ATHENS KALLITHEA

"Ψεύτικες υποσχέσεις"

"Ψεύτικες υποσχέσεις"
New Image

Ανακοίνωση για την αναστολή του πρωταθλήματος εξέδωσε η Καλλιθέα επισημαίνοντας τον εμπαιγμό όπως τονίζουν χαρακτηριστικά από πλευράς Σούπερλιγκα

" Είναι σε όλους γνωστό ότι οι πρωτεργάτες της Σούπερλίγκα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την βοήθεια της πολιτείας για τον νομοθετικό διαχωρισμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου διακήρυτταν καθ’ όλη την διάρκεια του 2006, ότι μεταξύ των άλλων θα βοηθήσουν τις ομάδες της Β´ και Γ´ Εθνικής με το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό μάλιστα "είχε ήδη εξασφαλιστεί" με βάση τεχνοοικονομικές μελέτες ανάπτυξης. Μάλιστα είχαν κάνει και δηλώσεις οι κ.κ. Πέτρος Κόκκαλης, Γ. Βαρδινογιάννης ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον Ιούλιο του 2006, όταν συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο.

Με τις δηλώσεις αυτές όχι μόνο κατόρθωσαν να ψηφιστεί ο νόμος αλλά η μεν Σούπερ Λίγκα ανέλαβε τα χρέη της παλαιάς Ε.Π.Α.Ε., μόνο όσο αφορά τις υποχρεώσεις της προς την Εφορία και το Ι.Κ.Α. (ύψους περίπου 4 εκατ. Ευρώ σε 60 δόσεις), η δε νέα Ε.Π.Α.Ε. ανέλαβε τα υπόλοιπα χρέη, ύψους 15 εκ. ευρώ προς όλους τους άλλους προμηθευτές. Τα χρέη δε αυτά σε ποσοστά 85% αφορούσαν δαπάνες ανακατασκευής γηπέδων ομάδων Α Εθνικής δηλαδή των ομάδων αυτών που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος και μέχρι σήμερα οι ομάδες της Β´ και Γ´ Εθνικής δεν έχουν εισπράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ… Έτσι προκαλεί θλίψη και απορία η απάντηση της Σούπερλιγκα ότι δήθεν εξεπλάγησαν από το αιφνιδιαστικό της ενέργειας της Ε.Π.Α.Ε., λες και για ένα ολόκληρο χρόνο πριν, δεν είχαν γίνει συνεχείς και επίμονες κρούσεις από την Ε.Π.Α.Ε. Εκτός και αν αυτοί θέλουν να ξεχάσουν τις απαντήσεις τους…

Αυτό όμως που μας δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε όλο αυτό το διάστημα, οι προσωπικές απαντήσεις του κ. Κόκκαλη και των άλλων παραγόντων της Σούπερλιγκα στα σχετικά αιτήματα ήταν η αναγνώριση του χρέους και η καταβολή προσπάθειας εκ μέρους τους για την επίλυση του προβλήματος. Τώρα πως είναι δυνατόν να "βγαίνει" τέτοιου είδους απόφαση από το Δ.Σ. της Σούπερλιγκα του οποίου κορυφές είναι τα προαναφερόμενα πρόσωπα, δεν μπορούμε να τα εμπνεύσουμε.

Η πρόσκληση δε της Σούπερλιγκα να συμμετάσχουμε σε επιτροπή για την επίλυση του προβλήματος, δεν έχει κανένα νόημα και μάλλον ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί. Καμία επιτροπή δεν είναι αναγκαίο να συσταθεί. Το θέμα είναι να ανακοινώσει η Σούπερλιγκα πότε και με πιο τρόπο θα ικανοποιήσει το αίτημα, για το οποίο υπάρχει και νομοθετική πρόβλεψη. Αν αντίθετα συμμετάσχουμε σε τέτοια επιτροπή, τότε είναι πλέον βέβαιο ότι στις οφειλές των 5,8 εκατ. ευρώ, για τα δύο έτη, θα προστεθούν και 2,9 εκατ. ευρώ για το τρίτο έτος.

Προκειμένου όμως να υπάρξει λύση του προβλήματος απευθύνουμε έκκληση προς τα αρμόδια πολιτικά πρόσωπα της Πολιτείας, αλλά και στη Διοίκηση της ΕΠΟ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. Γιατί αν κάποιοι επιμένουν να σκέπτονται αλαζονικά και κοντόφθαλμα, πιστεύουμε πως υπάρχουν άτομα, τα οποία έχουν κατανοήσει ότι ο Αθλητισμός πέρα από την εκάστοτε Διοικητική του διάρθρωση, είναι ενιαίος και αποτελεί μια λειτουργική πυραμίδα όπου οι μικρότερες κατηγορίες είναι πάντα οι τροφοδότες με νέους αθλητές, είναι δηλαδή αυτές που αποτελούν την υποδομή του".

Στα αγωνιστικά η Καλλιθέα θα αγωνιστεί σε φιλικό με τον Αγ. Δημήτριο στο Μπραχάμι την Κυριακή. Ο Ντράζεν Γιέλιτς αποτελεί πλέον το “μαύρο πρόβατο” για την ομάδα του "Ελ Πάσο" καθώς δεν εμφανίζεται στις προπονήσεις της ομάδας και δεν υπολογίζεται πλέον από το προπονητικό τιμ της Καλλιθέας.














TAGS ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ