τη συγκεκριμένη φάση, που αποδεικνύει το ψευδές της αναφοράς στο φύλλο αγώνα.

Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η FIFA για τέτοιες περιπτώσεις, λανθασμένες ή μη, προτάσσει (και δεν επιβάλλει) στην κάθε ομοσπονδία να τιμωρεί με ποινή μιας αγωνιστικής τον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή, με υπεύθυνη για την απόφαση αποκλειστικά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάθε χώρας, εν προκειμένω την ΕΠΟ. Ανάλογα λοιπόν με την κρίση της Πειθαρχικής Επιτροπής, υπάρχει και η περίπτωση του προστίμου, η οποία δεν έχει και τις περισσότερες των πιθανοτήτων μαζί της , αλλά έχει.

Με ένα στόμα: "Θα είμαστε έτοιμοι"
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, παρά την ήττα και τη μέτρια εμφάνιση στο φιλικό με τον Ατρόμητο δε χάνουν την αισιοδοξία τους και δηλώνουν πως στο παιχνίδι της πρεμιέρας ο Παναθηναϊκός θα είναι πανέτοιμος. Ν'Ντιογέ, Δημούτσος, Νίλσον και Ενακαρίρε κινήθηκαν στο ίδιο μήκοπς κύματος.

Νταμέ Ν'Ντιογέ: "Σημασία έχει να παίζει καλά η ομάδα και να κερδίζει σε κάθε αγώνα και όχι τόσο η δική μου απόδοση. Μου αρέσει να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θέλω να κάνω και στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει να σκοράρω και για αυτόν τον λόγο προσπαθώ να έχω καλή απόδοση στο παιχνίδι μου. Θέλω να σκοράρω και στον πρώτο αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε έτοιμοι στο ντέρμπι της πρεμιέρας και θα προσπαθήσουμε για την νίκη, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τον κόσμο της ομάδας μας."



Mίκαελ Νίλσον: "Θα είμαστε 100% έτοιμοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πέρσι τους κερδίσαμε δύο φορές και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνει το ίδιο και φέτος. Στον σημερινό (σ.σ. Δευτέρα 13/8) φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο, μας έλειπε η φρεσκάδα στο παιχνίδι μας και κυρίως στο β' ημίχρονο όπου δεν παίξαμε καθόλου καλά."



Ζόζεφ Ενακαρίρε: "Θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και εγώ προσωπικά, δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι σε θέση να αγωνιστώ όποτε μου ζητηθεί από τον προπονητή μου."



Ελίνι Δημούτσος: "Δεν έχει καμία σημασία που χάσαμε στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιξαν πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι τώρα, αρκετό χρόνο συμμετοχής και ήταν ανέτοιμοι. Είμαστε κουρασμένοι από την προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια, στην πρεμιέρα όμως θα είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό."



Τραυματίες και Διεθνείς προβληματίζουν ενόψει πρεμιέρας
Σήμερα το πρωΐ οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν για αρκετή ώρα στο φιλικό με τον Ατρόμητο έκανα αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχυδύναμης και παιχνίδια με μπάλα σε μικρούς χώρους. Ενώ στο τέλος του προγράμματος έκανα και αυτοί με τη σειρά τους αποθεραπεία.

Από το ιατρικό δελτίο της προπόνησης του Παναθηναϊκού, γνωστοποιείται πως ο Ίβανσιτς με τον Σέριτς έκαναν θεραπεία, ο Ρομέρο, ο Μάτος, ο Μόρις, ο Τσίγκας, ο Δάρλας και ο Σιόντης προπονήθηκαν ατομικά με τον Αργεντίνο και τον Βραζιλιάνο να αναμένεται να επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα την Πέμπτη. Το τελευταίο θύμα ο Ρομέρο έχει ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο, το οποίο δεν είναι ανησυχητικό.

Κλήση για Νίλσον
Εκτός όμως από τους τραυματισμούς, ο Πεσέιρο έχει να αντιμετωπίσει κι άλλο ένα πρόβλημα και αυτό δεν είναι άλλο από τις κλήσεις πολλών ποδοσφαιριστών του στις εθνικές τους ομάδες. Έτσι σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ fax το οποίο καλεί τον Μίκαελ Νίλσον για τον εντός έδρας φιλικό αγώνα ανάμεσα στην Σουηδία και τις Η.Π.Α που θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ήτοι τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα.

Εξάλλου στην Εθνική Ελπίδων έχουν κληθεί από τον Στέλιο Αποσπόρη οι Νίνης, Δημούτσος, για το φιλικό της Τρίτης με τη Βουλγαρία, με τους ιθύνοντες την πράσινη ΠΑΕ να περιμένουν και τις κλήσεις του Ότο Ρεχάγκελ για το φιλικό της επόμενης Τετάρτης ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Ισπανία. Ακόμη, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς θα απουσιάζει για το φιλικό της Κροατίας με τη Βοσνία.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν από το ντέρμπι της 26ης Αυγούστου ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού θα δουλεύει με το μισό του ρόστερ αν συνυπολογιστούν τραυματίες και διεθνείς.

Δυσκολίες στο Βύντρα-Πόκερ

Ακολουθώντας την τάση της εποχής που ακολουθεί πλέον πολύς κόσμος και δεν είναι άλλη από το πόκερ, το Γερμανικό site reviersport παρομοιάζει τις δυσκολίες που προκύπτουν για τη μεταγραφή του Βύντρα από τον Παναθηναϊκό στη Χέρτα, με τις δυσκολίες του δημοφιλούς πλέον χαρτοπαιγνίου.

























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ