ΠΑΟΚ

Ραγισμένο γυαλί

Ραγισμένο γυαλί
Χριστοδουλόπουλος

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, απολογείται και υπόσχεται να βοηθήσει την ομάδα. Φιλικό στον Καναδά.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο μεσοεπιθετικός του "Δικέφαλου" στην εφημερίδα "Goal".
Αρχικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο πανό: "Οικοδόμε... Τράβα πίσω στο Λίβερπουλ".

-Αυτή η ιστορία με τις οικοδομές πως ξεκίνησε:



"Σε μια συζήτηση που είχα με τον Κώστα Ορφανό μου είπε: "Λάζαρε κάνεις λάθος και ζημιά στον εαυτό σου". Και γω του απάντησα ότι "θέλω να πάρω το ρίσκο. Να ξέρω ότι προσπάθησα και δεν τα κατάφερα. Και αν τελικά πάνε όλα στραβά δεν θα έχω πρόβλημα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, ακόμη να δουλέψω και στις οικοδομές". Αυτό του είπα. Ποτέ δεν μίλησα υποτιμητικά για τον ΠΑΟΚ".



-Οταν είδες το πανό τι σκέφτηκες;


"Ενιωσα άσχημα... Μπορώ όμως να καταλάβω ότι αυτοί που το κρέμασαν βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Οτι προσπαθούν με το δικό τους τρόπο να προστατέψουν την ομάδα που αγαπάνε. Θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη που έχουν για μένα".


-Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις;


"Είναι δύσκολο. Είναι σαν ένα γυαλί ραγισμένο. Θα κάνω, όμως τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να το προσπαθήσω".



-Αν δεν ήσουν ο Χριστοδουλόπουλος, σε μια αντίστοιχη ιστορία σε ποιον θα έδινες δίκιο; Στην ομάδα ή στον παίκτη;

" Θα έδινα δίκιο σε έναν παίκτη που θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Και αυτό μόνο και μόνο γιατί ήταν τόσο μεγάλη ομάδα, όπως η Λίβερπουλ. Όχι τίποτα διαφορετικό. Αν ήταν μία ομάδα μεσαίου επιπέδου, έστω και σε πρωταθλήματα όπως το αγγλικό το γαλλικό ή στην Ιταλία, δεν θα έδινα δίκιο στο Χριστοδουλόπουλο".

-Θα τον αποδοκίμαζες και εσύ;



" Ίσως και να το έκανα".



-Ζήτησες συγνώμη από τον κόσμο και τους συμπαίκτες σου. Πιστεύεις ότι αρκεί;



"Tη συγνώμη που ζήτησα την αισθάνομαι πραγματικά. Ιδιαίτερα προς τους οπαδούς. Τους πόνεσα έτσι δεν είναι; Και εμένα όταν κάποιος με πονά, περιμένω να ακούσω μια συγνώμη που βγαίνει από μέσα του και είναι αληθινή".

-

Η δική σου δηλαδή ήταν πραγματική;



" Ναι, και σου το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια".



-Ποιός τελικά ζημιώθηκε από αυτή την ιστορία;


"Εγώ! Ποιος άλλος; Σε εμένα έγινε η ζημιά".


-Ποιο ήταν το δικό του λάθος;


"Ολη η ιστορία όπως έγινε ήταν ένα μεγάλο λάθος. Οταν είναι να γίνει μια μεταγραφή θα πρέπει να συμφωνήσει η ομάδα. Από τη στιγμή που ο ίδιος δίνεις τα δικαιώματά σου σε μι ομάδα βάζοντας την υπογραφή σου σε ένα συμβόλαιο, πρέπει να αποφασίσει αυτή αν θέλει να σε παραχωρήσει ή όχι. Είτε γιατί θέλει από τη μεταγραφή αυτή να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος είτε γιατί θέλει να σε κρατήσει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο".

-Θεωρείς ότι έχεις χάσει μια τεράστια ευκαιρία;

"Οχι... έκανα όμως ένα τεράστιο κακό στον εαυτό μου με το να μην παίζω μπάλα για έξι ολόκληρους μήνες. Από την άλλη το γεγονός ότι αυτό το ενδιαφέρον ήταν πραγματικό, η πρόταση της Λίβερπουλ ή της κάθε Λίβερπουλ ήταν από μόνο του σημαντικό".



-Πιστεύεις ότι μπορεί να σου ξαναδοθεί;



" Αν είμαι γερός και προσφέρω όσα μπορώ. Αλλά ειλικρινά έπειτα από όσα έχω περάσει πλέον δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίξω μπάλα και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Ίσως να μου δοθεί και μια ακόμη ευκαιρία στο μέλλον. Και εγώ θα είμαι πιο έτοιμος πιστεύω, αλλά και ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει περισσότερα από μένα".



-Επειτα από όλα αυτά τι σημαίνει για σένα ο ΠΑΟΚ;


"Ο ΠΑΟΚ παραμένει για μένα κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή μου. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που με βοήθησε να κάνω τα πρώρα μου ποδοσφαιρικά βήματα, να κάνω κάποιες καλές εμφανίσεις, να γίνω γνωστός".


-Πιστεύεις ότι εσύ από την πλευρά σου έχει προσφέρει ανάλογα στην ομάδα;

"Οχι, ποτέ ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο. Πόσο περισσότερο εγώ που δεν έχω παίξει παρά μόνο ένα εξάμηνο. Θέλω και έχω πολλά περισσότερα να προσφέρω στην ομάδα. ελπίζω να τα καταφέρω".


"Η οικογένειά μου με συμβούλεψε"


-Στόχος σου ήταν να πας στη Λίβερπουλ. Δεν τα κατάφερες και τελικά βρέθηκες να μη έχεις παίξει μπάλα για έξι μήνες. Εμπιστεύεσαι ακόμη αυτούς που σε συμβούλευσαν;



"Αυτούς που άκουσα εγώ ήταν η ίδια μου η οικογένεια. Αυτοί που είπαν κυνήγα το όνειρό σου. Δεν μπορώ παρά να τους εμπιστεύομαι. Δεν μου είπε κανείς με το ζόρι: "Ελα να σε πάω εκεί". Αλλωστε όταν πρωτοάκουσα για το Λίβερπουλ δεν το πίστευα και γω ο ίδιος. Η οικογένειά μου με συμβούλεψε".



-Είσαι αυτό που λένε προστάτης οικογενείας;



"Οχι προστάτης είναι η μητέρα μου. Απλά, εγώ προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ".



-Χρειάζεται βοήθεια;



"Σίγουρα χρειάζεται. Είναι μια μητέρα που μεγαλώνει μήνη τρία παιδιά. Είμαστε μια δυνατή οικογένεια, ενωμένη και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Είναι αλήθεια ότι αρκετά από όσα έγιναν, έγιναν με σκοπό να τους βοηθήσω".

"Αλλιώς μου τα είχαν υποσχεθεί"



-Θέλω να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Αυτό το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ πως προέκυψε;



"Ημουν στη Χαλκιδική και επέστρεφα στη Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο χτυπάει το τηλέφωνό μου και ήταν ο εκπρόσωπός μου. "Λάζαρε..." μου λέει: "Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για σένα" πρόσθεσε. "Ναι καλά" του απάντησα και έκλεισα το τηλέφωνο. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν "Καλά μ....ιες μου λέει". Χρειάστηκε να μου δείξει την πρόταση για τον πιστέψω".



-Και ξεκινά η χρονιά και ξαφνικά φεύγεις;



"Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ υπήρχε πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Το ήξερα πριν αρχίσει η προετοιμασία και το ήξερα και τις 20 μέρες που δούλεψα με την ομάδα. Μετά από 2-3 ημέρες έστειλαν την πρόταση και τρία εισιτήρια".



-Και εκεί τι έγινε; Ηρθαν και σε πήραν από το αεροδρόμιο;



"Καλύτερα να μη μιλήσουμε άλλο γι αυτό. Θα λένε ότι... κοίταξε το κω..παιδο, ακόμη αυτά σκέφτεται. Ακόμη εκεί έχει μείνει".



-Την ίδια περίοδο υπήρχε και η περίπτωση του Καρυπίδη. Το παιδί ζήτησε άδεια, πήγε στη Χαρτσ, επέστρεψε, συνέχισε την προετοιμασία και μετά ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του. γιατί δεν έκανες το ίδιο;



"Αλλιώς μου τα είχαν υποσχεθεί. Μου είχαν πει ακόμη και να μη γυρίσω καθόλου"



-Ο Νίκος Βεζυρτζής μίλησε για λάθη που έγιναν στο θέμα σου από την προηγούμενη διοίκηση. Ποια ήταν αυτά;



"Δεν με σεβάστηκαν ποτέ. Δεν είδαν το προβλήματα που αντιμετώπιζα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι μια μέρα μετά που ξεκίνησε η προετοιμασία ήρθαν και μου είπαν ότι δεν με υπολόγιζαν".



-Ο Ντουμιτρέσκου λέει ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο...



"Εχει πει πολλά και μετά τα γύρισε..."


-Έλεγε ότι απλά σου είπε πως πρέπει αν προσπαθήσεις περισσότερο για μια θέση στην ενδεκάδα…

"Ο κ. Ορφανός μου μετέφερε τα λόγια του μια μέρα που είχα πάει στα γραφεία. "Κοίταξε να δεις", μου λέει. "Μου ζήτησε ο προπονητής μεταγραφές στην θέση σου και όταν του είπα ότι εκεί υπάρχει ο Χριστοδουλόπουλος και ο Βαγγελής, μου απάντησε:Ναι έχω το Χριστοδουλόπουλο αλλά δεν μπορώ να βασιστώ πάνω του". Εκεί έδεσε το γλυκό και με την πρόταση της Λίβερπουλ και είπα: "Δεν με παίρνει". Έβλεπα και στις προπονήσεις ότι η συμπεριφορά του απέναντί μου δεν ήταν σωστή".



-Και γιατί δεν πείσμωσες περισσότερο να αποδείξεις ότι έκανε λάθος;


"Αυτό έκανα στις 25 μέρες της προετοιμασίας. Γι’ αυτό και γύρισε και μετά έλεγε ότι στο φιλικό με την Λιόν είχε σκοπό να με ξεκινήσει στην ενδεκάδα".



-Φοβήθηκες ποτέ ότι δεν θα ξαναπαίξεις ποδόσφαιρο;



"Ναι, φοβήθηκα. Το σκέφτηκα όταν το καλοκαίρι τελείωσε η μεταγραφική περίοδος. Όταν ήρθε η δεύτερη πρόταση και είχε συμφωνήσει ο πρόεδρος τότε της ομάδας, ο Γιάννης Γούμενος, και μετά μου είπε όχι. Εκεί είπα: "Πάει, τελείωσε". Ο Γούμενος είχε συμφωνήσει να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Λίβερπουλ και ο εκπρόσωπός μου μάζευε τα χαρτιά. Δεν ξέρω τι έγινε αλλά την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε. Αργά το βράδυ του τηλεφώνησα εγώ ο ίδιος. "Τι έγινε πρόεδρε;", ρώτησα."Κοίταξε να δεις, Λάζαρέ μου", απάντησε, "δεν παίζει το έργο". Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι ίσως να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο ποτέ".



-Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις;



" Είχα κουραστεί πολύ ψυχολογικά να είμαι απ’ έξω. Καθόμουν και έτρωγα και έχανα κιλά. Και όταν πήγα στην Τούμπα για τις συζητήσεις όλοι μου έλεγαν πως έγινε και αδυνάτισα χωρίς να προπονούμαι. Είχα σκάσει που δεν έπαιζα μπάλα από την πρώτη στιγμή και μου κόστιζε πολύ. Μετά ξεχείλισε το ποτήρι χωρίς να γίνει τίποτα. Ένιωθα σαν φυλακισμένος και απλά περίμενα να περάσει ο χρόνος".



-Τον εαυτό σου ύστερα από έναν χρόνο πως τον φαντάζεσαι;



"Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να πω. Άλλωστε, και πέρυσι φανταζόμουν την φετινή χρονιά πολύ διαφορετική για μένα, ότι θα παίζω περισσότερο και τελικά αλλιώς έγιναν τα πράγματα. Όπως αποδεικνύεται δεν μπορείς εσύ να κάνεις σχέδια για την ζωή, αλλά η ζωή κάνει για σένα".

Στον Καναδά ο ΠΑΟΚ;

Ο δημοσιογράφος της “Washington Post”, Στιβ Γκοφ αποκάλυψε πως ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και των Η.Π.Α. προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να οριστικοποιήσει φιλικό παιχνίδι του «δικεφάλου του Βορρά» για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Πιθανότερη αντίπαλος εμφανίζεται η Τορόντο FC, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί. Η μίνι περιοδεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον Καναδά θα αρχίσει έπειτα από το τέλος του ελληνικού πρωταθλήματος και θα διαρκέσει για περίπου μία εβδομάδα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Λεπτομέρειες για την οικονομική αποζημίωση που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ για να πραγματοποιήσει την… «απόβαση» του στο Τορόντο δεν έχουν ανακοινωθεί.





































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ