ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πρόταση για 18 ομάδες από την ΠΑΕ

Πρόταση για 18 ομάδες από την ΠΑΕ
Πανσερραϊκός-Πανηγυρικό

Επιστολή με θέμα την άυξηση των ομάδων της Super League από 16 σε 18 απέστειλε στους αρμόδιους φορείς η ΠΑΕ

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Κύριοι,

Με αφορμή την από 04.05.2009 επιστολή της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με την οποία έχει καταθέσει υπ’ όψιν του Συνεταιρισμού , της Ε.Π.Ο. και όλων των ομάδων της Β’ Εθνικής , δύο προτάσεις σχετικά με την διεξαγωγή των play offs και play outs οι οποίες προτείνεται να εφαρμοστούν από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ , με την προϋπόθεση το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί άμεσα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2009-2010 , καθώς η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη.

Σας παραθέτουμε μερικούς λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι η άμεση εφαρμογή αυτών των προτάσεων από την περίοδο 2009-2010 είναι σημαντική.

1. Με τη λήξη του Πρωταθλήματος οι ομάδες περιέρχονται σε αγωνιστική απραξία για 4-5 μήνες με πολλές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League όσο και στις υπόλοιπες.

2. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 4-5 μηνών οι ομάδες έχουν μεγάλη οικονομική ζημία λόγω της απώλειας εσόδων από εισιτήρια , τηλεοπτικά, διαφημίσεις μπουτίκ , κυλικεία κ.τ.λ.

3. Υπάρχει διαφημιστική αποχή και απώλεια χορηγών στην καλύτερη εμπορική περίοδο για ορισμένα προϊόντα όπως π.χ. παγωτά , αναψυκτικά , αθλητικά είδη κ.τ.λ.

4. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι δύο καλύτεροι μήνες για ποδόσφαιρο λόγω των καιρικών συνθηκών και δυνατότητας διεξαγωγής νυχτερινών αγώνων και επομένως με μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων .

5. Ο Ο.Π.Α.Π. θα έχει περισσότερους αγώνες για εκμετάλλευση.

6. Το Πρωτάθλημα της Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

7. Όλα αυτά δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τις υπόλοιπες 16 ομάδες της Super League διότι μετά από πρόταση της FORTHNET το επιπλέον ποσό που θα προκύψει , το οποίο υπολογίζεται περί τα 5.000.000€ και για τις δύο ομάδες , θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την FORTHNET.

Παρακαλούμε όπως αφού μελετηθούν και αξιολογηθούν οι ανωτέρω προτάσεις ,να τεθεί ως θέμα συζήτησης στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού , το οποίο θα λάβει χώρα στις 14.05.2009 , το ενδεχόμενο της αύξησης των ομάδων της Super League από 16 σε 18 από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 με την διαδικασία των play outs και να τεθεί σε ψηφοφορία από το Σώμα.

Προτείνουμε τα play outs να διεξαχθούν μεταξύ των ομάδων που έχουν καταλάβει την 14η και 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League και την 4η και 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότατη και το δικαίωμα σε δύο ομάδες της Β΄ Εθνικής να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν μία θέση στη Super League.

























TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ