ΠΑΟΚ

Πρόβλημα με τα χρέη

Πρόβλημα με τα χρέη
κωνσταντίνιδης

Ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Ζιγκερίδης δημιουργεί εμπλοκή στην ένταξη του ΠΑΟΚ στη ρύθμιση των χρεών

Ο Δημητρής Ζιγκερίδης σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107,4" την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η άποψη του κ. Ζιγκερίδη για όσα έχουν προκύψει σχετικά με την ρύθμιση στον ΠΑΟΚ είναι η εξής: " Η εμπλοκή με τον ΠΑΟΚ μόνο προβληματική μπορεί να είναι σήμερα. Τα προβλήματα είναι τεράστια και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί. Δεν την ξέρω ακριβώς την εγκύκλιο, πραγματικά δεν την γνωρίζω. Ακούγεται όμως παράξενο όλο αυτό.

Η άποψη του Υπουργείου είναι ότι η εφορία ζητά να πληρωθούν κάποιοι βεβαιωμένοι φόροι, συγκεκριμένα για ΦΠΑ. Είναι βεβαιωμένα τα χρέη, αλλά δεν έχουν τελεσιδικήσει. Το 10% των προσφυγών είναι το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ΠΑΟΚ για να προσφύγει για τα δηλωθέντα ποσά.

Όμως έκανε ανακοπή των αναβολών αυτών και ως εκ τούτου η εφορία λέει ότι τουλάχιστον αυτό το 10% πρέπει να ρυθμιστεί. Τώρα υπάρχει ένα θέμα το αν είναι νόμιμο αυτό που ζητάει η εφορία. Δεν ξέρω αν η γνωμοδότηση μπορεί να αμφισβητήσει την απόφαση του Υπουργείου.

Έπρεπε να γίνει και ένας ταμειακός προγραμματισμός. Εγώ έλεγα ότι οι δόσεις θα είναι πάνω από 100.000 ευρώ χωρίς να ξέρω τα μεγέθη των φόρων που είχαν επιβληθεί στην ΠΑΕ. Έπρεπε να υπάρχουν ποσά για καταβολή φόρων παλαιών χρήσεων στον ταμειακό προγραμματισμό.

Δηλαδή έκαναν μετεγγραφές αμφιβόλου αξίας και πήραν έναν προπονητή πολύ ακριβό για τα δεδομένα. Πρέπει να διεκδικήσουμε αλλά να δείξουμε και μία υπευθυνότητα απέναντι στην Πολιτεία.

Εγώ συντάσσομαι με τη διοίκηση. Η ρύθμιση είναι αυτή και δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα. Συμφωνώ ότι πρέπει να βελτιωθούν κάποιοι όροι της. Πρέπει να αντιμετωπίσει την ΠΑΕ σα νόμιμη εταιρεία. Ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί κατάφωρα στο θέμα χορηγιών από την Πολιτεία και η διοίκηση πρέπει να το καταγγείλει επίσημα με στοιχεία. Εισπράττουμε σήμερα σαν να είμαστε φτωχοί συγγενείς.

Τι κριτική να κάνουμε όταν η διοίκηση είναι δεσμευμένη όσον αφορά τα τηλεοπτικά; Η διοίκηση είναι σε δύσκολη θέση. Τα εγκλήματα που έκαναν οι δύο προηγούμενες διοικήσεις των μεγαλομετόχων, φοβάμαι αν εμείνουμε σε αυτές τις προσφυγές μην αναιρεθεί όλη η προσπάθεια που έγινε κατά του μεγαλομετόχου. Να μην του δώσουμε συγχωροχάρτι











".
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ