ΙΣΠΑΝΙΑ

¡Que Viva España!

¡Que Viva España!

Το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στα σπορ της Ισπανίας, στους αθλητές και τις ομάδες που διακρίθηκαν μέσα στο 2011. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της χρονιάς και οι επιτυχίες τους στα σημαντικότερα αθλήματα (φωτογραφίες & videos)

Το Sport24.gr παρουσιάζει την ανασκόπηση του 2011 στον ισπανικό αθλητισμό, που για μια ακόμα χρονιά συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα στις 365 μέρες της χρονιάς που φεύγει, οι επιτυχίες ήταν και πάλι συνεχείς στο σύνολο σχεδόν των αθλημάτων.

Από το ποδόσφαιρο με τις παραστάσεις της ονειρικής Μπαρτσελόνα, το μπάσκετ με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την ανίκητη «Furia Roja», το τένις με την 6η νίκη στο Γαλλικό Open και την ισοφάριση της επίδοσης του Μποργκ από τον Ράφα Ναδάλ, τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των Ισπανών αναβατών στις μοτοσικλέτες, την ποδηλασία με τις νίκες στους Γύρους της Ιταλίας και της Ισπανίας από Κονταδόρ και Κόμπο αντίστοιχα, αλλά και τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, οι Ίβηρες διατηρήθηκαν και φέτος στο ανώτατο επίπεδο, πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις και συγκέντρωσαν σημαντικά τρόπαια σε όλα τα μέτωπα.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει σήμερα την ανασκόπηση του ισπανικού αθλητισμού για το 2011 με αναφορά στις μεγαλύτερες επιτυχίες ομάδων και αθλητών. Δείτε τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς σε φωτογραφίες και βίντεο!

1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν το 2010 ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία η χρονιά της Εθνικής Ισπανίας με την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, το 2011 έφερε την Μπαρτσελόνα ξανά στο προσκήνιο. Οι «μπλαουγκράνα» σάρωσαν για μια ακόμα φορά τους τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζουν να είναι η κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Οι διακρίσεις – ομαδικές και ατομικές – του καταλανικού συλλόγου μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Πάντως, αν και η Μπάρτσα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 2011, η Ρεάλ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του 2011.

- 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ

¡Que Viva España!

Στις 20 Απριλίου, στο γήπεδο Μεστάγια της Βαλένθια, συναντήθηκαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για τον 107ο τελικό του ισπανικού Κυπέλλου. Τέσσερις μόλις μέρες μετά το ισόπαλο (1-1) clásico του πρωταθλήματος και 5 μήνες μετά το επιβλητικό 5-0 του Καμπ Νόου, οι «μερένγκες» πήραν την πρώτη – και μοναδική μέχρι σήμερα – ρεβάνς, κατακτώντας τον τίτλο μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση (103’). Ήταν το 18ο τρόπαιο της Ρεάλ στη διοργάνωση, το πρώτο που κατέκτησαν οι Μαδριλένοι μετά το 1993. (Βίντεο1)

- 11 ΜΑΪΟΥ 2011 - ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

¡Que Viva España!

Στην 36η αγωνιστική και μετά το 1-1 με τη Λεβάντε, οι «μπλαουγκράνα» εξασφάλισαν μαθηματικά το τρίτο συνεχόμενο – και 21ο στην ιστορία τους – πρωτάθλημα. Στις 21 Μαΐου, όταν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα είχε 96 βαθμούς (30-6-2) έναντι 92 της Ρεάλ (29-5-4). Η πρωταθλήτρια είχε την καλύτερη άμυνα (21 γκολ) και οι «μερένγκες» την καλύτερη επίθεση (102 γκολ). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε πρώτος σκόρερ με 41 τέρματα (νέο ρεκόρ της Λίγκας) και ο Βίκτορ Βαλντές καλύτερος τερματοφύλακας.

- 28 ΜΑΪΟΥ 2011 - Η FC BARCELONA ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

¡Que Viva España!

Στις 28 Μαΐου, μέσα στο Γουέμπλεϊ και απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα κέρδισε πεντακάθαρα τους Άγγλους και πρόσθεσε ένα ακόμα – το τέταρτο – Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά στη συλλογή της. Η Pep Team σε μια απολαυστική παράσταση για ένα ρόλο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του σερ Άλεξ, επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κερδίζοντας 3-1 με τα γκολ των Πέδρο, Μέσι και Βίγια (το τέρμα της Μαν. Γιουνάιτεντ πέτυχε ο Ρούνεϊ). Ο Λέο Μέσι ψηφίστηκε ως Man of the Match τόσο από την UEFA όσο και από τους φίλαθλους. (Βίντεο 2)

- 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 - Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

¡Que Viva España!

Στα πρώτα δυο επίσημα παιχνίδια της σεζόν 2011-12, τον διπλό τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στη συλλογή της. Με αντίπαλο τη Ρεάλ έφερε 2-2 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης πανηγύρισε το τρόπαιο μετά το εκπληκτικό γκολ του Μέσι στο 88’ και ενώ όλα έδειχναν ότι ο τίτλος θα κρινόταν στην παράταση. Το τελικό 3-2 έδωσε το Σούπερ Καπ στους «μπλαουγκράνα», αφήνοντας τους «μερένγκες» με τις εντυπώσεις, αφού κατά γενική ομολογία είχαν συνολικά καλύτερη απόδοση από τους αντιπάλους τους.

- 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 - Η FC BARCELONA ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

¡Que Viva España!

Ένα δεκαήμερο μετά το ισπανικό Σούπερ Καπ, σειρά είχε το ευρωπαϊκό. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε στο Louis II του Μονακό την κάτοχο του Europa League Πόρτο. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Μέσι και Φάμπρεγας) οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν 2-0 τους αποδυναμωμένους Πορτογάλους και κατέκτησαν τον τέταρτο τίτλο τους για το 2011. Ο Αντρές Ινιέστα ψηφίστηκε Man of the Match. (Βίντεο 3)

- 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ

¡Que Viva España!

Στις 18 Δεκεμβρίου η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της μέσα στο 2011, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα άκρως επιτυχημένη χρονιά. Οι «μπλαουγκράνα» ταξίδεψαν στην Ιαπωνία αμέσως μετά το θριαμβευτικό 1-3 του «Μπερναμπέου» και αντιμετώπισαν στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων την Σάντος. Η παράσταση για ένα ρόλο στη Γιοκοχάμα και το σαρωτικό 4-0 της Μπαρτσελόνα επί των Βραζιλιάνων, «ανάγκασαν» τον Νεϊμάρ να δηλώσει ότι οι Καταλανοί δίδαξαν μπάλα!

- ΤΑ 7 "CLASICOS" ΤΟΥ 2011

Το 2011 ήταν η χρονιά των clásicos. Επτά φορές συνολικά – σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις – βρέθηκαν αντιμέτωποι «μερένγκες» και «μπλαουγκράνα», πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια, αφού έχασε μόνο σε ένα παιχνίδι, ενώ κέρδισε σε τρία. Η Ρεάλ πήρε τον τελικό του Κυπέλλου, όμως έμεινε δεύτερη στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν τα κατάφερε στο Σούπερ Καπ.

¡Que Viva España!

Οι ποδοσφαιρόφιλοι χόρτασαν ισπανικό ντέρμπι, όμως η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκαν πολλές εντάσεις τόσο από παίκτες όσο και από προπονητές. Την τελευταία εντύπωση της χρονιάς «έκλεψε» – και πάλι – η Μπαρτσελόνα με το επιβλητικό 1-3 μέσα στο «Μπερναμπέου» στις 10 Δεκεμβρίου. Συνολικά οι αριθμοί στα 7 παιχνίδια: 3 νίκες η Μπάρτσα, 1 η Ρεάλ και 3 ματς ισόπαλα (12-8 τα τέρματα υπέρ των «μπλαουγκράνα»).

- ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ Ο ΜΕΣΙ

¡Que Viva España!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα ως ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, ενώ στο «βάθρο» τον πλαισίωσαν δυο συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα, οι Τσάβι και Ινιέστα. Ο Αργεντίνος είναι και φέτος υποψήφιος για το βραβείο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ισοφαρίσει την επίδοση των Κρόιφ, Πλατινί και Φαν Μπάστεν.

2. ΜΠΑΣΚΕΤ

- 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

¡Que Viva España!

Η Εθνική Ισπανίας αναδείχθηκε – πέραν πάσης αμφιβολίας – κορυφαία ομάδα της ηπείρου κατακτώντας στο Κάουνας της Λιθουανίας το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Η «furia roja» με τα αδέρφια Γκασόλ και έναν «σεληνιασμένο» Ναβάρο στη σύνθεσή της, πραγματοποίησε μια φοβερή πορεία στη διοργάνωση (10-1) και έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τη Γαλλία 98-85. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό για την Ισπανία μετά την πρώτη θέση του 2009. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (με 27 πόντους στον τελικό) ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης. (Βίντεο 4)

- 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

¡Que Viva España!

Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Μαδρίτη, έχοντας απέναντί τους την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ. Το Final 8 του Copa del Rey διεξήχθη στο Palacio de los Deportes της ισπανικής πρωτεύουσας και οι δυο φιναλίστ έφτασαν στον τελικό αποκλείοντας η μεν Μπαρτσελόνα τις Μπανταλόνα και Κάχα Λαμποράλ, η δε Ρεάλ τις Γκραν Κανάρια και Βαλένθια. Οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν τους «μερένγκες» 68-60 με MVP τον Άντερσον (19 πόντοι) και πρόσθεσαν το 22ο Κύπελλο στη συλλογή τους, ισοφαρίζοντας τους τίτλους της Ρεάλ.

- 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

¡Que Viva España!

Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στη regular season της ACB (27-7), η Μπαρτσελόνα έφτασε στα playoffs με τον τίτλο του φαβορί. Η πορεία της εκεί αποδείχτηκε αψεγάδιαστη, αφού «σκούπισε» διαδοχικά την Ουνικάχα (2-0), την Κάχα Λαμποράλ (3-0) και τέλος τη μεγάλη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, Μπιλμπάο, με την τριπλή ελληνική εκπροσώπηση των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Μαυροειδή. Έτσι οι «μπλαουγκράνα» με το απόλυτο 8-0 έφτασαν στην κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και βέβαια του νταμπλ, αφού ήδη είχαν κερδίσει το Κύπελλο. (Βίντεο 5)

3. ΤΕΝΙΣ

- 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - Ο ΝΑΔΑΛ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΡΓΚ

¡Que Viva España!

Στις 5 Ιουνίου ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε στον τελικό του Γαλλικού Open τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ και ισοφάρισε το ρεκόρ των 6 νικών στο Roland Garros του Σουηδού Μπιόρν Μποργκ. Αυτό ήταν το 10ο Grand Slam στην καριέρα του Ισπανού, που όμως στη συνέχεια της χρονιάς βρήκε απέναντί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα αξεπέραστο, όπως αποδείχτηκε, εμπόδιο. Ο Σέρβος νίκησε τον Ράφα τόσο στον τελικό του Wimbledon (1-3 σετ), όσο και στον τελικό του US Open (1-3 σετ), ενώ τον έριξε και από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (ΑΤΡ). (Βίντεο 6)

- 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - Η FURIA ROJA ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DAVIS

¡Que Viva España!

Η ανίκητη αρμάδα των Ισπανών έκανε ακόμα μια φορά το θαύμα της, κερδίζοντας για πέμπτη φορά από το 2000 και μετά το κύπελλο Davis, την σημαντικότερη διοργάνωση του τένις σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με αρχηγό τον Άλμπερτ Κόστα, πρωταγωνιστή τον Ράφα Ναδάλ και άξιους παραστάτες του τους Φερέρ, Λόπεθ και Βερδάσκο, η Ισπανία κέρδισε στον τελικό την Αργεντινή με 3-1, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις κερκίδες του σταδίου της Καρτούχα (Σεβίλλη) που φιλοξένησε τους αγώνες.

4. FORMULA 1

¡Que Viva España!

Ο Φερνάντο Αλόνσο στη δεύτερη σεζόν του στο τιμόνι της Ferrari, αντιμετώπισε – για μια ακόμα σεζόν – προβλήματα με το μονοθέσιο της Scuderia, που παρουσιάστηκε σαφώς κατώτερο των αντίστοιχων της Red Bull, στερώντας από τον Ισπανό ανταγωνιστικότητα. Ο Αλόνσο τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών με 245 βαθμούς, πίσω από τους Φέτελ και Μπάτον, ενώ κατάφερε να κερδίσει το Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, φτάνοντας τις 27 νίκες στην καριέρα του. Ο Ισπανός πιλότος ανέβηκε στη διάρκεια της χρονιάς 9 φορές ακόμα στο βάθρο, έχοντας 5 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις. (Βίντεο 7)

5. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

- 29 ΜΑΪΟΥ 2011 - Ο ΚΟΝΤΑΔΟΡ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ GIRO D'ITALIA

¡Que Viva España!

Ο Alberto Contador κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις τόσο στα ετάπ των ιταλικών βουνών όσο και στο χρονόμετρο. Σε έναν από τους δυσκολότερους γύρους των τελευταίων χρόνων, ο «πιστολέρο» δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του στους αντιπάλους του και τερμάτισε στο Μιλάνο με πάνω από 6 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Σκαρπόνι. Βέβαια, οι δυνάμεις που ξόδεψε ο Ισπανός στο Giro, του στοίχισαν στο Tour, με αποτέλεσμα εκεί να αρκεστεί στην 5η θέση της γενικής. (Βίντεο 8)

- 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - Ο ΧΟΥΑΝΧΟ ΚΟΜΠΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ VUELTA

¡Que Viva España!

Στον καλύτερα σχεδιασμένο μεγάλο Γύρο των τελευταίων χρόνων, την Vuelta a España του 2011, δυο «βοηθοί» έγιναν πρωταγωνιστές, χαρίζοντας στους φίλους της ποδηλασίας μια από τις μεγαλύτερες μάχες της δεκαετίας. Ο Ισπανός Χουάν Χοσέ Κόμπο (Geox TMC) και ο Βρετανός Κρις Φρουμ (Team Sky) ξεχώρισαν στη γενική μετά το πρώτο δεκαήμερο του αγώνα και αγωνίστηκαν «ρόδα με ρόδα» μέχρι τον τελευταίο τερματισμό στη Μαδρίτη, προσφέροντας επικές μονομαχίες στα βουνά της Βόρειας Ισπανίας. Τελικά ήταν ο Κόμπο αυτός που με 13 δευτερόλεπτα διαφορά κράτησε την πρώτη θέση της γενικής, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του σε γύρο τριών εβδομάδων. (Βίντεο 9)

6. ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Πέρυσι (2010) για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας, οι Ισπανοί αναβάτες είχαν νικήσει και στις τρεις κατηγορίες, δηλαδή στο Moto GP, στο Moto 2 και στα 125 cc. Μέσα στο 2011 δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν έναν ανάλογο θρίαμβο, όμως τα αποτελέσματά τους, τους διατήρησαν και πάλι σε πολύ υψηλές θέσεις.

¡Que Viva España!

Jorge Lorenzo (ΜotoGP): Ο περσινός νικητής της μεγάλης κατηγορίας περιορίστηκε φέτος στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Αυστραλό Κέισι Στόνερ. Ο Λορένθο (Yamaha) κέρδισε 3 Γκραν Πρι, όμως τραυματίστηκε προς το τέλος της σεζόν και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού απουσίασε από τους 3 τελευταίους αγώνες.

Marc Márquez (Moto2): Ο περσινός νικητής της μικρής κατηγορίας, Μαρκ Μάρκεθ (Suter), πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν στο Moto2 (7 νίκες σε Γκραν Πρι) και πήρε τελικά τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, με μόλις 23 βαθμούς λιγότερους από τον Γερμανό Στέφαν Μπραντλ.

Nicolás Terol (125cc): Ο Νίκο Τερόλ (Aprilia) ήταν ο μοναδικός Ισπανός αναβάτης που κέρδισε μια από τις τρεις κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας. Πρόπερσι ήταν τρίτος στα 125cc, πέρυσι δεύτερος και φέτος κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας πάρει 8 νίκες σε Γκραν Πρι μέσα στη σεζόν. (Βίντεο 10)

- RALLY DAKAR (1-16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)

¡Que Viva España!

Μπορεί ο μεγάλος Κάρλος Σάινθ να μην κατάφερε να επαναλάβει τον περσινό του (2010) θρίαμβο στο Ράλι Ντακάρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων, αφού στη διοργάνωση του 2011 τερμάτισε τρίτος, όμως ένας άλλος Ισπανός, ο Μαρκ Κόμα ήρθε πρώτος στις μοτοσικλέτες με την KTM 450 Rally. Ο Κόμα κέρδισε 5 ετάπ και έφτασε στην 3η νίκη της καριέρας του (ήταν πρώτος το 2006 και το 2009), ξεπερνώντας τον μεγάλο του αντίπαλο, Γάλλο Σιρίλ Ντεσπρέ. (Βίντεο 11)

7. ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Με δυο υποθέσεις ντόπινγκ τελείωσε το 2010, αυτά της Μάρτα Ντομίνγκεθ (στίβος) και του Αλμπέρτο Κονταδόρ (ποδηλασία). Μέσα στο 2011 υπήρξαν εξελίξεις και στα δυο μέτωπα.

- 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - ΑΘΩΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΜΑΡΤΑ

¡Que Viva España!

Η Μάρτα Ντομίνγκεθ, κορυφαία Ισπανίδα αθλήτρια (παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3.000 στιπλ), που τον Δεκέμβριο του 2010 συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία και κατηγορήθηκε για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε συναθλητές της, αθωώθηκε τελικά τον Απρίλιο του 2011, αφού αποδείχτηκε ότι τα σκευάσματα που βρέθηκαν στην κατοχή της, δεν περιείχαν παράνομες ουσίες, όπως αρχικά είχε υποπτευθεί η Guardia Civil.

- 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - Ο ΚΟΝΤΑΔΟΡ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ CAS

Μια υπόθεση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010 συνεχίζει να απασχολεί την ποδηλασία σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά. Από τον Αύγουστο του 2010, όταν ανακοινώθηκε ότι σε ένα από τα τεστ που του είχαν γίνει στη διάρκεια του Tour, ο Αλμπέρτο Κονταδόρ είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία Clenbuterol (με ποσότητα μόλις 0,00000000005 γραμμαρίων!), περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση, η οποία όπως όλα δείχνουν, θα βγει μέσα στον Ιανουάριο του 2012.

¡Que Viva España!

Αρχικά η Ισπανική Ομοσπονδία καταδίκασε τον Κονταδόρ, στη συνέχεια και μετά την έφεση του ποδηλάτη, τον αθώωσε, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να τρέξει κανονικά μέσα στο 2011 (κέρδισε τον Γύρο της Ιταλίας). Τον Μάρτιο του 2011, η UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και η WADA κατέθεσαν έφεση από κοινού στην αθωωτική απόφαση της Ισπανικής Ομοσπονδίας και η υπόθεση έφτασε στο CAS, το οποίο ύστερα από διαρκείς αναβολές, εξέτασε το θέμα τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοινώνοντας ότι θα εκδώσει την απόφασή του σε μερικές εβδομάδες, μάλλον τον Ιανουάριο του 2012.

Βίντεο 1: Highlights από τον τελικό του Copa del Rey ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (20-4-2011)

Βίντεο 2: Highlights από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (28-5-2011)

Βίντεο 3: Highlights από τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (26-8-2011)

Βίντεο 4: Highlights από τον τελικό του Ευρωμπάσκετ ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία (18-9-2011)

Βίντεο 5: Η απονομή του τροπαίου της ACB στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα (14-6-2011)

Βίντεο 6: Highlights από τον τελικό του French Open ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Φέντερερ (5-6-2011)

Βίντεο 7: Η νίκη του Φερνάντο Αλόνσο στο Βρετανικό Γκραν Πρι του Silverstone (10-7-2011)

Βίντεο 8: Highlights από τον Γύρο της Ιταλίας και τη νίκη του Κονταδόρ.

Βίντεο 9: Ο Κόμπο κερδίζει το 15ο ετάπ της Vuelta στο μυθικό Angliru και φοράει την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου (4-9-2011)

Βίντεο 10: Ο Νίκο Τερόλ πανηγυρίζει τη νίκη του στο Grand Prix της Ισπανίας (Χερέθ, 3-4-2011)

Βίντεο 11: Πτώση του Κόμα στο Ράλι Ντακάρ, που όμως δεν του στοίχισε στη συνέχεια του αγώνα (5ο ετάπ, 5-1-2011)

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ