ΓΑΛΛΙΑ

Προτελευταία στροφή

Προτελευταία στροφή
Αλού Ντιαρά - Ρεμί

Εξαιρετικά σημαντική η 37η αγωνιστική αφού είναι πιθανό να κριθεί ακόμα και ο τίτλος σε περίπτωση που η Μπορντό ανοίξει την ψαλίδα των 3 βαθμών από τη Μαρσέιγ.

Μεγάλες μάχες και για τη σωτηρία με τη Σοσό να περιμένει τη Ναντ, τη Σεντ Ετιέν να αγωνίζεται στην έδρα της Τουλούζ και την Καέν στο Ζερλάν.
Aναμένοντας την απόφαση του Κομπουαρέ

Ο Κομπουαρέ παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως είχε απευθείας επαφή με τον πρόεδρο της Παρί, χωρίς να επιβεβαιώσει πως υπήρξε συμφωνία. Επικοινωνία του προέδρου της Λυών με τον ομόλογό του προκειμένου να διαφυλαχθεί πως το ματς θα παιχτεί στα ίσια λόγω της φημολογίας για τον Κομπουαρέ και τους πρωτευουσιάνους. Απολογήθηκαν την Πέμπτη για τα σχόλιά τους κατά των διαιτητών πρόεδρος και τεχνικός. Έσπασε τον καρπό του ο επιθετικός Σέμπο (19 συμ/1), παραμένει εκτός ο επιθετικός Πουζόλ (31 συμ/6) και οι μέσοι Λακούρ (20 συμ/2) και Μπελμάντι (11 συμ/1), δεν προλαβαίνει ο επιθετικός Νταρσβίλ (10 συμ/4), επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Τιενέ (27 συμ/1) άλλη μια αγωνιστική εκτίει ο επιθετικός Πιερονί (9 συμ/2), τιμωρημένος και ο επιθετικός Οντέλ (27 συμ/6)

Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα με τον Γιέλεν να πιάνει κορόιδο τον Λαντρό στο δεύτερο γκολ και βρέθηκε τέσσερις βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση. Ο Λε Γκεν στάθηκε στα οδυνηρά λάθη, την απουσία του Ορό και τη μικρότερη σε σχέση με προσφάτως συνοχή της ομάδας. Θέλει να πουλήσει τον δανεικό στη Γκρέμιο Σόουζα, όμως δεν έχει ακόμα βρεθεί λύση. Ο Σούσιτς φέρεται ως ένας ακόμα από τους πιθανούς διαδόχους στον πάγκο, αφού φρόντισε να αυτοπροταθεί ως κατάλληλος τεχνικός. Δεσμεύση από τους μετόχους πως θα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους και θα ενισχύσουν την ομάδα ακόμα κι αν δεν βγει στο Champions League, αλλά και ότι οι Ορό, Σεσενιόν θα παραμείνουν, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί το μπάτζετ της ενίσχυσης.Δυο μέρες ρεπό μετά την ήττα οι παίκτες. Άρρωστος μεσοβδόμαδα ο μέσος Ροτέν (33 συμ/1)Ο πρώτος σκόρερ Ορό (32 συμ/17) που έχασε τα δυο προηγούμενα, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει τελικά, τιμωρημένος ο μέσος Σεσενιόν (33 συμ/5)

Η Λυών για Cl, Η Καέν για σωτηρία


Μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς επικράτηση μετράει δυο τρίποντα με τριάρες και την Κυριακή έκλεισε το σπίτι της Μαρσέιγ κερδίζοντάς την στο Βελοντρόμ με 3-1. Ο Πιέλ δήλωσε πως προέχει η τρίτη θέση ενώ υπάρχει και η προοπτική της δεύτερης. Ο Ολάς απάντησε στον Ντιούφ λέγοντας πως σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ που δεν κέρδισε τίποτα τα δέκα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει πάρει 15 τίτλους. Μίλησε... "προληπτικά" με τον ομόλογό του της Βαλενσιέν ζητώντας το ματς κόντρα στην Παρί να παιχτεί στα ίσια μετά τη φημολογία που θέλει τον τεχνικό Κομπουαρέ κοντά στον πάγκο της Παρί. Παρελθόν αποτελεί ο μέσος Σάντος (8 συμ),τιμωρημένος ο μέσος ΖΟυνίνιο (28 συμ/6), αμφίβολοι δίνονται ο μέσος Κάλστρομ (30 συμ/2) και οι επιθετικοί Ντελγκάδο (19 συμ/2) και Πικιόν (19 συμ/2)

Με πρωτοστάτη τον Σαβιντάν που σκόραρε και τα δυο τέρματα δήλωσε παρόν στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, έκανε την τρίτη της νίκη στα έξι τελευταία και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως το πρόγραμμά της είναι δύσκολο αφού μετά από το Ζερλάν υποδέχεται τη Μπορντό (η οποία πάντως ίσως και να έχει κατακτήσει τον τίτλο οριστικά μέχρι τότε). Ο Ντιμά δήλωσε "Είχαμε την υποχρέωση να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Μπορεί να δυσκολευτήκαμε όμως είχαμε όσα απαιτούνταν και τώρα μένει να δούμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε ανάλογα στο κρίσιμο ματς του Ζερλάν. Εκτός ο μέσος Προμάν (28 συμ/1), ο μέσος Νιβέ (32 συμ/6) και ο αμυντικός Μπουκανσό (14 συμ)

Νίκη με διαφορά για... τίτλο

Έχοντας και πάλι σε μεγάλα κέφια τον... οδηγητή της Γκουρκούφ κατάφερε έστω και δύσκολα να επικρατήσει 3-2 της Λε Μαν και να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Μετρά δέκα σερί επικρατήσεις σε όλες τις διοργανώσεις όντας εξαιρετικά φορμαρισμένη έχοντας δεχτεί πέντε μόλις τέρματα το διάστημα αυτό. Δεν αποφάσισε ακόμα αν θα παραμείνει ο μέσος Γκουρκούφ, ενώ τάσεις φυγής αν κατακτηθεί ο τίτλος έχει ο Σαμάκ. Ο Μπίλιτς, εκλέκτορας της Κροατίας, παρακολούθησε το νεαρό Σέρτιτς που ίσως διαλέξει αυτή την εθνική. Τιμωρημένος ο Σαλμέ (31 συμ/1), θα προλάβει πιθανότατα ο τερματοφύλακας Ραμέ (24 συμ), εκτός πάντα ο μέσος Γουέντελ (28 συμ/4)

Τρίτο ματς χωρίς τρίποντο με την ομάδα του πριγκιπάτου να έχει εξασφαλίσει την παραμονή . Ο Ρικάρντο δήλωσε πως ξέρει το μέλλον του, όμως εναπόκειται στη διοίκηση να προβεί σε ανακοινώσεις... Την Τετάρτη ανακοινώθηκε επισήμως ότι δε θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του . Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ επιστρέφει ως γενικός διευθυντής στην ομάδα ο Μαρκ Κέλερ. Πρόταση ανανέωσης θα γίνει στον τερματοφύλακα Ρουφιέρ. Τιμωρημένος ο αμυντικός Λόλο (9 συμ/1).Θα επιστρέψει το καλοκαίρι στην Οσέρ από την οποία έπαιζε ως δανεικός ο πρώτος σκόρερ Λικατά (20 συμ/7) που είναι τραυματίας. Αμφίβολοι ο αμυντικός Σίμιτς (26 συμ) και ο μέσος Μολό (24 συμ/2), πιθανότητες να προλάβει ο επιθετικός Πίνο (21 συμ/6), εκτός ο αμυντικός Μιρατορί (8 συμ), ο μέσος Αλόνζο (17 συμ/3).

Χωρίς νίκη στο Μαρσέλ Πικό η Μαρσέιγ



Πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα της Γκρενόμπλ παραμένοντας αήτητη για έκτη σερί αγωνιστική και φτάνοντας τους 42 βαθμούς είναι μια ανάσα πλέον από τη σωτηρία. Ο Κορέα δήλωσε πως σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία αν και αυτό δεν είναι ακόμα βέβαιο και μαθηματικά. Στάθηκε στο καλό πρόσφατο σερί και το ξύπνημα της ομάδας την κρισιμότερη στιγμή. Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Ουαντού (21 συμ), τιμωρημένος ο αμυντικός Αντρέ Λουίζ (35 συμ/3), παραμένουν εκτός ο μέσος Μπερενγκέ (27 συμ/2), ο μέσος Μαλονγκά (10 συμ) και ο επιθετικός Γκούναρσον (5 συμ)

Έχασε αήττητο δεκατριών αγωνιστικών και μετά την οδυνηρή ήττα στο Βελοντρόμ από τη Λυών είδε τις πιθανότητες για τίτλο να μειώνονται δραματικά. Ο Γκέρετς ήταν απογοητευμένος και στάθηκε στο πέναλτι που άλλαξε τις ισορροπίες, δήλωσε πως δεν θα τα παρατήσει μέχρι τέλους παρά το ότι δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Ο αρχηγός Τσάνα δήλωσε πως εμπιστεύεται τον Μπεν Αρφά παρά τη μέτρια απόδοση, ενώ στάθηκε στην έλλειψη εμπειρίας των Μασσαλών παλλά και στους 22 πόντους που χάθηκαν εντός έδρας και υπογραμμίζουν τις αιτίες που την έφεραν σε αυτή τη θέση. Για δυο πέναλτι που δεν του δόθηκαν μίλησε ο επιθετικός Νιάνγκ. Τιμωρημένος ο μέσος Τσάνα (26 συμ/1), ο επιθετικός Μπραντάο (15 συμ/6) και ο μέσος Βαλμπουένα (30 συμ/3)

Μάχη για Ευρώπη η Τουλούζ

Πήρε ισοπαλία στο Μετροπόλ κόντρα στη Λιλ, όμως παρέμεινε στην ένατη θέση μετά και την επικράτηση των οσερουά στο Παρίσι. Έχει δυο μόλις τρίποντα στα δώδεκα τελευταία. Ο Αντονετί ανακοίνωσε στους παίκτες την Κυριακή πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, ενώ δήλωσε πως παρά το ότι υπάρχει φημολογία για Ρεν, Παρί και άλλες ομάδες δεν έχει ακόμα καμιά εγγύηση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Πιθανός αντικαταστάτης ο Μπανιντέ, ενώ παρερλθόν και ο αθλητικός διευθυντής Ρικόρτ με τον Ερίκ Ρόι (πρώην Νις, Λυών και Μαρσέιγ) να τον αντιθκαθιστά.Τιμωρημένος ο Σιντ (20 συμ), προλαβαίνει ο αμυντικός Καντέ (33 συμ) και πιθανώς ο μέσος Φαέ (32 συμ/3), εκτός ο μέσος Κουλιμπαλί (13 συμ) και ο αμυντικός Ρολ (20 συμ)

Με λυτρωτή και πάλι τον Ζινιάκ που σκόραρε λίγο πριν το τέλος πήρε ισοπαλία 2-2 από τους στεφανουά εκτός και μετά και τα αποτελέσματα των διωκτών της κράτησε τον αέρα των δυο βαθμών. Προέρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες με δυο στο 2-2 και μόλις μια χωρίς τέρματα. Ο Καζανόβα στάθηκε στις ψυχικές αρετές των παικτών του που κράτησαν την ομάδα εντός τροχιάς για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πέρασε εξετάσεις και θα είναι όπως όλα δείχνουν διαθέσιμος ο Τσέτο (31 συμ/3) που έλειψε στο προηγούμενο (ήταν και τιμωρημένος). Παραμένει τιμωρημένος ο αμυντικός Μπεγιέ (21 συμ), αμφίβολος ο μέσος Μανσαρέ (18 συμ/1)

Καίγεται η Σεντ Ετιέν, σε φόρμα η Οσέρ

Παίζοντας καλά για ένα ακόμα ματς έφτασε στην πέμπτη σερί της επικράτηση μετρώντας 8-2 τέρματα αυτό το διάστημα και έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Γιέλεν που στο δεύτερο γκολ σκόραρε από τη γραμμή του άουτ και εξέθεσε τον Λαντρό. Ο Φερναντέζ απέδωσε τα εύσημα σε Πεντρετί, Κάλενμπεργκ και Γιέλεν και δήλωσε πως θέλησε να το γλεντήσουν οι παίκτες του με σαμπάνια στα αποδυτήρια. Από τα έντεκα πρόσφατα τα 8 έληξαν στο NG ενώ τα έξι είχαν ακριβές σκορ 2-0 ανεξάρτητα αν κέρδιζε ή έχανε.Πάντα εκτός ο επιθετικός Κερσιά (13 συμ/3), αμφίβολος ο αμυντικός Κουλιμπαλί (30 συμ/1) και ο επιθετικός Νικουλάε (32 συμ)

Για ένα ακόμα ματς έχασε βαθμούς στο τέλος της αναμέτρησης αφού ισοφαρίστηκε από την Τουλούζ εντός και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει βαθιά ανάσα σωτηρίας. Ο Ζανό στάθηκε στην καλή απόδοση αλλά και την απογοήτευση για το τέρμα στο τέλος, ενώ τόνισε πως δεν θα τα παρατήσουν μέχρι τέλους. Ο Περέν δήλωσε πως υπάρχει συνεχώς το ίδιο σενάριο εντός, καλή απόδοση, ευκαιρίες, εξαιρετικός αντίπαλος τερματοφύλακας και ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.Τραυματίστηκε ο μέσος Παγιέ (28 συμ/4) στο προηγούμενο, τιμωρημένος ο αμυντικός Ταυλαρίδης (24 συμ), εκτός ο μέσος Περέν (14 συμ), δύσκολα θα προλάβει ο αρχηγός Ματουϊντί (27 συμ/2) και ο επιθετικός Ματσούι (22 συμ/1), αλλά και ο μέσος Ντερνίς (24 συμ/1)

Ντέρμπι στη Βρετάνη


Μετά από δυο σερί επικρατήσεις χωρίς καν να δεχτεί γκολ ήρθε η ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Ναντ, με τον Σο να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος. Ο Λακόμπ ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση στην επανάληψη, ενώ δήλωσε πως είναι πολύ κρίμα που η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να φτάσει τη θέση που θα της δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ο επιθετικός Εκόκο (18 συμ/1), τραυματίστηκε στο προηγούμενο ο αμυντικός Ομπέ (13 συμ) και χάνει τα 2 τελευταία ματς. Πάντα τιμωρημένος ο αμυντικός Μανγκάν (26 συμ) και ο επιθετικός Μπριάν (27 συμ/8), αμφίβολος ο μέσος Σείρού (23 συμ/4) και ο επιθετικός Τομέρ (23 συμ/4)

Έμεινε στο 1-1 εντός με τη Χάβρη, παραμένει πάντως αήττητη για τέσσερις σερί αγωνιστικές, ενώ σκοράρει και δέχεται γκολ σε οκτώ από τα δέκα πρόσφατα. Ο Γκουρκούφ αν και δεν ήταν εντελώς ευχαριστημένος, δήλωσε ικανοποίηση για τη βαθμολογική θέση. Ο πρόεδρος προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές μετά από 8 χρόνια εμπλοκής και 4 στην προεδρία. Έχει την αυτοπεποίθηση πως θα βρει έναν αγοραστή που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ομάδας, ενώ είναι αισιόδοξος πως θα παραμείνει ο τεχνικός, αν και δεν μπορεί να είναι σίγουρος και για τις ορέξεις του νέου αγοραστή. Τιμωρημένος ο μέσος Ζαλέ (23 συμ/1), εκτός ο μέσος Ζουφρέ (25 συμ), οι αμυντικοί Μαρσάλ (27 συμ), Σορό (11 συμ) και Μπουτρούς (1 συμ).

Do or die

Δεν τα κατάφερε στην έδρα της Καέν και ηττήθηκε με 2-0 κάνοντας την πέμπτη σερί εκτός έδρας αποτυχία της δείχνοντας πως ο δρόμος της παραμονής περνάει από το Μπονάλ. Ο Ζιλό ήταν απογοητευμένος από την μηδενική όπως τη χαρακτήρισε εμφάνιση τονίζοντας πως θα μπορούσε να είναι πίσω στο σκορ με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο και δεν άξιζε κάτι περισσότερο ματς παρά το δοκάρι. Sold out το ματς ορόσημο παραμονής κόντρα στη Ναντ. Ο μέσος Νταλμά που πριν λίγο καιρό είχε εμπλακεί σε καυγά και σύντομα θα απολογηθεί στο δικαστήριο,προκάλεσε μεθυσμένος ατύχημα χωρίς πάντως να τραυματιστεί.Τιμωρημένος ο αμυντικός Περκίς (35 συμ/2), δεν προλαβαίνει ο επιθετικός Πριβά (15 συμ/4)

Αν και προηγήθηκε στο ντέρμπι της Βρετάνης δέχτηκε οδυνηρή ισοφάριση έξι λεπτά πριν το τέλος από τη Ρεν. Ο Μπο δήλωσε πως οι παίκτες πάλεψαν και άξιζαν τη νίκη, όμως θα έπρεπε να είχαν σκοράρει δεύτερο γκολ για να εξασφαλίσουν το τρίποντο. Υποστήριξε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα αν κερδηθούν τα δυο εναπομείναντα ματς κάτι πάντως που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πως τα καναρίνια μετράνε μια μόλις νίκη στις δεκατέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Βανκέρ (15 συμ) τραυματίστηκε, όπως και ο αντικαταστάτης του Φατί (24 συμ), έχασαν προπονήσεις μεσοβδόμαδα οι επιθετικοί Μπεκαμένγκα (26 συμ/5) και Μπακαγιόκο (24 συμ/5), τιμωρημένος ο αμυντικός Μαρεβάλ (30 συμ/1), εκτός ο τερματοφύλακας Ερτεμπίς (8 δυμμ.), δεν προλαβαίνει ο επιθετικός Τζόρτζεβιτς (19 συμ/2)












































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ