ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Πρόταση-σοκ από τον Λούλα: "Εκτός εθνικής Βραζιλίας όποιος παίζει στο εξωτερικό"

Brazil's President Luiz Inacio Lula da Silva addresses the 79th session of the United Nations General Assembly, Tuesday, Sept. 24, 2024, at the UN headquarters. (AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)
Brazil's President Luiz Inacio Lula da Silva addresses the 79th session of the United Nations General Assembly, Tuesday, Sept. 24, 2024, at the UN headquarters. (AP Photo/Julia Demaree Nikhinson) @2024 JULIA DEMAREE NIKHINSON/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, παρενέβη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του μετά από τη νίκη επί της Χιλής και ζήτησε να μην καλούνται στην Σελεσάο παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η εθνική Βραζιλίας πέρασε νικηφόρα από το Σαντιάγκο επικρατώντας με 2-1 της Χιλής με τα γκολ των Ζεσούς και Ενρίκε και αύξησε σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες να βρεθεί στο Μουντιάλ του 2026, με τη μεγάλη είδηση να βγαίνει όμως από το... τρίτο μέρος της αναμέτρησης.

Σε αυτό συνέβαλε ο πρόεδρος της χώρας, Λούλα, ο οποίος παρενέβη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και έκανε μία ακραία πρόταση, ζητώντας από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ντοριβάλ Ζούνορ να μην καλεί στην εθνική ομάδα παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

"Αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό δεν είναι καλύτεροι από εκείνους που είναι εδώ. Δεν υπάρχει ούτε Γκαρίντσα ούτε Ρομάριο στις ξένες ομάδες, υπάρχουν πάρα πολλοί νεαροί παίκτες που δεν είναι ακόμη σταρ.

Στην Βραζιλία υπάρχουν καλοί παίκτες αντίστοιχης ποιότητας οπότε θα πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε όσους είναι εδώ", είπε μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας πως είχε πρόσφατα συνάντηση με τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπου του ζήτησε αν είναι δυνατόν να μην καλούνται παίκτες που παίζουν εκτός Βραζιλίας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που "περνούσε" η συγκεκριμένη πρόταση, η Βραζιλία δεν θα είχε στις τάξεις της παίκτες ολκής όπως οι Βινίσιους, Ροντρίγκο, Μιλιτάο και Έντρικ που παίζουν στην Ρεάλ αλλά και τον Ραφίνια που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ