ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα η Μακάμπι

Πρώτα η Μακάμπι
INTIME SPORTS

Αναμφισβήτητα οι μεταγραφές είναι εκείνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Όμως, βλέποντας το χθεσινό ευρωπαϊκό ματς των "ερυθρόλευκων" με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάθε άλλο παρά ήσυχος μπορεί να είναι ο κόσμος για τον επαναληπτικό στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα (5/8).

Το ρευστό αποτέλεσμα (2-1) του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και η μέτρια αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, μεταφέρει τα σχέδια για την υλοποίηση των μεταγραφικών κινήσεων μετά από το ματς στο Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα αυστηρό πέναλτι ή αν προτιμάτε από μία απόφαση που ο Σκωτσέζος ρέφερι, Ντάγκλας ΜακΝτόναλντ, δύσκολα θα έδινε σε ένα γεμάτο "Καραϊσκάκης".

Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν δεν έπεισαν με την αγωνιστική τους εικόνα. Κάτι που έπραξαν στο δεύτερο μέρος. Αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι η ρεβάνς, διότι η Μακάμπι έδειξε ότι είναι ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, η οποία ξέρει αρκετά καλά να κλείνει τους διαδρόμους. Βέβαια, ένας σοβαρός και πειθαρχημένος Ολυμπιακός δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και θα περάσει στα play off του Europa League. Γι' αυτό και μιλάμε για συγκέντρωση. Δε χρειάζεται έπαρση και ειδικά όταν υπάρχει στη... μέση και ένα σκορ το οποίο κρύβει παγίδες.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Μαρινάκης είχε δηλώσει πριν από την έναρξη των αγώνων ότι προτεραιότητα είχε η Μακάμπι και μετά οι μεταγραφές. Προφανώς γνωρίζει πολύ καλά τα... στραβά μονοπάτια που μπορεί να πάρει η ομάδα του χωρίς να το καταλάβει. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τα βαδίσει. Οπότε, δικαιολογημένα ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ είχε επιστήσει την προσοχή όλων στο συγκεκριμένο ματς. Και πλέον μετά το ρευστό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι η ανάγκη να μετατεθεί η όποια κουβέντα για τις μεταγραφές μετά τον επαναληπτικό είναι επιτακτική.

Αναζητούνται δύο παίκτες

Την επομένη του αγώνα με τη Μακάμπι (30/7) ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης επιβεβαίωσε το λογικό. Ότι θα γίνουν ακόμα 1-2 μεταγραφές.

Αυτές έχουν να κάνουν με τον αμυντικό χαφ και τον επιθετικό. Όσον αφορά τη θέση για το κέντρο, ο Ν' Νταγιέ είναι ο παίκτης που φαίνεται να καλύπτει τα "θέλω" της ΠΑΕ. Ποια είναι αυτά; Είναι νέος, ταλαντούχος, μπορεί να προσφέρει άμεσα και γιατί όχι να αποδειχθεί σε νέο Γιάγια Τούρε.

Με το θέμα του επιθετικού τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ή τουλάχιστον αυτό προέκυψε μετά την επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας στο ματς με την Μακάμπι. Ο Μαρινάκης φαίνεται να θέλει να φέρει έναν δεινό επιθετικό, που θα σκοράρει με την ευχέρεια που το έκανε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, κλείνοντας μέσα σε μια χρονιά δύο πληγές που πέρσι πόνεσαν πολύ την ομάδα. Αυτές είναι η αριστερή πλευρά και η επίθεση.

Επιθυμία επίσης του 'Εβαλντ Λίνεν είναι οι νέοι που δεν θα παραμείνουν στην πρώτη ομάδα, να πάνε κάπου που θα αγωνίζονται κάθε Κυριακή. Γι' αυτό το λόγο ο Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τους Σοϊλέδη, Νικλητσιώτη και Βασιλόγιαννη ώστε να συζητήσουν για την ομάδα που θα δοθούν δανεικοί.

Φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης

Στην προπόνηση της Παρασκευής (30/7) πήραν μέρος οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν σε όλο ή καθόλου στο ματς με την Μακάμπι. Οι υπόλοιποι είχαν ρεπό παίκτες είχαν ρεπό, καθώς ακολουθεί και η φιλική αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ρέντη το Σάββατο (31/7, 19:00). Στις 17:00 θα προπονηθούν οι παίκτες που δεν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο ματς με τους "Αρκάδες".

Ο Βαλεριάνος συνέχισε να προπονείται βάσει του προγράμματος αποκατάστασης που του έχουν δώσει οι θεράποντες γιατροί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ