LA LIGA

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η Primera División στο φακό του Sport24.gr. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 37ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (pics & videos)

Η 37η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Ολοκληρώθηκε η 37η αγωνιστική της Λίγκας και μάθαμε αρκετά πράγματα εκτός από το σημαντικότερο. Ο πρωταθλητής θα γίνει γνωστός το επόμενο Σάββατο, στον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική γκέλαραν και οι τρεις πρωτοπόροι, κάτι που σαφώς βόλεψε τους "μπλαουγκράνα" (86), αφού η μεν Ρεάλ (84) τέθηκε οριστικά εκτός μάχης, η δε Ατλέτικο (89) θα ταξιδέψει στο "Καμπ Νόου" για να διεκδικήσει τον τίτλο στην έδρα τωης Μπάρσα. Πιο κάτω, γνωρίζουμε πλέον και μαθηματικά τις ομάδες που θα παίξουν στο Europa League (Σεβίγια 60, Ρεάλ Σοθιεδάδ 59 και Βιγιαρεάλ 56). Όταν ολοκληρωθεί η 38η αγωνιστική θα μάθουμε και την τελική κατάταξή τους.

Από εκεί και μετά μετράμε 7 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και δεν θα διεκδικήσουν τίποτα στην τελευταία αγωνιστική. Πρόκειται για τις Θέλτα (49), Λεβάντε (48), Βαλένθια (46), Ράγιο (43), Εσπανιόλ (42), Μάλαγα (42) και Έλτσε (40). Ακολουθεί η Αλμερία (39), η οποία επίσης έχει ουσιαστικά σωθεί. Με τους ίδιους βαθμούς η Χετάφε (39) χρειάζεται έναν βαθμό και στη συνέχεια έχουμε 3 ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στον τελικό των τελικών η Βαγιαδολίδ (36) θα υποδεχτεί τη Γρανάδα (38) και η Οσασούνα (36) θα υποδεχτεί την ουραγό (και ήδη ομάδα της Σεγούντα) Μπέτις.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 37ης αγωνιστικής .

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΣ!

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Τα απίστευτα συνεχίστηκαν και αυτή την αγωνιστική. Κανείς από τους τρεις πρωτοπόρους δεν κατάφερε να κερδίσει με αποτέλεσμα να έχουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης οριστικά εκτός διεκδίκησης και τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης να δίνουν ραντεβού στο "Καμπ Νόου" το επόμενο Σάββατο (17/5, 19:00) για να λύσουν σε 90 λεπτά τον γρίφο της φετινής πρωταθλήτριας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τρεις ομάδες κέρδισαν μόλις 6 από τους 21 τελευταίους βαθμούς που διεκδίκησαν!!! Η Ρεάλ 2/9, η Μπάρσα 2/6 και η Ατλέτι 1/6! Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, όπου θα έχουμε μάχες για την πρώτη θέση και τον υποβιβασμό.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Λίγκας. Το άγχος, η κούραση και η πίεση έπαιξαν τον ρόλο τους στο παιχνίδι με την Μάλαγα, όπου η απόκρουση του Καμπαγέρο στο σουτ του Αντριάν στις καθυστερήσεις αποδείχτηκε καθοριστική στο δραματικό φινάλε της συνάντησης. Τώρα πλέον τα πράγματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η Ατλέτι θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη και σε 90 λεπτά θα διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Οι "ροχιμπλάνκος" θα είναι "καμπεόνες" αν δεν χάσουν στο "Καμπ Νόου". Το πρώτο από τα δυο παιχνίδια της χρονιάς, αφού μετά θα απομένει και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ "Χ"

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η Μπαρτσελόνα είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Δεν είναι καν σίγουρο αν θέλει. Ακόμα χειρότερα, μοιάζει να μην καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω της. Σε μια φυσιολογική Λίγκα, οι "μπλαουγκράνα" με τις γκέλες που έχουν κάνει, θα είχαν ήδη τεθεί εκτός διεκδίκησης, όμως οι δυο ομάδες της Μαδρίτης την κρατάνε συνεχώς μέσα στο παιχνίδι του τίτλου. Τα πράγματα πλέον είναι απλά. Η Μπάρσα έχει την ευκαρία να σώσει μια καταστροφική σεζόν, την χειρότερη εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που χρειάζεται, είναι οι παίκτες της να θυμηθούν τον καλό εαυτό τους για 90 λεπτά. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά από την άλλη, είναι καθαρά στο χέρι τους και δεν χωράνε άλλες δικαιολογίες.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Μετά το δράμα της περασμένης εβδομάδας στο "Μπερναμπέου" με την Βαγιαδολίδ, η Ρεάλ έχασε με κατεβασμένα χέρια στο Βίγκο, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες των "μερένγκες", μαζί και ο Αντσελότι, είπαν στις δηλώσεις τους ότι μετά τα ματς με την Μπάγερν, έχουν χάσει τον ρυθμό τους και τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα. Οι "μπλάνκος" έχασαν τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, τώρα απομένει το μεγάλο στοίχημα της "δέκατης", αλλά πολύ σύντομα θα πρέπει να αλλάξουν το τσιπ και να βρούν τη δύναμη, αγωνιστική και ψυχολογική, για να αντιμετωπίσουν την τελευταία πρόκληση της σεζόν.

Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Ο Γουίλι Καμπαγέρο πραγματοποίησε την απόκρουση της χρονιάς στο σουτ του Αντριάν στις καθυστερήσεις του αγώνα στο "Βιθέντε Καλντερόν". Αν η μπάλα είχε πάει στα δίχτυα, τώρα θα είχαμε πρωταθλητή και φιέστα στον Ποσειδώνα. Όμως ο Αργεντίνος άπλωσε το χέρι του και έδωσε παράταση στην αγωνία του δραματικού φινάλε της φετινής Λίγκας. Θαυμάστε τον στο βίντεο που ακολουθεί.

Βίντεο: Η απόκρουση του Καμπαγέρο στο σουτ του Αντριάν

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Στο πιο αδιάφορο βάσκικο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, Αθλέτικ και Ρεάλ Σοθιεδάδ αναδείχθηκαν ισόπαλες και γιόρτασαν η καθεμιά τους μια επιτυχημένη σεζόν, αφού αμφότερες θα εκπροσωπήσουν το ισπανικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Οι φίλαθλοι των "λιονταριών" αποθέωσαν τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής περιόδου στο καινούργιο "Σαν Μαμές".

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΣΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Σε ένα άλλο ντέρμπι, επίσης αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς, η Λεβάντε κέρδισε 2-0 τη Βαλένθια και πρόσθεσε το γόητρο στην πετυχημένη της χρονιά. Η ομάδα με την μεγαλύτερη "ελληνική" εκπροσώπηση στην ιστορία (Έλληνες και ξένοι), ολοκλήρωσε τις φετινές παρουσίες της στο Ciutat de Valencia, χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της και άφησε υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα την επόμενη χρονιά.

ΝΙΚΗ-ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΕΡΙΑ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Μεγάλη, τεράστια σε σημασία νίκη της Αλμερία στην έδρα της Γρανάδα, που μπορεί να μην της εξασφαλίζει μαθηματικά την παραμονή, αλλά θα την κρατήσει σχεδόν σίγουρα στην Πριμέρα για μια ακόμα χρονιά. Με τρεις νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια, η ομάδα της Ανδαλουσίας πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό φινάλε και αν δεν συμβούν απίστευτα πράγματα στην τελευταία αγωνιστική, τότε θα έχουμε φιέστα την επόμενη Κυριακή στο "Juegos Mediterraneos".

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΤΣΕ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η Έλτσε ολοκλήρωσε ονειρικά το θαύμα της. Οι 5 βαθμοί που συγκέντρωσε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, της χάρισαν την παραμονή και την ηρεμία μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση της Λίγκας. Η ομάδα του Αλικάντε θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην Πριμέρα και αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι περίμεναν στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Άξιοι!

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Αυτό που συνέβη την Κυριακή στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" αγγίζει τα όρια του απίστευτου. Η Βαγιαδολίδ, με την ψυχολογία στα ύψη μετά το εκπληκτικό τετραήμερο (1-0 την Εσπανιόλ και 1-1 με την Ρεάλ Μαδρίτης), ταξίδεψε στη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσει την ήδη υποβιβασμένη Μπέτις και να πάρει ένα ακόμα τρίποντο που θα της εξασφάλιζε σε τεράστιο βαθμό την παραμονή. Η "πουθέλα" προηγήθηκε τρεις φορές στο παιχνίδι, αλλά τελικά έφυγε ηττημένη από το γήπεδο (4-3). Τώρα προφανώς έμπλεξε και θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα στην έδρα της με αντίπαλο τη Γρανάδα, παρακολουθώντας παράλληλα το τί θα συμβεί στο Οσασούνα - Μπέτις.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ...

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Σε όλα τα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβισιόν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη των πέντε άτυχων νεαρών που έχασαν τη ζωή τους πριν λίγες μέρες σε τροχαίο ατύχημα, ενώ πήγαιναν για να αγωνιστούν σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου...

PASILLO ΓΙΑ ΤΟ EUROCUP

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η μπασκετική Βαλένθια κατέκτησε πριν λίγες μέρες το Eurocup κερδίζοντας και τους δυο τελικούς απέναντι στην Ούνιξ Καζάν των Βουγιούκα, Ζήση και Καϊμακόγλου. Στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της πόλης, οι παίκτες της Βαλένθια και της Λεβάντε σχημάτισαν το pasillo για να τιμήσουν τους συναδέλφους τους, που βρέθηκαν στο Ciutat de Valencia για να παρουσιάσουν το τρόπαιο στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες. Η ακριβής αντιστοιχία είναι η εξής: Φανταστείτε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει έναν τίτλο στο μπάσκετ, λίγες μέρες αργότερα να παίζεται το ντέρμπι στο Κ. Βικελίδης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και οι δυο ομάδες να σχηματίζουν "διάδρομο" για να περάσουν ανάμεσά του οι παίκτες του ΠΑΟΚ, να παρουσιάσουν το Κύπελλο στον κόσμο και να αποθεωθούν επειδή έφεραν τον τίτλο στην πόλη. Πώς είπατε;

ΑΙΩΝΙΟΙ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Αγώνας Σεγούντα Ντιβισιόν, ανάμεσα στην Λας Πάλμας και την Τενερίφε, αιώνιες αντιπάλους στα Κανάρια Νησιά. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε βλέποντας τη φωτογραφία, οι φίλαθλοι των δυο ομάδων παρακολουθούν το ντέρμπι καθισμένοι δίπλα-δίπλα, χωρίς νεκρές ζώνες, διαχωριστικά και λοιπές μπούρδες, με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον διάδρομο που χωρίζει τα δυο διαζώματα. Πολιτισμός...

ΜΑΔΡΙΤΗ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Η Μαδρίτη έχει τις δυο ομάδες της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και καμαρώνει γι' αυτό. Στο δημαρχείο της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν αναρτηθεί δεξιά και αριστερά από την κεντρική είσοδο οι θυρεοί της Ρεάλ και της Ατλέτικο, ενώ ψηλά έχει κρεμαστεί ένα πανό, το οποίο γράφει: Μαδρίτη, η πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πολιτισμός...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Ανήκει στον Ντιέγο Σιμεόνε και αφορά τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο Τσόλο είπε στους δημοσιογράφους ότι " η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να αλλάξει τον κανονισμό. Δυο ομάδες που ολοκληρώνουν τη Λίγκα ισόβαθμες, θα ήταν δίκαιο να παίζουν έναν αγώνα μπαράζ".

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ψυ-χο-βγαλ-τι-κό!

Με τόσο "δράμα" στις τελευταίες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, το σημερινό ρετρό θυμάται το πιο πρόσφατο δραματικό φινάλε που έχει ζήσει η ισπανική Λίγκα. Προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2006/07 με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να είναι ισόβαθμες. Οι "μερένγκες" παίζουν εκτός με την Σαραγόσα και οι "μπλαουγκράνα" εντός με την Εσπανιόλ. Στο 89' η Σαραγόσα κερδίζει 2-1 τη Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα 2-1 την Εσπανιόλ. Όμως σε εκείνο το τελευταίο λεπτό θα άλλαξουν τα πάντα. Πρώτα ο Φαν Νίστελροϊ ισοφαρίζει σε 2-2 στην "Ρομαρέδα" και αμέσως μετά ο Ταμούδο ισοφαρίζει σε 2-2 στο "Καμπ Νόου". 18 δευτερόλεπτα χωρίζουν τα δυο γκολ και παίρνουν τον τίτλο από τα χέρια της Μπάρσα για να τον στείλουν στη Μαδρίτη.

Βίντεο: El Tamudazo (9-6-2007)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ