CHAMPIONS LEAGUE

Πρώτο ραντεβού στο "Καμπ Νου"

Πρώτο ραντεβού στο "Καμπ Νου"
ρώμη τελικός

Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών με την πρώτη τιτανομαχία Μπαρτσελόνα-Τσέλσι(21:45-ΝΟVASPORTS 1)

Δύο από τις ομάδες που κάνουν όνειρα για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, διασταυρώνουν τα ξίφη τους και φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στον τελικό της Ρώμης.
Οι Καταλανοί που τα δύο προηγούμενα χρόνια αποκλείστηκαν από αγγλικές ομάδες, καθώς πέρυσι τους είχε θέσει νοκ-άουτ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την προηγούμενη σεζόν, η Λίβερπουλ, αυτή την φορά θέλουν να χαμογελάσουν και να επιστρέψουν σε ένα τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά την περίοδο 2005-2006 όταν είχαν κατακτήσει και τον τίτλο κόντρα στην Άρσεναλ στο Παρίσι.

Μάλιστα για να καταφέρουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσουν και τέλος σε μία αρνητική παράδοση που έχουν στην έδρα τους απέναντι σε αγγλικές ομάδες μιάς και δεν έχουν νικήσει στα τελευταία τους τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια.

Η Τσέλσι από την άλλη πλευρά φιλοδοξεί όπως και πέρυσι να δώσει το "παρών" στον τελικό και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο.

Οι "μπλε" απέναντι στις ισπανικές ομάδες μετρούν έντεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες ενώ στην Ιβηρική χερσόνησο έχουν νικήσει την Βαλένθια στις δύο τελευταίες τους επισκέψεις.

Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί τέσσερις φορές από τις εννέα που έχει βρεθεί στα ημιτελικά ενώ η Τσέλσι μία φορά σε τέσσερις παρουσίες.

Οι δύο ομάδες έχουν και...παρελθόν. Την περίοδο 1999-2000 στα προημιτελικά, η Τσέλσι νίκησε με 3-1 την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα ενώ στην ρεβάνς η oμάδα της Βαρκελώνης έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 5-1 στην παράταση, παίρνοντας το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Την περίοδο 2004-2005 στον πρώτο νοκ-άουτ γύρο, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-1 αλλά στον δεύτερο αγώνα, η Τσέλσι με το 4-2 ήταν αυτή που χαμογέλασε.

Την σεζόν 2005-2006 στον πρώτο νοκ-άουτ γύρο, οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 2-1 στο Λονδίνο ενώ στον επαναληπτικό παρά την ισοπαλία 1-1, πήραν την πρόκριση.

Παράλληλα όμως την περίοδο 2006-2007 στη φάση των ομίλων, Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ενώ στο "Καμπ Νου" οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2.

Για τους γηπεδούχους ο Πέπε Γκουαρντιόλα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Γκους Χίντινκ δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Άσλεϊ Κόουλ.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γερμανός Βόλφανγκ Σταρκ.Βοηθοί του θα είναι οι Γιαν-Χέντρικ Σάλβερ και Μάικ Πίκελ από την Γερμανία και τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μπάμπακ Ραφάτι.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαϊου στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό που είναι προγραμματισμένος για τις 27 Μαϊου στο "Ολύμπικο" της Ρώμης.






















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ